Οι απανταχού μόδιστροι προτείνουν ιδέες 2020-2021

oi-apantachou-modistroi-proteinoun-idees-2020-2021


Πιστοί στο πνεύμα των καιρών που αποπνέουν σύνεση και σοφία σε όλα τα επίπεδα, οι απανταχού μόδιστροι προτείνουν ιδέες που έχουν μικρότερο κόστος και λιγότερη πολυτέλεια. Ρούχα φορέσιμα, προσγειωμένα χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές προτείνουν οι Αμερικανοί ως πρωτοπόροι του λιτού ρούχου.

Χωρίς κεντήματα και πανάκριβα αξεσουάρ εμφανίστηκαν οι σχεδιαστές στο Μεγάλο Μήλο, που όμως κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Τα έντονα φλούο χρώματα που εντυπωσιάζουν πάνω στο μαύρο είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις της σεζόν. Μία ιδέα που πολύ θυμίζει την εποχή των 80’ς όταν και πάλι η οικονομία πέρναγε δύσκολες εποχές.

Τα παντελόνια γίνονται και πάλι στενά σαν κολάν, ενώ συνδυάζονται υπέροχα με τα σακάκια με τους τονισμένους ώμους, που θυμίζοντας την τηλεοπτική «Δυναστεία» συνεχίζουν να είναι στα πάνω τους. Οσο για τα παλτά, οι γραμμές τους είναι λιτές και κλασικές σε ύφασμα κασμίρ χωρίς όμως υπερβολές και εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Για τις βραδινές εμφανίσεις το εντυπωσιακό μίνι κρατάει και πάλι τα σκήπτρα σε φούστα ή σε φόρεμα και πάντα σε μαύρο χρώμα.

Αξεσουάρ που αναβιώνουν τη δεκαετία των 80’ς με ζώνες φαρδιές και μεγάλα κοσμήματα αποτελούν την ιδιαίτερη λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά σε όλα τα λουκ. Στη δική μας πλευρά του Ατλαντικού και ειδικά στο Παρίσι οι δημιουργοί έδωσαν έμφαση στη θηλυκότητα μέσα από την παρουσίαση των άψογα ραμμένων ρούχων που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα, μέσα από μία γραμμή που τονίζει τόσο τις καμπύλες του σώματος όσο και τη λεπτή μέση που οφείλουν να έχουν οι σικάτες fashionistas.

Σημεία-κλειδιά της παριζιάνικης μόδας είναι τα δερμάτινα τζάκετ συνδυασμένα με skinny παντελόνια όχι απαραίτητα τζιν, οι μπλούζες με βολάν και άλλες περίτεχνες λεπτομέρειες, «γαρνιτούρες» από γούνα και τρουκς στις μανσέτες ή στα κολάρα των παλτό, βραδινά μίνι φορέματα στην ίδια ιδέα με τους Αμερικανούς όμως περισσότερο κεντημένα με πέτρες ή δαντέλες.

Στο ίδιο περίπου στιλ κινήθηκαν και στη Μέκκα της μόδας, αφού όπως φάινεται οι σχεδιαστές έχουν επηρεαστεί από την κρίση και λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο. Τα βραδινά φορέματα κρατούν τις μικροσκοπικές γραμμές τους, οι έντονοι ώμοι και οι βάτες μεσουρανούν, τα στενά παντελόνια και το royal blue είναι τα στοιχεία που κυριάρχησαν στις πασαρέλες του Μιλάνου.

Στο Λονδίνο, την πόλη που αναδύθηκε το πανκ, οι δημιουργοί φαίνεται πως σκέφτηκαν να ακολουθήσουν το ρεύμα της άλλοτε πρωτοποριακής Vivienne Westwood, δοκιμάζοντας τα φλούο χρώματα σε διαφορετικής υφής πανιά και σε καινούρια μήκη. Παράλληλα χρησιμοποίησαν πολλά καρφιά-τρουκς ως λεπτομέρειες στις συλλογές τους, δείχνοντας έτσι, μία διάθεση άγρια αλλά και σέξι. Τα μίνι φουστάκια με τα χοντρά καλσόν κρατήθηκαν στο ύψος τους, ενώ οι παρασηκωμένοι από τις βάτες ώμοι στα σακάκια είχαν την τιμητική τους.