Η εποχή των τεράτων καλά κρατεί σε πείσμα των καιρών

i-epochi-ton-teraton-kala-kratei-se-peisma-ton-kairon

Στην Ξάνθη ήτανε να κάνει ντεμπούτο ο Εσιέν. Δεν πρόκανε. Κι επειδή πότε ο Μιχαλάκης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί, δεν πρόκανε ούτε το ματς με τα Γιάννενα τη Δευτέρα. Για να μην τον ζορίσουνε, λοιπόν, αυτήν τη φορά το πήγανε για τις 21 Νοεμβρίου.

Αφήνουνε, δηλαδή, να περάσει η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και του δίνουνε τράτο ένα μήνα και βάλε. Στις 21 του Νοεμβρίου δεν είναι μόνο τα Εισόδια της Θεοτόκου, μεγάλη η χάρη της. Είναι και το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Δεν είναι του Λαζάρου, αλλά είναι, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, η τελευταία ευκαιρία του Μιχαλάκη για να αναστηθεί.

Εδώ είναι, λοιπόν, η ευκαιρία να δούμε τι έγραφε στο "Goal" για τη μεταγραφή του Εσιέν ο πάντα γκρινιάρης Καίσαρης. Πριν από τέσσερις μήνες. Στις 3 Ιουνίου: "Το έχουνε αυτό το χούι οι ελληνικές ομάδες. Αντί να αγοράζουνε παρόν και μέλλον, να αγοράζουν παρελθόν. Τις φανέλες της Τσέλσι, της Ρεάλ και της Μίλαν, που έχει φορέσει ο Εσιέν. Με τους έγκυρους αναλυτές να αποφαίνονται: ?Πλάκα θα κάνει ο Εσιέν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αμα όμως είναι τόσο εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί δεν έκαναν πλάκα ο Αφελάι και ο Αμπιντάλ; Και δεν είναι θέμα ηλικίας με τον Εσιέν.

Όπως δεν ήταν θέμα ηλικίας με τον Αφελάι, που στα 25 του έμοιαζε με παλαίμαχο. Δεν είναι τα 33 χρόνια που βαραίνουν τον Εσιέν. Είναι οι δυο χιαστοί σε αριστερό και δεξί, συν μια ρήξη μηνίσκου στο αριστερό. Αποτέλεσμα; Στη Μίλαν, που τερμάτισε φέτος στη 10η θέση του Καμπιονάτο, είχε όλα κι όλα 684 λεπτά συμμετοχής... Θα δούμε. Θα δούμε δηλαδή, αν έχει τα κουράγια για να τα καταφέρει".

Αυτά, όπως είπαμε, πριν από 120 μέρες. Εγινε δημοψήφισμα, γίνανε εκλογές, οι ομάδες κάνανε προετοιμασία, άρχισε το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός σχόλασε από την Ευρώπη, αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη, η Νέα Δημοκρατία βγάζει καινούργιο αρχηγό, αλλά ο Μιχαλάκης δε λέει να πάρει μπρος με τίποτα. Λες και έχει μείνει από μπαταρία.

Εύκολο είναι, όμως, όταν κουβαλάει τόσες αβαρίες και το τελευταίο ματς που έπαιξε στη Μίλαν, ανατρέχει τον Μάρτιο; Ποιος βάζει έστω και μια λεμονάδα στοίχημα ότι ο Εσιέν μπορεί να επανέλθει και να ξαναγίνει κανονικός ποδοσφαιριστής; Βάζει μια λεμονάδα στοίχημα ο Φύσσας που τον έφερε;

Και με διετές κλειστό συμβόλαιο μάλιστα. Και χρυσό συμβόλαιο, όταν μιλάμε για 1,2 εκατ. ετησίως. Και η πλάκα είναι οι υπαινιγμοί στα ρεπορτάζ, ότι "αν κι αυτήν τη φορά δεν τα καταφέρει, το μέλλον του στον Παναθηναϊκό θα είναι δυσοίωνο". Το μέλλον του κάθε ποδοσφαιριστή, όμως, εξαρτάται κατ' αρχήν από το συμβόλαιό του. Ετσι και θελήσει να καθίσει απάνω στο συμβόλαιο ο Μιχαλάκης, δεν τον κουνάει κανένας. Ούτε με βίντζι. Αν θελήσει να τους τα πάρει όλα τα λεφτά, θα τα πάρει μέχρι σέντσι. Μόνο αν είναι καλό παιδί και το θέλει ο ίδιος, μπορεί να τους κάνει σκόντο. Να τους χαρίσει π.χ. τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου. Και γι' αυτό ο Αλαφούζος τον έχει από κοντά. Αυτά.

