Όπως λάχει, ας όψεται η έκτακτη εκδρομούλα

opos-laxei-as-opsetai-i-ektakti-ekdromoula

Άρθρο της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Σήμερα έβαψα τις ρίζες των μαλλιών μου και τα κόκκινα αυγά, ζύμωσε τα τσουρέκια και τις καταστάσεις και γεμάτη θρησκευτική κατάνυξη ξεκινάει για mini πασχαλινή απόδραση…

Eτοιμάζω βαλίτσες, πληθυντικός γιατί μία εννοείται δεν φτάνει, για μικρή πασχαλινή απόδραση. Δηλαδή τρείς μέρες θα μείνω, οκτώ ετοιμάζω. Πλένω, σιδερώνω, βάζω, συνδυάζω, βγάζω, γκρουπάρω κι απασχολώ τον σπάνιο εγκέφαλό μου με ρητορικά ερωτήματα όπως:

Τι στυλ να υιοθετήσω τούτο το Πάσχα; Εξοχικό τύπου Ralph Lauren στα Hamptons; Ροδαλή Γαλλίς για να ταιριάζω με τα Fabergé, ή Αφράτη Χάιντυ που πάει και με το σπληνάντερο; Βάνα Μπάρμπα στο Mediterraneo, ή Αλίκη στο Ναυτικό; Γιάννα οn boat στις Σπέτσες, ή Sarah Jessika Parker σε weekend στο Las Vegas; Αnna Vissi & Τsοules στη Μύκονο, ανάλαφρο look Πετρούλας με σορτς και μουσελίνες που ανεμίζουν, ή μήπως κινδυνεύω να «αρπάξω» απ’ τη σούβλα;

«Εσύ τι ρούχα θα πάρεις», ρώτησα τον καλό μου. «Δυό μπλουτζιν, τη βερμούδα μου, δυό πόλο και τέλειωσα», απάντησε διαψεύδοντας οριστικές τις φιλοδοξίες μου για εμφανίσεις καλλιτεχνικού διδύμου επιπέδου Νίκου Ευταξία.

Κορίτσια πάρτε το απόφαση: Κι αυτό το δύσκολο σταυρόλεξο του Aναστάσιμου DRESS CODE αφορά εμάς και μόνο εμάς τις γυναίκες. Θα κάνει κρύο ή ζέστη; Σε ποιο μήκος κι ύφος θα κινηθεί ο ενδυματολογικός κώδικας της τοπικής κοινωνίας η οποία θα με δεχτεί για Πάσχα στους κόλπους της;

Και η σύνθεση της παρέας; Θα ‘ναι νέες κι ωραίες; Να πάρω δύο επώνυμα κομμάτια για να εντυπωσιάσω, θα 'ναι μεσήλικες και κομψές να πάρω το Chanel-ίζον μαντό να εντυπωσιάσω; Να 'μαι απλή και ταπεινή σαν νεόπλουτη κυριούλα των Β.Π. που πάει στη λαική βιολογικών με βελουτέ φόρμα με Swarovski και ταπεινά Hogan με παγέτες;

Αλλά καλές μου φιλεναδίτσες δεν τελειώσαμε ακόμη. Το σωστό έγκλημα θέλει και τη σωστή τεχνογνωσία. Ήτοι:

  • Λεπτομερείς λίστες αποσκευών για καλοκαίρι ή χειμώνα.
  • Εσωτερικό ή εξωτερικό;
  • Με γκρούπ ή μεμονωμένοι;
  • Άνω των 500χλμ. ή κοντινές αποδράσεις;
  • Επαγγελματικό ή pleasure ταξίδι;
  • Με νέο έρωτα ή με τον επί 10ετίας σύζυγο;
  • Με αεροπλάνο ή σκάφος;
  • Με ΙΧ (Cayenne) ή ΚΤΕΛ;

Κι όλα αυτά έχεις να τα διαχειριστείς μόνη σου! Γιατί ο λεγάμενος το μόνο που ‘χει να κάνει είναι να σε βοηθήσει στη μεταφορά. Σιγά τα ωά δηλαδή!

Αυτή τη συγκλονιστική δεξιότητα των γυναικών, όμως, δεν τη σέβεται και δεν την εκτιμά κανένας άντρας: Ούτε πατέρας ούτε αδελφός, ούτε σύζυγος ούτε groom ξενοδοχείου (τους έχετε προσέξει πως κάνουν όταν μεταφέρουν γυναικείες αποσκευές;). Τέλος πάντων. Αγιες μέρες δίνω τόπο στην οργή. Να ξέρετε όμως, πως χάρη σ’ αυτή την ψυχαναγκαστική οργάνωση αποσκευών, έχω σώσει σώσει φίλη προσφέροντας επαναφορτιζόμενη βούρτσα ισιώματος μαλλιών (η υγρασία των Ηighlands είχε κατσαρώσει ανελέητα την φράντζα της) κι άντρα συνάδελφο στο Mexico μ’ έντονο πρόβλημα τριχοφυίας στην πλάτη. Το μαγικό αποτριχωτικό σπρέι που τον ψέκασα χάρισε:

  1. Σε αυτόν βελούδινη πλάτη.
  2. Στην πιτσιρίκα τουρίστρια που πέρασε τη βραδιά μαζί του την επιβεβαίωση ότι really… Greeks dο it better!
  3. Σε μένα την μεγάλη δικαίωση: Μην αφήνεις πίσω τίποτα. Όλα χρειάζονται την δεδομένη στιγμή.

Συντάσσω, λοιπόν, απερίσπαστη την λίστα των φετινών διακοπών του Πάσχα στο συγγενικό cottage σε hotspot βουνοπλαγιάς της Αιτολωακαρνανίας.

Θα πάρω μόνο τα απαραίτητα: Λακ με χρυσόσκονη, DVD με yoga της Πετρουλάκη, λαμπάδες σε σχήμα γόβας Louboutin, τα απάντα του Yalom, ταμπλέτες εκστρατείας για μολυσμένο νερό, χρωματιστούς φακούς επαφής, φόρμα κέικ σε σχήμα παιώνιας, συσκευή εντομοαπωθητικού με υπέρηχους, αιθέρια έλαια πράσινο τσάι κι αρωματικά κεριά με essence “Μageiritsa”.

Τελική φορτωτική; Δύο βαλίτσες, ένα σακ βουαγιάζ και τρεις σακούλες από τις μεγάλες του JUMBO. Eτοιμοι; Φύγαμε…

Υστερόγραφο. Σας εύχομαι όλα τα βάρη της ζωής σας να είναι οι ασήκωτες βαλίτσες και οι πελώριες τσάντες μία υπέροχη αξέχαστη εκδρομή.