Τι είναι η αγάπη; H ζωή; Αγάπη και συναίσθημα πάνε μαζί;

ti-einai-i-agapi-h-zoi-agapi-kai-synaisthima-pane-mazi


Τι είναι η Αγάπη


Η Αγάπη είναι ένα συναίσθημα, πολλές φορές δεν περιγράφεται με λόγια, τόσο δυνατό και με τόση αξία που πολλές φορές αδυνατούμε να νιώσουμε. Γιατί πολύ απλά δεν αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο, βαδίζουμε με τα πρέπει των άλλων, και όχι με τα θέλω τα δικά μας.


Αγάπη θα πει να βάζεις τον άνθρωπο σου πάνω από τον εαυτό σου, πάνω από τον εγωισμό σου και την ζήλια σου, να τον σκέφτεσαι, να κατανοείς τα λόγια του, να του δείχνεις ενδιαφέρον, να τον κάνεις ευτυχισμένο μα πάνω από όλα να αγκαλιάσεις την ψυχή του. Το να δένεσαι με κάποιον είναι ότι πιο τρυφερό, ότι πιο όμορφο και μαγευτικό. Αν δεν το ζήσεις δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Αν το ζήσεις φρόντισε να το κρατήσεις , θα σε συντροφεύει σε όλη σου την ζωή, αλλά και ακόμα αν δεν το έχεις ζήσει ακόμα μην χάνεις τις ελπίδες σου, για αυτό ζεις άλλωστε. Φαντάζεσαι ένα κόσμο με μίσος, βία και ζηλοφθονία; Ήδη τείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση...Πόλεμοι, καταστροφές, αρρώστιες και είμαστε ακόμα στην αρχή!


Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο, ξεπέρασε τις ανασφάλειες που σου φορτώνουν οι άλλοι, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ. Και επειδή είναι μικρή φρόντισε να την χαρείς στο έπακρο. Ζήσε την κάθε μέρα έντονα γιατί ποτέ δεν θα ξαναζήσεις την ίδια. Αν δώσεις αγάπη θα πάρεις αγάπη... Ξέρω τι σκέφτεσαι τώρα, "Τόσο καιρό, καμία δεν πίστεψε τα λόγια μου, καμία δεν με δέχτηκε για αυτό που είμαι, καμία δεν με άφησε έστω να προσπαθήσω..." και έχεις δίκιο!


Η ζωή είναι τροχός όμως και γυρίζει φίλε μου....Δεν χρειάζεται ούτε να είσαι ωραίος, ούτε εύπορος, αυτά είναι υλικά αγαθά τα οποία χάνονται. Η μαγκιά είναι να είσαι ωραίος στην ψυχή... Να μην σκέφτεσαι ποια θα γαμήσεις σήμερα. Να μην ακούς πόσες θα πηδήξουν οι φίλοι σου. Να μην σκέφτεσαι ότι σε λένε παράξενο και ότι δεν χαίρεσαι την ζωή. Εσύ θα την χαρείς όταν για τους επικριτές σου θα είναι αργά.


Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία σου. Μην ανησυχείς για τίποτα αν έχεις από αυτό. Κάθε μέρα να ξυπνάς με όρεξη για ζωή και ένα χαμόγελο.


Το χαμόγελο που δίνεις ξαναγυρνάει σε σένα... Είναι στην φύση του ανθρώπου να κάνει σχέσεις, ναι συμφωνώ, αυτό όμως που δεν είναι σίγουρα στην φύση του είναι να εκμεταλλεύεται καταστάσεις και ανθρώπους όπως κάνουν πολλοί/πολλές. Δεν είμαστε ζώα! Ο θεός μας έδωσε το μυαλό για να κρίνουμε και να φιλτράρουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις που περνάμε. Βρέθηκα μια μέρα σε μια παρέα κοριτσιών, εκεί γύρω στα 18, ίσως και μικρότερες... H μία έλεγε για το πόσο όμορφος ήταν το αγόρι της και πόσο καλά περνάνε στο κρεβάτι κτλ. Η άλλη έλεγε ότι θέλει να πάρει άλλα εσώρουχα γιατί τα παλιά της, της τα είχε πάρει ο πρώην και δεν ήθελε να τα βλέπει ο νυν!!!

Καταλαβαίνετε λοιπόν φίλοι μου σε τι κόσμο ζούμε; Mια παραίσθηση που περιβάλλεται από την εμφάνιση, το στιλάκι, το image κ.α.


Και αν όμως ρε φίλε εγώ δεν είμαι όμορφος; Τι να κάνω; Να αυτοκτονήσω; Λάθος! Όλοι είμαστε όμορφοι, καθένας με τον τρόπο του... Eίναι κρίμα να κατηγορείς τον εαυτό σου, διότι έτσι το μόνο που καταφέρνεις είναι να βγαίνεις έξω με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ψυχολογία! Και πίστεψε με αυτό το καταλαβαίνουν οι γύρω σου πολυ εύκολα!


