Παγιδευμένη στο δίκτυο

pagidevmeni-sto-diktyo

Μέχρι τώρα πίστευα ότι δεν είναι δυνατόν να βρεις το άλλο μισό σου μέσα από το ίντερνετ. Εγώ όμως το βρήκα. Συναντηθήκαμε στο chatroom και όσο περνούσε ο καιρός μιλούσαμε όλο και πιο πολύ. Κάποια στιγμή θέλησε να συναντηθούμε κι εγώ δέχτηκα. Φοβόμουν μήπως δω τον Κουασιμόδο, αλλά ήταν ένας κούκλος! Το κακό είναι ότι σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη κι έτσι συνεχίζουμε να μιλάμε μόνο μέσω διαδικτύου. Όμως τον θέλω πολύ. Να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση;

Oι σχέσεις μέσω του ίντερνετ μας προκαλούν ανησυχία. Ποιος είναι αυτός που γνώρισες σερφάροντας δεν ξέρουμε, και το κακό είναι πως στην πραγματικότητα δεν ξέρεις ούτε κι εσύ. Ήταν πολύ επικίνδυνο που δέχτηκες να τον συναντήσεις, γιατί μπορεί να βρισκόσουν μπροστά σε κάποιον επιτήδειο και να έμπαινες σε μεγάλους μπελάδες. Αλλά ακόμη και τώρα, που είδες κάποιον φαινομενικά ακίνδυνο, πάλι δεν ξέρεις τίποτε παραπάνω γι' αυτόν εκτός από το ότι είναι του γούστου σου. Μπορεί να είναι κανένας περίεργος, όπως μπορεί να είναι και δεσμευμένος και να σου το κρύβει. Τι πραγματικά ξέρεις γι' αυτόν τον άνθρωπο, εκτός από το ότι λατρεύει τους υπολογιστές; Ακόμη και το αν είναι φοιτητής αμφισβητείται, γιατί δεν μπορείς να το τσεκάρεις, ούτε και το ότι ζει στη Θεσσαλονίκη έχεις τον τρόπο να το διασταυρώσεις. 

Αυτή άλλωστε είναι η ουσία του ίντερνετ, πως μειώνει τις αποστάσεις τόσο, ώστε να μην μπορείς να υπολογίσεις πού ακριβώς βρίσκεται ο συνομιλητής σου, στο Βόρειο Πόλο, στη Θεσσαλονίκη ή στο Παγκράτι. Το μόνο σίγουρο γι' αυτό το παιδί είναι πως τα βράδια πλήττει και θέλει να περνά την ώρα του στον υπολογιστή. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε λοιπόν είναι ότι πιθανότατα έχει κοπέλα εδώ ή εκεί ή θα βρει στην πορεία. 

Γιατί κανένας άντρας στα 20 και κάτι, που το αίμα του βράζει, δε μένει εγκλωβισμένος μπροστά στην οθόνη. Θέλει δίπλα του κάτι χειροπιαστό, μια κοπέλα παρούσα και σέξι, όχι μόνο για να μιλήσουν, αλλά και για πολλά άλλα. Αλλά ακόμη κι αν αυτός είναι ο τρόπος που οι δυο σας έχετε επιλέξει για να περνάτε τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και η μοναδική μέθοδος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Εσένα δε σου λείπει η αληθινή επαφή; Αλλά κι αν ξεκινήσεις κάτι μαζί του, πώς θα μπορείτε να βλέπεστε όταν σας χωρίζουν 600 χιλιόμετρα; Εμείς λοιπόν λέμε, αν σε ευχαριστεί τόσο, να κρατήσεις αυτή τη σχέση εκεί που της αξίζει, στον υπολογιστή, και να βγεις έξω να γνωρίσεις αγόρια από κοντά και να μιλήσεις μαζί τους προφορικά κι όχι γραπτά. Και μην παρασύρεσαι από ταινίες όπως το Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας, γιατί εσύ δεν είσαι η Μεγκ Ράιαν, εκείνος δεν είναι ο Τομ Χανκς κι αυτό που ζεις δεν είναι σενάριο με χάπι εντ, αλλά ζωή αληθινή, που πρέπει να τη γευτείς στο έπακρον.