Από μικρή στα δύσκολα

apo-mikri-sta-dyskola

Είμαι 25 ετών και εδώ και 5 χρόνια έχω σχέση με ένα παιδί 26 ετών. Όλα πήγαιναν καλά και πρόσφατα αρραβωνιαστήκαμε. Όμως η μοίρα μάς επιφύλασσε κάτι διαφορετικό: Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι το αγόρι μου πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και οι γιατροί μίλησαν για ταχύτατο θάνατο. Μετά από εξετάσεις κατέληξαν ότι έχει κάτι πολύ σοβαρό, αλλά όχι άμεσα εξελίξιμο. Τώρα ο σύντροφός μου υπόκειται σε μια νέα θεραπεία, που θα διαρκέσει λίγους μήνες και από την οποία θα κριθεί η εξέλιξη της υγείας του, αν και οι πιθανότητες για πλήρη ίαση είναι μηδαμινές. Από τη στιγμή που το έμαθα, νιώθω ότι η ζωή μου σταμάτησε. Θέλω να είμαι συνεχώς δίπλα του, όμως αρκετοί είναι αυτοί που με συμβουλεύουν να δώσω τέλος στην ιστορία αυτή, αφού είμαι ακόμα τόσο νέα. Ελπίζω στη συμβουλή σας.

Η ζωή είναι πολλές φορές άδικη. Πρόκειται για το πιο σκληρό και πιο αληθινό μάθημα που παίρνει κανείς από πολύ νωρίς. Αμέτρητα κορίτσια ψάχνουν με το φακό για μια καλή σχέση, σαν αυτήν που περιγράφεις εσύ ότι έχεις, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να ταλαιπωρούνται με εφήμερες και αδιέξοδες καταστάσεις. Εσύ πάλι γνώρισες τον ιδανικό σύντροφο και φίλο και, ενώ όλα πήγαιναν καλά, βρεθήκατε και οι δύο αντιμέτωποι με την πλέον σκληρή πραγματικότητα. 

Η υγεία είναι αγαθό, χωρίς το οποίο δεν μπορείς να έχεις τίποτε άλλο. Είναι κρίμα που ένα τόσο νέο παιδί πάσχει από κάτι τόσο σοβαρό, αλλά ακούγεται αισιόδοξο το γεγονός ότι υπάρχει τρόπος και διάθεση να το παλέψει και να νιώσει καλύτερα. Βέβαια, εμείς δεν ξέρουμε για τι είδους αρρώστια μάς μιλάς, εφόσον όμως υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες με θετική εξέλιξη, σίγουρα υπάρχει και ελπίδα. Το αγόρι σου έχει τη δύναμη και τη θέληση να το παλέψει, κι αυτό είναι καλό. 

Επίσης καλό για εκείνον είναι το γεγονός ότι μια τόσο υπεύθυνη και ευαίσθητη κοπέλα, όπως εσύ, βρίσκεται στο πλάι του. Για σένα την ίδια ωστόσο η δοκιμασία είναι εξίσου μεγάλη, γιατί σε τόσο νεαρή ηλικία βιώνεις μια κατάσταση επώδυνη, ψυχοφθόρα και με αμφίβολη κατάληξη. Κι εμάς πρώτα απ' όλα μάς ενδιαφέρει να είσαι εσύ καλά. Το να γυρίσεις την πλάτη σου σ' αυτόν τον άνθρωπο, με τον οποίο μέχρι χθες κάνατε όνειρα για τη ζωή σας, είναι εξίσου επίπονο όσο και το να του πιάσεις το χέρι και να προχωρήσετε προς τις δυσκολίες μαζί. Το σημαντικό όμως εδώ είναι να καταλάβεις ότι οι σοβαρές αποφάσεις δεν παίρνονται στο λεπτό. Πως δηλαδή δεν υπάρχει ανάγκη να αποφασίσεις εδώ και τώρα τι ακριβώς θα κάνεις. 

Αφού η νέα θεραπεία στην οποία υποβάλλεται το αγόρι σου θα διαρκέσει λίγο μόνο καιρό, περίμενε να δεις τα αποτελέσματά της. Όλο αυτό το διάστημα μην είσαι αρνητική απέναντί του, γιατί όντως χρειάζεται βοήθεια απ' όπου μπορεί να την πάρει, αλλά ούτε και να κάνεις μαζί του βήματα προς το γάμο. Όταν θα έχεις στα χέρια σου χειροπιαστά αποτελέσματα απ' όλη αυτή την προσπάθεια στην οποία έχει μπει το αγόρι σου σήμερα, θα μπορείς να αποφασίσεις τι θα κάνεις μετά: αν θα μείνεις κοντά του ως σύντροφος ζωής, αν θα του συμπαρασταθείς ως άνθρωπος και απλή φίλη ή αν θα προχωρήσεις προς εντελώς άλλη κατεύθυνση, για να βρεις μια μέρα κι εσύ μια καλή ζωή με κάποιον άλλο. Εξάλλου υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην το θέλει ούτε και ο ίδιος να μείνεις κοντά του από οίκτο και μόνο.