Ο αγώνας κατά του μεγάλου κεφαλαίου και των ολιγαρχών μόλις ξεκίνησε.


  • Ρένα Δούρου

Συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΥ είναι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Πού είναι ο λαός της Αθήνας; Ολοι αυτοί που διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, κατά της Μέρκελ και των δανειστών. Ολοι αυτοί που στήριζαν και στηρίζουν την αριστερή κυβέρνηση. Ολοι αυτοί που είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, βροντοφωνάζοντας «όχι» στο δημοψήφισμα.

Πού είναι όλοι αυτοί σήμερα; Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Αλέξης Τσίπρας, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν, παρά τη θέλησή τους, βάφουνε τα χέρια τους με αίμα. Οταν αυτές τις μέρες ψηφίζουν τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα. Πετσοκόβοντας ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις. Μην αφήνοντας τίποτα όρθιο.

Σε αυτές τις δύσκολες, τις οδυνηρές στιγμές, ο Κατρούγκαλος είναι μόνος του. Ο Βαρεμένος είναι μόνος του. Η Ελένη Αυλωνίτου είναι μόνη της. Ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι μόνος του. Ο λαός της Αθήνας οφείλει να σηκωθεί από τους καναπέδες. Σήμερα κιόλας να μαζευτούνε έξω από τη Βουλή. Να διαδηλώσουν υπέρ της κυβέρνησης ,να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να βροντοφωνάξουν: Αλέξη, γερά, αντέχουμε πολλά.

Οι μεγάλοι έχουν βρει άλλους τρόπους για να μην πληρώνουν εφορία


Με τη φοροδιαφυγή να είναι το Νο1 ζήτημα, τροφή για σκέψη: Οταν ταξιδεύεις με παπόρι ή αεροπλάνο, κόβεις εισιτήριο. Αρα, εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρείες (φωτό) δηλώνουν όλα τα έσοδά τους. Κανονικά σου δίνουν απόδειξη όταν αγοράζεις βενζίνη ή πετρέλαιο.

Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο ή μηχανή. Οταν ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ. Οταν παίρνεις δάνειο από την τράπεζα. Οταν κάνεις αγορές για οικιακό εξοπλισμό: Επιπλα, ηλεκτρονικές συσκευές, κλ.π. Κανείς από τους παραπάνω κλάδους δεν φοροδιαφεύγει.

Όπως κι άλλες επιχειρήσεις με μεγάλους τζίρους. Ολοι δηλώνουν όλα τα έσοδά τους και κατά συνέπεια πληρώνουν τους φόρους τους. Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που φοροδιαφεύγουν και εγκληματούν κατά της οικονομίας και του λαού; Με αποτέλεσμα το κράτος να μην έχει έσοδα και να υποχρεώνεται να κόβει από τις συντάξεις; Τα λαμόγια οι μικρομεσαίοι:

Οι υδραυλικοί που δεν κόβουνε ποτέ απόδειξη. Οι κομμώτριες. Αυτοί που πουλάνε βρώμικο έξω από τα γήπεδα. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που κάνουνε ιδιαίτερα. Η ΕΒΓΑ και ο περιπτεράς της γειτονιάς. Αυτός που πουλάει κάστανα στη φουφού. Οι μικροί. Σε αντίθεση με τους μεγάλους, που είναι τύπος και υπογραμμός. Και σαφώς όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μια 100% αξιόπιστη οικονομική ανάλυση. Αυτό που θέλουμε να πούμε καθ' υπερβολή είναι ότι οι «μεγάλοι», όλοι οι μεγάλοι, έχουν βρει άλλους τρόπους για να μην πληρώνουν εφορία. Σε συνεργασία με το κράτος. Ο «μικρός», που δεν έχει άλλο τρόπο, δεν κόβει απόδειξη.

Ερώτηση: Ποια ΠΑΕ έχει πάρει δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου;