Facial mask, η άγνωστη κούρα ομορφιάς προσώπου

facial-mask-i-agnosti-koura-omorfias-prosopou

Οι επαγγελματικές «κούρες» ομορφιάς, τις οποίες προσφέρουν τα ινστιτούτα και τα SΡΑ αντιμετωπίζουν διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας, ανάλογα με τα «ενεργά» συστατικά που περιέχουν. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα χαρίσετε στον εαυτό σας ένα Facial mask όπως αποκαλείται η φροντίδα προσώπου, η οποία γίνεται από ειδικούς- βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει εκείνο που είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα σας.


Με βιταμίνη C


Είναι η καταλληλότερη φροντίδα ομορφιάς για να απαλλαγείτε από τη θαμπάδα που προκαλεί το στρες στην επιδερμίδα. Τα προϊόντα σε μορφή κρέμας, serum, ή τζελ που περιέχουν καθαρή βιταμίνη C στη σύνθεσή τους δρουν ταχύτατα, αποκαθιστώντας τη λαμπερή όψη του δέρματος. Παράλληλα, αποκαθιστούν τις χρωματικές ανομοιομορφίες του δέρματος και απαλύνουν τις σκουρόχρωμες κηλίδες, ενώ εξουδετερώνουν και τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τον πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων.

Προτιμήστε το αν:


  • Θέλετε να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα του προσώπου σας πριν από ένα ξεχωριστό γεγονός, ώστε να ακτινοβολείτε από ομορφιά και να φαίνεστε όσο το δυνατό πιο νέα και φρέσκια.
  • Εργάζεστε πολλές ώρες την ημέρα και νιώθετε κουρασμένη από τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις ή καταπονημένη από το διαρκές στρες.
  • Είστε καπνίστρια ή ζείτε και εργάζεστε σε ένα περιβάλλον με καπνιστές, οπότε εκτίθεστε, έστω και παθητικά στις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου.

Με θαλάσσια συστατικά

Οι «κούρες» που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία συνδυάζουν ένα κοκτέιλ «ενεργών» συστατικών, το οποίο περιλαμβάνει ένζυμα ή συνένζυμα από θαλάσσια φύκια, σε συνδυασμό με πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αρχικά πραγματοποιείται ένας βαθύς καθαρισμός με τη βοήθεια ενός πίλινγκ, το οποίο είτε έχει τη μορφή θαλάσσιας αργιλικής λάσπης είτε περιέχει δραστικά ένζυμα που «σπάνε» τους χημικούς δεσμούς μεταξύ των κυττάρων. Έτσι απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το εγκλωβισμένο σμήγμα από τους πόρους του δέρματος. Σειρά έχει μια άλλη παχύρρευστη μάσκα, η οποία θρέφει το δέρμα με βιταμίνες C, Β, Ε και απαραίτητα ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο χαλκός, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.

Προτιμήστε το αν:


  • Έχετε πολύ λιπαρή επιδερμίδα, η οποία γυαλίζει ή εμφανίζει συχνά σπυράκια και μαύρα στίγματα.
  • Ενώ η επιδερμίδα σας δεν έχει ιδιαίτερα λιπαρό χαρακτήρα έχετε πρόβλημα ακμής, λόγω των ορμονικών διαταραχών που συμβαίνουν στον οργανισμό σας ή της παρατεταμένης χρήσης ακατάλληλων καλλυντικών, όπως τα μέικ-απ, το φον ντε τεν, τα κονσίλερ κ.ά.

Με οξυγόνο ή κολλαγόνο ή κάποιο παράγωγο της βιταμίνης Α

 Η συγκεκριμένη φροντίδα ξεκινάει με ένα φυτικό πίλινγκ, το οποίο απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, ώστε να αυξηθεί σημαντικά η δεκτικότητά του. Στη συνέχει περιλαμβάνει μια σειρά από μάσκες σε μορφή κρέμας ή συμπυκνωμένου serum, οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με μόρια οξυγόνου. Μέσω της διάχυσης το οξυγόνο διεισδύει στο δερματικό ιστό και αναζωογονεί τα κύτταρα επιτυγχάνοντας το ρυθμό ανάπλασής του. Ετσι μειώνονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές και το πρόσωπο αποκτά πιο νεανική όψη.

Προτιμήστε το αν:


  • Είστε άνω των 30 ετών και στην επιδερμίδα σας έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.
  • Αγαπάτε τον ήλιο και κάθε καλοκαίρι μαυρίζετε πολύ, με αποτέλεσμα το φθινόπωρο το δέρμα σας να υποφέρει από εκτεταμένη αφυδάτωση. Στην περίπτωση αυτή το πιθανότερο είναι πως χρειάζεται να κάνετε facial με οξυγόνο πριν «κλείσετε» τα 30 χρόνια.
  • Η φύση σας έχει προικίσει με λεπτή, ανοιχτόχρωμη και άτονη επιδερμίδα, η οποία είναι εξαιρετικά ευάλωτη στη φθορά που προκαλεί ο χρόνος, σε συνδυασμό με τις εξωτερικές επιθέσεις.

