1. Ακόμα και όσοι την έχουμε δει στις προηγούμενες εμφανίσεις της στη χώρα μας, θα πάμε ξανά, μια και αυτή τη φορά θα βρίσκεται σόλο επί σκηνής. Η εμφάνισή της θα είναι ημι-ακουστική, με την ίδια να περνάει εναλλάξ από το πιάνο στην κιθάρα. Στο YouTube μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το ύφος του live, παρακολουθώντας αποσπάσματα από την περσινή καταπληκτική της εμφάνιση στο Royal Festival Hall. Θα παρουσιάσει παλιότερα τραγούδια σε διαφορετική μορφή, αλλά και το τελευταίο της άλμπουμ «White Chalk».
2. Τι εστί «White Chalk»; Δεν είναι και από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές της καριέρας της, αλλά προφανώς η P.J. ήθελε να μας φανερώσει τα πιο low χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. «And Ι pretend to myself» λέει σε έναν στίχο. Το άλμπουμ κινείται σε κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, με χαμηλότονα κι εύθραυστα κομμάτια. Δεν ξέρω αν είναι καταθλιπτικό, όπως υποστηρίζουν τα ξένα περιοδικά, αλλά η αλήθεια είναι πως τις θέλει τις κατά μόνας ακροάσεις του. Εντάξει, όμως, μόνο τριάντα τρία λεπτά διαρκεί η... απομόνωση. Δεν είναι και τόσο πολλά για να το κάνουμε ζήτημα.
3. Στα προηγούμενα δισκάκια της ακούγεται διαφορετική βέβαια. Πιο ζόρικη, πιο δυναμική. Από το εξαιρετικό alternative ντεμπούτο της «Dry» (1992) και το δεύτερο και δύσκολο στην ακρόασή του «Rid Of Me» (το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας της;) έως και το εμπορικό «Το Bring You My Love» που περιείχε και το θρυλικό «Down by the water». Οκτώ άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει, αλλά ουσιαστικά είναι περισσότερα προσθέτοντας demos και συνεργασίες.
4. Και τι συνεργασίες; Σούπερ. Νικ Κέιβ, John Parish (έβγαλαν το πολύ καλό «Dance Hall at Louse Point»), Τζος Χόουμ των QOTSA, Τομ Γιορκ των Radiohead κ.ά.
5. Από τις αγαπημένες τραγουδίστριες του φημισμένου ραδιοφωνικού παραγωγού BBC, Τζον Πιλ, σε ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού Q βρέθηκε το 2001 στην κορυφή της λίστας με τις «100 Σημαντικότερες Γυναίκες της Ροκ Μουσικής».
6. Γράφει κι εκδίδει ποιήματα, έχει εκθέσει γλυπτά της στη Lamont Gallery, έπαιξε και στην ταινία του Χαλ Χάρτλεϊ «The Book of Life».
7. Ομορφη δεν τη λες, αν και είναι υποκειμενικό κάτι τέτοιο. Στις συναυλίες της όμως δημιουργεί άκρως ερωτική ατμόσφαιρα και αυτό είναι 100% αντικειμενικό. Επιμένει να φωτογραφίζεται σε σέξι πόζες ενώ εμφανίστηκε γυμνόστηθη στην αρχή της καριέρας της. Σιγά μην δεν το έκανε...
8. Πιο σημαντικές από τις συναυλίες της στη χώρα μας είναι εκείνες που έδωσε την πρώτη φορά που μας επισκέφτηκε. Μέσα δεκατίας του '90, στα αθηναϊκά ερτζιανά μεσουρανούσε ο «Ρόδον FM». Η μικροσκοπική Αγγλίδα εμφανίστηκε στο «Ρόδον» για δύο sold out, καθηλωτικές εμφανίσεις. Λίγες ώρες αργότερα κάποιοι την έπαιρναν στο κατόπι προκειμένου να ανταλλάξουν μαζί της δυο-τρεις κουβέντες στα σκαλιά του ξενοδοχείου «Ζαφόλια» στην Αλεξάνδρας. Η ίδια χαιρότανε, αλλά και απορούσε πώς είναι δυνατόν να έχει τόσο φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα.
9. Γιατί να πάμε στην Polly Harvey; Γιατί αποτελεί την καλλιτεχνική συνέχεια της Patti Smith (δεκαετία του '70) και της Souxsie (δεκαετία του '80). Σημειωτέον πως όλες τους παίζουν αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα. Χώρια ότι πολλοί τη θεωρούν το θηλυκό alter ego του Nick Cave, που επίσης είδαμε ζωντανά πριν από δύο εβδομάδες...
10. «All that matters is my voice and my story» λέει η ίδια χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις...