Κάιλι Μινόγκ, από τις χαρές στην απόλυτη λύπη και το αντίστροφο

kaili-minonk-apo-tis-chares-stin-apolyti-lypi-kai-to-antistrofo

Στην Κάιλι Μινόγκ, την Πέμπτη, δεν θα πάμε μόνο για τη μουσική. Στις ποπ συναυλίες μετράει εξίσου και το θέαμα. Το σόου, τα εφέ, τα χορευτικά. Χορευτές αλλά και ακροβάτες ταξιδεύουν μαζί με 150 τόνους εξοπλισμού σε οχτώ νταλίκες για τη συναυλία τής αυστραλιανής τραγουδίστριας στο «Τέρα Βάιμπ» της Μαλακάσας...

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ: Η σκηνή θα είναι χωρισμένη σε επίπεδα, το πρόγραμμα θα κρατήσει περισσότερο από δύο ώρες και τα κοστούμια σχεδίασε ο στενός φίλος της Κάιλι, Ζαν Πολ Γκοτιέ. Η περιοδεία λέγεται «Kylie Χ 2008», περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ξεκίνησε από το Παρίσι. Εκεί η Μινόγκ τιμήθηκε με το βραβείο του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων από την υπουργό Πολιτισμού της γαλλικής κυβέρνησης Κριστίν Αλμπανέλ, που τη χαρακτήρισε «Μίδα της διεθνούς μουσικής σκηνής, που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσάφι».

Τραγούδια και ρεκόρ


Η πρώτη της εμφάνιση ήρθε με τη συμμετοχή της στη σαπουνόπερα «Neighbours» στη δεκαετία του '80. Από τα πρώτα της «παιδικά» τραγούδια («The Loco-Motion», «Ι Should Be So Lucky»), μέχρι και το τελευταίο της πιο ώριμο άλμπουμ, «Χ», έχουν περάσει είκοσι χρόνια.

Στις 28 του μηνός σαρανταρίζει. Οχι πως άλλαξε ρεπερτόριο. Παραμένει ποπ, όμως σταμάτησε εγκαίρως να ερμηνεύει τα σαχλά τραγουδάκια της εγγλέζικης τριάδας Στοκ, Αϊτκεν και Γουότερμαν. Ακολούθησαν τα άλμπουμ «Kylie Minogue» και «Impossible Princess» σε πιο μελωδικές φόρμες, αλλά και κομμάτια όπως το «Can't Get You out of My Head» που την έφεραν σε επαφή μ' ένα ευρύτερο κοινό.

Μαζί με τον φετινό της, η Κάιλι μετράει δέκα δίσκους και πλήθος τραγουδιών στο Νο1 Αμερικής και Αγγλίας. Από τα μετα-Μαντόνα νεανικά είδωλα, η Μινόγκ συνδυάζει στο ίδιο πακέτο εφηβική αθωότητα και σεξουαλικότητα. Εχει γράψει ένα βιβλίο για παιδιά, όπως και η Μαντόνα άλλωστε, το «The Showgirl Princess». Εχει κυκλοφορήσει με το όνομα «Love Kylie Princess» μια κολεξιόν με εσώρουχα -«προορίζονται για τα καλά αλλά και τα κακά κορίτσια», μας ενημέρωνε. Εχει παρουσιάσει επίσης και σειρές αρωμάτων.

Τον Αύγουστο του 2000 εμφανίστηκε ως «Dancing Queen» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Ένα απρόσμενο ντουέτο


Κάτι η κοινή τους καταγωγή από τη Μελβούρνη, κάτι η ανακήρυξη αμφότερων σε πρόσωπα του αιώνα για την πόλη, έκαναν λιγότερο παράδοξο το ντουέτο τους στην μπαλάντα «Where The Wild Roses Grow» από το άλμπουμ του Νικ «Murder Ballads». Ο σκοτεινός τροβαδούρος έλεγε αργότερα πως όχι μόνο απόλαυσε τη συνεργασία αλλά απέκτησε και καινούριους ακροατές. «Εσύ δεν είσαι εκείνος ο μεγάλος που τραγουδάει με την Κάιλι;» τον ρώτησε ένας πιτσιρικάς σ' ένα κατάστημα...

Η μάχη με την αρρώστια: «Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα είμαι μαζί σας». Με αυτά τα λόγια, το 2005, η Κάιλι ανακοίνωνε δημοσίως ότι πάσχει από καρκίνο του στήθους. Δεκαπέντε μήνες αργότερα επέστρεφε υγιής, με το «White Diamond». Ενα ντοκιμαντέρ που παρουσίαζε σκηνές από την πρώτη της περιοδεία αμέσως μετά τη διάγνωση και στο οποίο μιλούσε ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές της.

«Διδάχθηκα να βρίσκω το θετικό και να μη φοβάμαι να ζητήσω βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους μου», έλεγε. Τον Σεπτέμβριο του 2006 πραγματοποίησε και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Σε μία συναυλία των Σίζορ Σίστερς στην πλατεία Τραφάλγκαρ για την παγκόσμια ημέρα ενάντια στο AIDS, η Κάιλι εμφανίστηκε ξαφνικά για να προλογίσει το συγκρότημα. Τα αποθεωτικά «Ι love you» από το έκπληκτο κοινό έδιναν κι έπαιρναν...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη... Θα χρειαστεί να ταξιδέψετε λιγάκι μέχρι τον καταπράσινο χώρο συναυλιών στη Μαλακάσα. Στο 37ο χλμ. της Αθηνών-Λαμίας βρίσκεται, στην έξοδο προς Μαρκόπουλο. Από φέτος τα πάρκινγκ θα είναι περισσότερα, αλλά υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις με ειδικά μισθωμένα λεωφορεία που θα ξεκινούν από το Σταθμό Λαρίσης, τη Γλυφάδα και την Κηφισιά. Σημειώστε και το τρένο του ΟΣΕ, που φτάνει μέχρι τη Μαλακάσα. Αρκεί να αντέχετε τον ποδαρόδρομο απ' το σταθμό.

Εισιτήρια: Από 50 ευρώ η γενική είσοδος μέχρι 100 ευρώ για τις πιο καλές θέσεις, αριστερά και δεξιά της σκηνής.