Αν σου αρέσει μια κοπέλα, έχεις καλή πρόθεση και αυτή σε προσβάλει με το να σε κοσμεί με φράσεις τύπου "εγώ με σένα;" , "καλέ, πως είσαι έτσι;", "δεν βλέπεσαι ή δεν μου αρέσεις" κτλ.

Μην ανησυχείς, αυτή η ίδια "κυρία", αν της έχεις φερθεί με το γάντι κάποια στιγμή θα γυρίσει... Το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ μετά; Διότι, οι γυναίκες φίλε μου είναι εγκεφαλικές, άσχετα αν δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα... Όλες θέλουν τον τέλειο άντρα, τον άντρα τον σωστό, τον πρόστυχο, τον έξυπνο, τον γοητευτικό κ.α. Και όμως! Οι ίδιες με την συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους δεν θα τον βρουν ποτέ!!! Και αν τώρα τις βλέπεις χαμογελαστές και άνετες, γύρνα και κοίτα τις σε καμία δεκαριά χρόνια που θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν, να βρουν ένα μαλάκα να παντρευτούν, να κάνουν κανά παιδί μαζί του η με κάποιον άλλον και όπως είναι φυσικό μετά να χωρίσουν!!!


Όταν θα καταλάβουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο αμάξι, χρήμα και γαμήσι και πόσο λάθος κάνανε τόσο καιρό, θα γυρίσουν σε σένα, το καλό παιδί με την χρυσή ψυχή, που πάντα έλεγε ένα καλό λόγο, που ποτέ δεν τους χάλασε χατίρι και που ποτέ μα ποτέ δεν είχε σκοπό να τις πληγώσει , παρά μόνο να τις κάνει ευτυχισμένες! Τότε θα είναι αργά όμως...!!! Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις γυναικών, που σκέφτονται σαν και σένα (;) Αυτές ψάξε να βρεις! Γιατί δυστυχώς, και αυτές επειδή έχουν καλή ψυχή μπλέκουν με τον κάθε μαλάκα που τους λέει ένα σωρό ψέματα για να τις ρίξει στο κρεβάτι. Δεν είναι κρίμα αυτό?


Μην σε παρασέρνει η λογική των άλλων, εσύ να ζεις με τον δικό σου τρόπο, γιατί είσαι μοναδικός στον κόσμο!


Είμαι 25 χρονών και δεν έχω μπει ακόμα για τα καλά στο νόημα της ζωής αλλά παρόλα αυτά είμαι φίλος σου, με σένα, ένα άγνωστο που αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του για να διαβάσει τις σκέψεις μου... Έχω πολλά να σου πω και να μου πεις, δεν είμαστε διαφορετικοί από τα άλλα παιδία της ηλικίας μας, και εμείς βγαίνουμε, διασκεδάζουμε με τους φίλους μας και συμπεριφερόμαστε σαν έφηβοι, απλά ξεχωρίζουμε γιατί εμείς πιστεύουμε στις αληθινές αξίες της ζωής και ψάχνουμε την μακροχρόνια ευτυχία και όχι την περιστασιακή!!!


Είναι και θα είναι φυσιολογικό να μην συμφωνούν όλοι και όλες μαζί μου αλλά αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης... Σκοπός μου δεν είναι να επιβάλω τις απόψεις μου, πρώτον επειδή δεν γίνεται και δεύτερον επειδή δεν είναι σωστό...(αν ήθελα αυτό θα είχα πάει για υπουργός παιδείας :P ) Θέλω απλώς να προσεγγίσω αυτούς που διαβάζουν τα λόγια μου με άλλο μάτι. Το μάτι ενός παρατηρητή της ζωής που θέλει να βοηθήσει συνανθρώπους του να βρουν την συναισθηματική ολοκλήρωση.


Όχι ότι δεν μπορούν από μόνοι τους, προς θεού, αλλά πολλές φορές εγκλωβίζονται στην ρουτίνα της καθημερινότητας και δεν αφήνουν το μυαλό τους να χαλαρώσει... Είναι πολύ απαιτητική η ζωή σήμερα, δουλεία, σπίτι, άγχος, τρεχάματα και δεν μένει ποτέ χρόνος για να αναζωογονήσουμε το πνεύμα μας...


Καλό λοιπόν είναι να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να μην τον πιέζουμε να κάνει πράγματα που δεν αντέχει η δεν θέλει... Έτσι είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις, δεν μπορείς να πιέσεις κάποια να είναι μαζί σου, όπως δεν μπορείς να πιέσεις κάποιον να είναι φίλος σου! Μπορείς όμως να "αναγκάσεις" εκείνη να είναι μαζί σου ή εκείνον να σε κάνει παρέα γιατί πολύ απλά το θέλει! Εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση, και να ρωτήσω, ποια είναι η διαφορά να έχω κάποια που μου αρέσει φίλη και κάποια άλλη που μου αρέσει επίσης κοπέλα μου; Κατά την γνώμη μου, η επιλογή γίνεται βάση της επικοινωνίας που έχεις με αυτή...


