Πως Να Μετακομίσετε Εύκολα, Γρήγορα και Οικονομικά

pos-na-metakomisete-efkola-grigora-kai-oikonomika

Σε ποιον αρέσει η διαδικασία της μετακόμισης; Σε μένα πάντως όχι, αν και φαντάζομαι πως την ίδια άποψη συμμερίζεστε κι εσείς. Και αυτό γιατί είναι μία διαδικασία κουραστική, βαρετή, πολυέξοδη, επίπονη και χρονοβόρα.

Με την κρίση που περνάμε και τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας, δεν νομίζω πως κανένας επιθυμεί αυτή την εποχή να αλλάξει σπίτι. Αν όμως είστε υποχρεωμένες να το υποστείτε, μην πανικοβάλλεστε... Πάρτε μία βαθειά ανάσα και διαβάστε προσεχτικά τις παρακάτω συμβουλές.

Ίσως ένα από τα πιο δύσκολα σημεία μίας μετακόμισης είναι η ενημέρωση των στοιχείων σας με τα νέα δεδομένα. Κάντε μία λίστα με όλους τους φίλους, συγγενείς, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες που θα πρέπει να ενημερώσετε για τα καινούρια σας στοιχεία. Ευτυχώς, το ταχυδρομείο σάς δίνει τη δυνατότητα προώθησης της αλληλογραφίας σας στη νέα σας διεύθυνση για ένα διάστημα, έτσι ώστε να μην χάσετε κανένα σημαντικό ή ασήμαντο φάκελο.

Οι καλοί σας φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Γιατί να επωμιστείτε τα έξοδα της μεταφορικής, όταν σίγουρα η αγαπημένη σας παρέα θα δεχτεί να βοηθήσει; Ζητήστε από τις φίλες σας να σας βοηθήσουν στο πακετάρισμα, κάνοντας και το απαραίτητο κους-κους, κι από τους φίλους σας στη μεταφορά των πραγμάτων σας από το ένα σπίτι στο άλλο.

Μην ξεχάσετε πριν ξεκινήσετε τη μετακόμιση να έχετε καταναλώσει όλα τα ευαίσθητα τρόφιμα που υπάρχουν στο σπίτι. Μπορεί να σας ακούγεται ανόητο, αλλά πιστέψτε με είναι χάσιμο χρημάτων που δεν υπολογίζετε και δεν το καταλαβαίνουμε άμεσα. Γιατί λοιπόν να πάνε χαμένα; Κι αν είναι τόσα πολλά... Εεε τότε κάντε ένα πάρτι «από-σπίτισης»!

Μπορεί η δημιουργία λίστας να σας φαίνεται άσκοπη κι άχρηστη, αλλά δεν είναι. Μπορείτε να σημειώσετε όλα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να είστε σίγουρες ότι δεν έχετε ξεχάσει κάτι σημαντικό.

Κατά το πακετάρισμα, μην ξεχάσετε να βάλετε σε ένα κουτί όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που θα χρειαστείτε στο νέο σας σπίτι. Ή μήπως νομίζατε πως θα ξεπακετάρετε την ίδια κιόλας ημέρα; Αλλά και την επομένη η κατάσταση στο σπίτι δεν θα είναι και τόσο εύκολη, οπότε σε ένα κουτί βάλτε καφέ, σαπούνι, χαρτί κουζίνας κι υγείας, μερικές πετσέτες και σεντόνια για τον πρώτο ύπνο στη νέα σας κατοικία. Και μιας και ανέφερα το πακετάρισμα, να πούμε και δυο πράγματα γι’ αυτό. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, φροντίστε σε όλα τα κουτιά να γράψετε πληροφορίες εξωτερικά για το τι περιέχουν ή σε ποιο δωμάτιο ανήκουν αυτά που περιέχουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσετε χρόνο κι ενέργεια κατά το ξεπακετάρισμα.

Συνήθως όταν μετακομίζουμε μας πιάνει και μία τάση ξεκαθαρίσματος, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να ξεφορτωθούμε όλα εκείνα τα άχρηστα που μας κούραζαν κι έπιαναν χώρο. Προσοχή όμως, μην πετάξετε χρήσιμα πράγματα και κρατήσετε τα άχρηστα. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα αντικείμενα που είναι για πέταμα σε διαφορετικά κουτιά ή σακούλες από αυτά που χρησιμοποιείτε για τα πράγματα που μετακομίζετε.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο βασικά στοιχεία για μία γρήγορη κι εύκολη μετακόμιση... Φυσικά, όσο εύκολα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Καλή επιτυχία!