Πλησιάζουν οι 50 δισεκατομμύρια λήψεις στο App Store

plisiazoun-oi-50-disekatommyria-lipseis-sto-app-store

Όπως μας έχει συνηθίσει η Apple από τότε που δημιούργησε το App Store, πραγματοποιεί μια μικρή φιέστα για να γιορτάσει μαζί με τους χρήστες της τα downloads όταν αυτά έχουν φτάσει αριθμούς-σταθμούς. Αυτή τη φορά πλησιάζει το "μαξιλαράκι" των 50 δισεκατομμυρίων downloads και οι τυχεροί θα είναι περισσότεροι από ένας.

Στον Steve Jobs άρεσε να μιλάει με αριθμούς. Το έκανε στην έναρξη όλων των event που πραγματοποιούσε η εταιρία με έναν έξυπνο και μαρκετίστικο τρόπο ώστε οι αριθμοί αυτοί να μην περάσουν στο ντούκου αλλά να έχουν νόημα στο μυαλό του κοινού. Πάντα σύγκρινε τους αριθμούς ή πρόσθετε προτάσεις που ήξερε ότι θα πιάσουν τόπο στις σκέψεις μας και δεν θα έχουν ξεχαστεί μέχρι να τελειώσει το event. Θυμόμαστε λοιπόν όταν άρχισε να δίνει έμφαση στα downloads που έχουν πραγματοποιηθεί στο App Store, τονίζοντας πως πρόκειται για μεμονωμένα downloads και όχι σαν αυτά που μετράνε ορισμένοι από τους αντιπάλους τους, οι οποίοι συνυπολογίζουν τις αναβαθμίσεις, τα πολλαπλά downloads της ίδιας εφαρμογής ανά συσκευή κ.τ.λπ.

Η Apple συνέχισε την ίδια τακτική και στην μετά Jobs εποχή και όπως τότε έτσι και τώρα θέλει να δώσει έμφαση στις αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εφαρμογών και της και να ανταμείψει έναν τυχερό που θα αγοράσει την εφαρμογή - μαξιλαράκι. Το App Store κοντεύει τα 50 δισεκατομμύρια downloads και ο τυχερός που θα κατεβάσει την πεντηκοστή δισεκατομμυριοστή εφαρμογή θα κερδίσει αυτόματα μια iTunes Gift card αξίας $10.000. Επίσης υπάρχει και το έπαθλο της iTunes Gift card αξίας $500 για τους επόμενους 50. Αυτοί που θα κερδίσουν δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν πραγματοποιήσει αγορά μιας εφαρμογής, καθώς μπορούν να λάβουν μέρος και συμπληρώνοντας μια φόρμα.

Εκτός από τον διαγωνισμό η Apple παρουσιάζει (iTunes link) και το top 25 των δωρεάν και των επί πληρωμής εφαρμογών που έχουν κατέβει για το iPhone και το iPad. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 15 από τις 25 εφαρμογές κάθε κατηγορίας είναι παιχνίδια. Επίσης στο top 3 των εφαρμογών επί πληρωμής για το iPad βρίσκουμε εφαρμογές της Apple και πιο συγκεκριμένα τις Pages, Numbers και Keynote. Τις δύο πρώτες θέσεις για την κατηγορία των δωρεάν εφαρμογών τόσο για το iPhone, iPod Touch όσο και για το iPad κρατάνε γερά οι εφαρμογές του Facebook και του Skype.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στην δεκάδα συναντάμε και την εφαρμογή του YouTube η οποία δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο!! Να θυμίσουμε πως η εφαρμογή προ-υπήρχε εγκατεστημένη μέχρι και το iOS 6 όπου και η Apple την αφαίρεσε. Η Google την έφτιαξε από την αρχή και την διέθεσε δωρεάν στο App Store λίγους μήνες μετά το iOS 6.0.