Πόροι στο πρόσωπο σου


Αν νομίζεις πως οι πόροι στο πρόσωπό σου έχουν αρχίσει να παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις, τότε αντιμετώπισέ τους! Σ' το λέω εγώ, που το παθαίνω πολύ συχνά και κάθε φορά τρέχω πανικόβλητη στην αισθητικό μου ζητώντας βοήθεια. Και φυσικά πάντα θυμώνω.

Κι αναρωτιέμαι: Γιατί αυτό να συμβαίνει σε μένα; Μα, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτω ξερή στο κρεβάτι με τόνους μέικ απ στο πρόσωπο, που ξεβάφομαι βιαστικά στο αυτοκίνητο και φυσικά μπορεί να περάσουν μήνες κι εγώ να μην έχω κάνει ένα πίλινγκ, μία μάσκα, ένα κάτι... Τι να κάνουν κι αυτοί οι καημένοι οι πόροι; Μπουκώνουν και η εικόνα πάντα είναι ίδια και αντιαισθητική!

Η μία και μοναδική σου σωτηρία (και σχεδόν όλων των γυναικών) είναι η σωστή περιποίηση.

Κάνε ένα καλό καθαρισμό με πίλινγκ και ζεστό νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, χωρίς βέβαια να παραλείπεις το καθημερινό ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν. Επίσης κάνε συχνά -μόνη στο σπίτι- μάσκα αργίλου. Τέλος, απόφυγε να "ζουλάς" ή να πειράζεις τα σπυράκια, γιατί απλώς θα σπρώξεις τις βρομιές πιο βαθιά στο δέρμα σου, όχι μόνο δημιουργώντας μαύρα στίγματα και ουλές, αλλά και προκαλώντας μόλυνση.

Η σωστή φροντίδα ποτέ δεν έβλαψε, τουναντίον η έλλειψη της παρουσιάζει προβλήματα τα οποία ορισμένες φορές τείνουν να γίνουν μόνιμα.

Κρέμα για ώριμες επιδερμίδες

Το γεγονός ότι μεγαλώνουμε δεν σημαίνει πλέον καθόλου ότι εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας. Γι’ αυτό, η Lancome, με τη βαθιά γνώση της...για τις γυναίκες και την επιδερμίδα τους, δημιούργησε μια κρέμα ειδικά για τις ώριμες επιδερμίδες.

Μετά από μια μεγάλη έρευνα ανάμεσα σε 10.000 γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι απαντήσεις που πήρε συνοψίζονται σε μερικές γραμμές: Οι γυναίκες πάνω από τα 60 σήμερα ναι μεν συμβιβάζονται με τις ρυτίδες τους και αποδέχονται πως τα χρόνια περνούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι εγκαταλείπουν τον εαυτό τους. Αντίθετα, στρέφονται προς ένα νέο μέλλον, ταξιδεύουν, επικοινωνούν, ασχολούνται με τα ενδιαφέροντά τους και φροντίζουν τον εαυτό τους. Θέλουν να αισθάνονται ακόμη όμορφες και γοητευτικές, είναι ανοικτές στις καινοτομίες και απαιτούν από το προϊόν περιποίησής τους αληθινή αποτελεσματικότητα.

Η νέα κρέμα Platineum Hydroxy (a)-Calcium της Lancome αποτελεί την απάντηση. Βασίζεται σε μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, που έδειξε ότι όπως ακριβώς σε αυτή την ηλικία αποδυναμώνονται τα οστά λόγω της μείωσης του ασβεστίου στον οργανισμό, με τον ίδιο τρόπο ξεκινά και η διαδικασία της δερμο-πόρωσης. Μετά τα εξήντα, ο οργανισμός δεν αφομοιώνει πλέον σωστά το ασβέστιο, δεν καταφέρνει να απορροφά ούτε να σταθεροποιεί την ποσότητα που χρειάζεται.

Με την κρέμα Platineum Hydroxy (a)-Calcium αναπληρώνεται το ασβέστιο της επιδερμίδας και ενισχύεται η δομή της. Η κρέμα περιέχει υδροξυαπατίτη ασβεστίου (που ήδη χρησιμοποιείται στη μικροχειρουργική αποκατάστασης οστών), για να αναπληρώνει το ασβέστιο της επιδερμίδας, ένα διεγερτικό τζίνσενγκ για να ενεργοποιεί τις κυτταρικές ανταλλαγές και εκχύλισμα μαγιάς, για να τονώνει τη σύνθεση των συστατικών και να αποκαθιστά την πυκνότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα, προσφέρει και καθημερινή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Η πολύτιμη υφή της είναι απολαυστική, πλούσια και μεταξένια.