7 συμβουλές για το χρώμα των μαλλιών

7-symvoules-gia-to-chroma-ton-mallion

Οι συμβουλές για το χρώμα των μαλλιών των ονείρων σου που πρόκειται να διαβάσεις είναι απο επαγγελματίες, αλλά δεν είναι δύσκολες να τις εφαρμόσεις στο σπίτι, είναι πολύ κατατοπιστικές, αλλά όχι στο σημείο όπου θα πρέπει να ξοδέψεις πολλά για προϊόντα που συνήθως δεν χρησιμοποιείς, συνολικά δηλαδη, το ιδανικό άρθρο που πρέπει να διαβάσεις αν σχεδιάζεις μια μεγάλη αλλαγή στο χρώμα και αναζητάς συμβουλές για το βάψιμο των μαλλιών για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα! Οι επαγγελματίες ξέρουν σίγουρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και είναι έτοιμοι να τα μοιραστούν, οπότε ρίξε μια ματιά στις συμβουλές τους πριν ξεκινήσετε την επιχείρηση «καν’ το μόνη σου».

Δοκίμασε ουδέτερους τόνους


Η πρώτη από τις πολλές καλές συμβουλές για να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου είναι κάτι που ο επαγγελματίας στυλίστας Jason Backe πρότεινε σε συνέντευξή του στο Marie Claire. Αν το αποτέλεσμα που θέλεις είναι να πετύχεις μια ελαφρύτερη απόχρωση από τη φυσική σου, θα πρέπει να ψάξεις για βαφές μαλλιών σε ουδέτερους τόνους. Τα ζεστά χρώματα, όπως επισημαίνει ο Backe, μπορεί να αφήσουν μία μπρούτζινη γυαλάδα, η οποία μπορεί να καταστρέψει το λουκ σου και την καλή σου διάθεση.

Η σωστή ποσότητα βαφής


Πάρε την συμβουλή της Patty Slattery και αγόρασε τουλάχιστον δύο σωλήνες του χρώματος που θέλεις, ώστε να εξασφαλίσεις άψογο χρώμα και συνολική κάλυψη. Αυτή η συμβουλή βαφής μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστη, αλλά στην αρχή, αλλά όντας ο διευθυντής του τεχνικού κέντρου της Loreal, η Patty ξέρει όλα τα μυστικά. Και ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι το συνηθισμένο σωληνάριο έχει την ποσότητα που απαιτείται για το βάψιμο μαλλιών στο μέσο μήκος, πράγμα που σημαίνει ότι αν τα μαλλιά σου είναι πιο χοντρά ή πιο μακριά, ένα μόνο σωλήνάριο δίνει λιγότερο από ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Κάνετε μια πρόβα δοκιμή 


Στην συνέντευξη της στο Marie Claire, η Slattery προσθέτει ότι ποτέ δεν πρέπει να παραλείψεις την δοκιμή. Και σε αυτό συμφωνούμε σίγουρα! Θέλω να πω, είναι καλύτερα να πειραματιστείς με ένα μικρό ρίσκο αποτυχίας από το να καταστρέψεις ολόκληρο το κεφάλι σου! Αυτή η έξυπνη κυρία ξέρει ότι να χαλάσεις το βάψιμο των μαλλιών σου δεν είναι το μόνο κακό που μπορεί να συμβεί από μια ξαφνική επίθεση τεμπελιάς! Υπάρχει, επίσης, και αυτή η ακριβή διόρθωση χρώματος για την οποία πρέπει να ανησυχείς και, πιστεψέ με, το να διορθώσεις ένα τέτοιο λάθος κοστίζει πολύ περισσότερο από μία κανονική βαφή!…

Οι καινούργιες τούφες έχουν προτεραιότητα


Οι επαγγελματίες συμφωνούν! Η τούφα του Πέπε του ασβού δεν είναι είναι καθόλου ελκυστική! Γιατην ακρίβεια, το μόνο που κάνει είναι να σε σώζει απο τον κόπο του να κυκλοφορείς με μία πινακίδα που λέει «Δεν μπορώ να βάψω μόνη τα μαλλιά μου». Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις τη συμβουλή της για το χρώμα των μαλλιών που ονειρεύεσαι και να γίνεις μία έμπειρη επαγγελματίας με καταπληκτικά μαλλιά; Βάλε την βαφή το χρώμα στις τούφες που έχουν φυτρώσει πρόσφατα μόνο και άφησέ το να αναπτυχθεί στο 90% του συνολικού χρόνου. Στη συνέχεια εφάρμοσέ το στο υπόλοιπο μήκος των μαλλιών για ναανανεώσεις το χρώμα και να δώσ’του περίπου 5 λεπτά για να κάνει τα μαγικά του! Είναι απλό και σε αποτρέπει από πάνω από πολύ δουλειά και την καταστροφή των ήδη δουλεμένων κομματιών των μαλλιών σου.

Τα σγουρά μαλλιά απορροφούν περισσότερο χρώμα


Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη ξήρανση λόγω της πορώδης τους φύσης. Αυτό επίσης σημαίνει ότι απορροφούν περισσότερη χρωστική ουσία και πολύ πιο γρήγορα και γι αυτό είναι πιο πιθανό να φαίνονται πιο ξηρά και πιο σκούρα από ό, τι θα έπρεπε. Για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, ένα ειδικός της εταιρίας Manhattan συμβουλεύει να αντικαταστήσεις το ένα τέταρτο του developer με ίδια ποσότητα αποσταγμένου νερού. Αυτή η μικρή αλλαγή θα σε βοηθήσει να έχεις τέλεια αποτελέσματα, χωρίς να βλάψεις τα μαλλιά σου!

Περιποιήσου τα μαλλιά σου


Τα βαμένα μαλλιά (ειδικά αν είναι πορώδη) χρειάζονται περισσότερη φροντίδα για να φαίνονται όμορφα και λαμπερά! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ξανθά και κόκκινα μαλλιά που ξεπλένουν φρικτά χωρίς το σωστό σαμπουάν και conditioner, αλλά ισχύει και για άλλα χρώματα επίσης! Η λύση; Ξόδεψε λίγο περισσότερα για να πάρεις το προϊόν που θα κρατήσει το νέο χρώμα των μαλλιών σου ζωντανό για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Μην φοβάσαι το χρώμα


Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι μια συμβουλή για το χρώμα των μαλλιών που θα τραβήξει τα βλέμματα! Η Marcy Cona, ειδικός βαφών στην Clairol, συμβουλεύει να πειραματιστείς με όλα τα ανοιχτά, πιο σκούρα και πιο ζεστά χρώματα και να δοκιμάσεις διαφορετικά λουκ μέχρι να βρείς το πιο λαμπερό!