Έχω γνωρίσει πολλές κοπέλες στην ζωή μου, και εμφανίσιμες και μη... Το περίεργο είναι ότι εκείνες που μου άρεσαν δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς εμφάνισης, η διαφορά ήταν στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά, το έβλεπες ρε παιδί μου στα μάτια τους, εκείνες (που δεν ήταν και πολλές) δεν ήταν ψωνάκια, δεν ήταν προκλητικές ούτε και περίεργες! Ήταν απλά κορίτσια, του λαού όπως λέμε...


Τι να το κάνεις αν έχεις το κάμπριο και έχεις δυο τρελά μωρά μέσα και είσαι σήμερα μαζί τους και αύριο είναι αυτές με άλλους 10; Αυτό σημαίνει απλά ότι δεν ξέρουν τι θέλουν και ότι τις εξιτάρει να προβάλλονται. Μια γυναίκα θα πρέπει να είναι μαζί σου για αυτό που είσαι, να μην σου επιβάλει την γνώμη της και το κυριότερο να μην σε αναγκάζει να αλλάξεις το εγώ σου για εκείνη! Αν το κάνεις αυτό, θα γίνεις κομμάτια, πίστεψε με! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για εμάς τους άντρες, δεν πρέπει να φερόμαστε επιπόλαια και να τις αναγκάζουμε να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν. Το χάνουμε το παιχνίδι έτσι..


Οι κοπέλες στην εποχή μας (τονίζω: Όχι όλες!) έχουν μια εγωκεντρική και φιλελεύθερη τάση και επιμένουν στο να μην τις ζορίζουμε με ανοησίες τύπου ζήλιας και καταπίεσης... Εν μέρη έχουν δίκιο (!), αλλά πώς μπορείς να εμπιστευτείς κάποια σήμερα; Δεν το λέω επειδή είμαι άντρας απλά τα γεγονότα και οι καταστάσεις μου έχουν δείξει ότι παρόλο που σε εμάς έχει βγει το όνομα, είναι πιο εύκολο να είμαστε πιστοί σε κάποια αν μας γεμίζει! Η γυναίκα λίγο να μην της δώσεις την σημασία που απαιτεί στην έχει κάνει με ελαφρά και μένεις και με τις τύψεις και το "άλλο" στο χέρι...


Ξανάλεω, δεν επιμένω ότι εμείς οι άντρες είμαστε καλύτεροι απλά έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα τα οποία μπορεί να είναι και λάθος (εσείς θα το κρίνεται αυτό). Ξέφυγα λίγο αλλά σε τέτοια θέματα και κάνοντας συνεχώς σκέψεις είναι εύκολο να παρεκτραπείς! Με συγχωρείτε λοιπόν! Στο θέμα μας τώρα! Κάποιος φίλος μου είπε καποτε να συνεχίσω να πιστεύω στις αρχές μου και ότι άτομα σαν και μένα σπανίζουν...


Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να πιστεύω σε αυτό που ζητάω και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αλλάξω γνώμη! Θα άλλαζα γνώμη μόνο αν ήξερα ότι κάτι άλλο θα με έκανε να νιώσω καλύτερα, αλλά επειδή έχω μελετήσει πολύ αυτό το θέμα, της αγάπης και του απλού σεξ (κοινώς περνάω καλά)εννοώ, καταστάλαξα στο πρώτο. Πριν χρόνια άκουσα και το εξής από ένα φίλο μου: "Η ερωτική πράξη είναι βιολογική ανάγκη, το ζητάς συνέχεια και μάλιστα σε ποικιλία..."


Σαφώς και καταλαβαίνεται ποιο είναι το νόημα... Ωραία λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι είναι βιολογική ανάγκη και δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό! Εσύ τι θα έκανες; Θα έκανες έρωτα με την μια και μοναδική κοπέλα που αγαπάς, σε αγαπάει και σε κάνει να νιώθεις πνευματικά ξεχωριστός; Η μήπως θα είσαι ο ελεύθερος και ωραίος που θα γαμάς όποια κάτσει, όπου κάτσει και όποτε κάτσει και τελικά θα καταλήξεις σε αυτό το μοτίβο; Γιατί μην ξεχνάτε ότι μια συνήθεια δεν κόβετε εύκολα και ειδικά με τον τρόπο που εσύ διαλέγεις να αναλώνεις την σεξουαλική σου ταυτότητα. Είναι όπως μάθεις, δεν υπάρχει πισωγύρισμα... Η απόφαση είναι δική σου...


Αυτό το κειμενάκι γράφτηκε σε στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης και σας παρακαλώ μην με κακολογήσετε για τυχών απόψεις που δεν συμφωνείτε... Αφιερωμένο σε όλους/όλες!


Όποιος και όποια θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου για να εκφράσει τους προβληματισμούς του / της τότε πολύ ευχαρίστως θα τον ή την δεχτώ.