Delta Goodrem - Born to try...

delta-goodrem-born-to-try

H δυναμική Αυστραλέζα, έχει εντυπωσιάσει και συγκινήσει Ευρώπη και Αμερική, με το album της «Innocent Eyes» αλλά και με το προσωπικό της δράμα.

Γεια σου! Πως ένιώσες ολοκληρώνοντας το τελευταίο σου album που πλέον κυκλοφορεί παγκοσμίως, και μάλιστα έχει λάβει πληθώρα θετικών κριτικών, τόσο από απλούς ανθρώπους, όσο και από γνώστες του αντικειμένου;

Πάρα πολύ χαρούμενη. Αισθάνθηκα την ίδια ευτυχία που νιώθει ένας συγγραφέας που καταφέρνει να τελειώσει ένα μυθιστόρημα...

Τα κομμάτια σου, είναι τόσο αυτοβιογραφικά όσο συνηθίζεις να λες;

Kάθε κομμάτι του album είναι ξεχωριστό για μένα και έχει τη δική του ιστορία. Kάθε τραγούδι μού θυμίζει πού το έγραψα, ποιοι ήταν μαζί μου εκείνη τη στιγμή στο studio... Ωστόσο, δυσκολεύτηκα αρκετά όταν έπρεπε να φτιάξω το tracklist του album.

Πως αντιμετώπισες την είδηση ότι το «Born To Try» έφτασε στο Νο1;

Μου μετέφερε το νέο ένας φίλος μου κι όταν το άκουσα, ούρλιαζα και πηδούσα από χαρά. Στην αρχή δεν ήξερα αν θα μπορούσε το κοινό να ταυτιστεί με το κομμάτι. Δεν ήξερα καν αν θα αρέσει.

Όταν μιλάς, χρησιμοποιείς συχνά την έκφραση «it's just the beginning» ή «in the beginning» … γιατί;

Nαι, έχεις δίκιο! Ίσως αντικατοπτρίζει το ότι θέλω να γράφω μουσική για όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ και να κάνω albums που να αντέξουν στο χρόνο.

Eκτός από τη μουσική έχεις κι άλλη μια αγάπη, από όσο γνωρίζω: τον αθλητισμό.

Α, ναι… είμαι πολύ παθιασμένη! (γέλια) Παίζω basket και μ' αρέσει, γιατί μέσα απ' αυτό γίνομαι πιο μαχητική και αποφασισμένη. O αδελφός μου παίζει ποδόσφαιρο και μερικές φορές παίζουμε και μαζί! Mου αρέσει ο ανταγωνισμός.

Πώς αντιμετώπισαν οι γονείς σου την επιθυμία σου να γίνεις τραγουδίστρια;

Με στήριξαν. Mου είπαν απλώς: go and do it.

Σε κάποιο demo σου που έπεσε στα χέρια μου, τραγουδούσες τον εθνικό ύμνο της Αυστραλίας. Θα ήθελες να τον ερμηνεύσεις κάπου ιδιαίτερα;

Ωχ! Πού το βρήκες αυτό; Ας είναι… Επειδή ο αδελφός μου είναι ποδοσφαιριστής, όπως σου είπα, θα ήθελα να τον τραγουδήσω μια φορά σε κάποια διάκριση της ομάδας του.

Πώς αντιμετώπισες το γεγονός ότι ο παραγωγός σου ήθελε πιο «ζωντανά» κομμάτια;

Χμ, είναι αστείο, ξέρεις, γιατί από τεχνικής άποψης, αυτό είναι το δεύτερο album μου με τη Sony. Έχουμε κάνει πολλά διαφορετικά στυλ, από dance μέχρι και R&B;, αλλά εμένα μου αρέσει να γράφω και «σκοτεινά» κομμάτια στο πιάνο… Έτσι, μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω και κάποια άλλα chords, για να γίνουν τα κομμάτια μου πιο προσιτά στον κόσμο.

Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα;

Αν και καθώς μεγάλωνα έγραφα τα δικά μου κομμάτια, ήξερα πάντα τι γινόταν στην αγορά. Έτσι, αν και ήμουν προσηλωμένη σ' αυτά που ήθελα να γράψω εγώ, τα δικά μου κλασικά κομμάτια, ώς την ηλικία των 15-16 χρόνων άκουγα και καλλιτέχνες όπως η Mariah Carey και η Celine Dion. Σήμερα, θα έλεγα ότι προτιμώ περισσότερο καλλιτέχνες που στη μουσική τους κυριαρχεί ο ήχος του πιάνου.

Έλαβες μέρος και στην τηλεοπτική σειρά «Neighbours» (σ.σ.: στην ίδια σειρά απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα της και η Kylie Minogue), και υποδύθηκες τη Nina, που είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα σου…

Ήμουν αρκετά τυχερή που μπόρεσα να παίξω στο «Neighbours» και αποκόμισα πολλές χρήσιμες εμπειρίες αφού μπορούσα να τραγουδώ, αλλά και ταυτόχρονα να παίζω στο serial.

Και πώς τα κατάφερνες με τέτοιους ρυθμούς: γυρίσματα, ηχογράφηση κ.λπ.;

Ήταν αρκετά τρελό το πρόγραμμά μου. Aπό τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, μάθαινα το ρόλο μου και έπαιζα στη σειρά. Aπό τις 11 μ.μ. μέχρι τις 2-3 το πρωί ασχολιόμουν με την ηχογράφηση του album μου. Oι ρυθμοί ήταν πολύ τρελοί, θα έλεγα.

Και δεν ξεκουράζεσαι ποτέ;

Relax; Δεν γνωρίζω αυτή τη λέξη!

Tο ότι τραγούδησες στην τηλεοπτική σειρά επηρέασε τους θαυμαστές σου;

Mου δημιούργησε κάποια προβλήματα, αλλά όχι σημαντικά, κι αυτό συνέβη επειδή τα κομμάτια στο «Neighbours» είναι πιο ανάλαφρα από αυτά που συνηθίζω να γράφω…

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Μπα! Δεν τα πάω καλά με τη μόδα. Προσπαθώ βέβαια, αλλά μερικές φορές οι επιλογές μου δεν είναι και τόσο, χμ, καλές.

Ποιος τύπος άντρα σου αρέσει;

Αυτός που με κάνει να γελάω και που είναι καλό άτομο.

Έχεις κάποια σχέση αυτή την περίοδο;

Δυστυχώς δεν έχω αγόρι. Eίμαι μόνη μου. Aυτή την εποχή είμαι τόσο απασχολημένη με τη δουλειά, που δεν έχω καιρό για έρωτες.

Αν ψάξω στους δίσκους σου, τι θα βρω;

Please, μην το κάνεις! Εκεί θα βρεις τα πάντα: από τις κύριες μουσικές μου επιρροές, που είναι η Eva Cassidy και η Olivia Newton-John, έως τα πρώτα της Maria Carey, Jeff Buckley και Silverchair! Θα βρεις επίσης και τους οικογενειακούς μας δίσκους, με παλιότερους καλλιτέχνες όπως ο Joe Cocker.

Τι θα ήθελες να επιφυλάσσει το μέλλον για σένα;

Παίρνω τα πράγματα όπως έρθουν. Προσπαθώ να διασκεδάζω την κάθε στιγμή