Οι Fleetwood Mac για τις νέες ηχογραφήσεις

oi-fleetwood-mac-gia-tis-nees-ichografiseis

Οι Fleetwood Mac έχουν σχεδόν ολοκληρώσει 8 κομμάτια για ένα πιθανό καινούργιο άλμπουμ.

Στις νέες ηχογραφήσεις συμμετέχει η Christine McVie αλλά όχι ακόμη η Stevie Nicks που λείπει εξαιτίας κάποιων άλλων υποχρεώσεων. "Η χημεία ήταν απλά απίστευτη" δήλωσε ο Lindsey Buckingham.

Οι Fleetwood Mac πέρασαν δύο μήνες το Village Recorder στούντιο στο Λος Άντζελες δουλεύοντας στο ίδιο δωμάτιο που ηχογράφησαν το άλμπουμ του 1979 Tusk. "Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι [για τη νέα μουσική]" δήλωσε σε πρόσφατή του συνέντευξη στο Billboard ο Buckingham. "Γνωρίζοντας με, θα πιέσω για διπλό άλμπουμ".

Αν και 8 κομμάτια σημαίνει πως το άλμπουμ είναι "75% έτοιμο" βάζουν μια παύση στις ηχογραφήσεις καθώς η η McVie επέστρεψε σπίτι της στην Αγγλια. Το συγκρότημα θα ξεναβρεθεί τον Ιούλιο ώστε να κάνει πρόβες καθώς η παγκόσμια περιοδεία στην Αμερική, οπότε μοιάζει απίθανο να κυκλοφορήσουν οτιδήποτε πριν το 2015.

"Οι Fleetwood Mac πάντα χρειάζονται αρκετό καιρό για να φτιάξουν ένα δίσκο" είπε ο McVie. Το συγκρότημα γράφει κομμάτια χωρίς την Nicks, με τον Buckingham και την McVie να συνεργάζονται σε υλικό που έχει παλιότερα δουλέψει με τον Mick Fleetwood και τον John McVie "Προφανώς υπάρχουν κομμάτια για την Stevie να τραγουδήσει, που θα κάνει κάποια στιγμή" δήλωσε η Christine McVie.

Τίτλοι των νέων κομματιών περιλαμβάνουν τα Carnival Begin και Red Sun και κιμαίνονται από blues κομμάτια μέχρι πιο εμπορικά. Η McVie δήλωσε "Πριν πάω στο LA, ο Lindsey και γω στέλναμε ιδέες στους υπολογιστές. Του έστελνα μερικά πολύ σκλήρα funky demos και εκείνος μου έστελνε πίσω τα κομμάτια να παίζει κιθάρα και να τα μετατρέπει σε πολύ ωραίες ιδέες. Ανατριχιάζαμε όταν τ' ακουγαμε".

Η McVie δουλεύει με τους Fleetwood Mac για πρώτη φορά μετά το 1995 και δεν σχεδιάζει να φύγει. Τώρα η μπάντα περιμένει να μάθει αν οι φαν της έχουν όρεξη για νέο υλικό. Το EP του 2013 Extended Play που ηχογραφήθηκε χωρίς την McVie έφτασε μόλις το νούμερο 125 στα βρετανικά charts.