Ταπετσαρίες με χάρτες για τον τοίχο (διαφορετική διακόσμηση)

tapetsaries-me-chartes-gia-ton-toicho-diaforetiki-diakosmisi


Είναι όμορφα τα ταξίδια. Είναι σαν τα όνειρα.


Πρώτα τα σκέφτεσαι, μετά τα προγραμματίζεις και όταν φτάνει η στιγμή να τα βιώσεις, βουτάς μέσα τους και αφήνεις όλες τις αισθήσεις σου να δουλεύουν υπερωρίες. Και όποιος αγαπάει τα ταξίδια, είναι αδύνατον να ζήσει χωρίς αυτά.


Βέβαια, δεν γίνεται κάποιος να ταξιδεύει συνεχώς. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, οι περισσότεροι μπορούν να κάνουν ένα ή δύο μεγάλα ταξίδια τον χρόνο.


Το υπόλοιπο διάστημα, όμως, τι γίνεται;


Τότε, μπορεί να ταξιδεύει από τον καναπέ του ζώντας με χάρτες που θα του δίνουν την ευκαιρία να προετοιμάζει τους επόμενους προορισμούς του. Γιατί μπορεί να μην το ξέρεις αλλά οι χάρτες έχουν τρομερές διακοσμητικές ικανότητες και δίνουν την δυνατότητα να κάνεις μαζί τους χίλια δυο, όμορφα πράγματα.


Για παράδειγμα μπορείς να αναζητήσεις ταπετσαρίες με χάρτες και να ντύσεις με αυτούς διάφορους τοίχους. Οι χάρτες στον τοίχο, ταιριάζουν τέλεια τόσο στο καθιστικό όσο και στην τραπεζαρία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και στο παιδικό δωμάτιο. Τα παιδιά, εξάλλου, είναι εκείνα που νιώθουν έντονη την ανάγκη να γνωρίσουν τον κόσμο. Με ένα χάρτη θα κάνουν μια πολύ καλή αρχή!


Με χάρτες μπορείς να ντύσεις διάφορα αντικείμενα: κουτιά στα οποία θα φυλάς φωτογραφίες από ταξίδια και αναμνηστικά, δώρα που θα κάνεις σε ταξιδευτές ή ακόμα και ημερολόγια από road trips που θέλεις να θυμάσαι.


Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις με την τεχνική του decoupage. Βρες όμορφα κομμάτια από παλιούς χάρτες και ντύσε μαζί τους έπιπλα ή φτιάξε σουβέρ και σουπλά ή διακόσμησε καπέλα από φωτιστικά. Φαντασία να έχεις και όλα γίνονται!


Οι χάρτες προσφέρουν έμπνευση και για τα κάδρα που διακοσμούν τους τοίχους σου. Θα μπορούσες για παράδειγμα να κάνεις ένα τοίχο με διάφορους παλιούς χάρτες που θα βρεις σε πλανόδιες αγορές ή να δημιουργήσεις ένα μικρό αφιέρωμα με κομμάτια από χάρτες που αποτυπώνουν τις αγαπημένες σου περιοχές.


Επίσης, μπορείς να βρεις στην αγορά και στο internet πολλά αντικείμενα που μιμούνται έναν χάρτη όπως μοκέτες και χαλιά, κούπες για τον καφέ, πιάτα, κουρτίνες για το μπάνιο και άλλα πολλά. Άνοιξε τα μάτια σου και άρχισε να τα αναζητάς. Οι χάρτες είναι ένα αντικείμενο που εμπνέει για συλλογές.


Η αλήθεια είναι μία. Διακοσμώντας με χάρτες δεν βαριέσαι ποτέ.