Στην εποχή των παραπλανηθέντων κωμικών με ολίγον δράμα

stin-epochi-ton-paraplanithenton-komikon-me-oligon-drama

«Στην εποχή των "παραπλανηθέντων κωμικών" ας προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι δεν υπάρχουν "παραπλανηθέντες τηλεθεατές". Αλλά μόνο πολίτες, που επιλέγουν συνειδητά -και όχι από πλάνη- τα ενημερωτικά προγράμματα τα οποία παρακολουθούν».


Έτσι ξεκινάει το σημείωμά του ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι υπόσχεται τη μετάδοση διασταυρωμένων και σημαντικών ειδήσεων, τη διασφάλιση της πολυφωνίας, την έκφραση ανεξάρτητης γνώμης, τη διατύπωση κριτικής προς πάσα κατεύθυνση.

Οι ενημερωτικές εκπομπές «Ανατροπή», «Ερευνα», «Πρωταγωνιστές», «Εμπόλεμη ζώνη», «Κοινωνία ώρα ΜΕΓΚΑ», «ΜΕΓΚΑ Σαββατοκύριακο», «Από νωρίς», «Από νωρίς και το Σαββατοκύριακο» μαζί με τις ειδήσεις του καναλιού προσφέρουν την εγχώρια και διεθνή ενημέρωση των τηλεθεατών.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές στο ΜΕΓΚΑ για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2010. Το κανάλι θα μεταδώσει σε περιγραφή των Χρήστου Σωτηρακόπουλου και Αλέξη Σπυρόπουλου όλους τους αγώνες της Εθνικής εντός κι εκτός έδρας κι όλους τους αγώνες (όχι μόνο της Εθνικής) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Οπως επίσης και τους προημιτελικούς, ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου UEFA. Οι εκπομπές «Πάμε Μουντιάλ» και «Σούπερ μπάλα live» θα παρουσιάζουν φάσεις, γκολ και ρεπορτάζ από τις αναμετρήσεις.

Με την κωμωδία να πρωταγωνιστεί, τα τηλεπαιχνίδια να κρατούν δεύτερο ρόλο και τις κοινωνικές-δραματικές σειρές να είναι οι... κομπάρσοι, ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα το νέο πρόγραμμα του ΜΕΓΚΑ.

«Ευτυχισμένοι μαζί», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «7 θανάσιμες πεθερές», «Μαύρα μεσάνυχτα», «Η πολυκατοικία», «Λάκης ο γλυκούλης», «Ολα στον αέρα», «Ποιος μας πιάνει», «Bellas TV» και «LAPD» είναι οι παραγωγές που ευελπιστούν να χαρίσουν άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές. Από την άλλη μεριά, λιγότερες στον αριθμό και με ορισμένες να κάνουν πρεμιέρα τον Ιανουάριο βρίσκονται οι δραματικές σειρές. Οι σαπουνόπερες του καναλιού «Τα μυστικά της Εδέμ» και «Μια στιγμή δύο ζωές» έχουν ήδη ξεκινήσει να προβάλλονται, ενώ αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα «Τα άγρια παιδιά». Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «4» και η «Αγνοούμενη» θα σηκώσουν αυλαία τον Ιανουάριο.

Ενα άγχος το έχουν στο ΜΕΓΚΑ με την εξωτερική εμφάνιση των πολιτών. Μετά τους υπέρβαρους που είχαν πέρσι στο πρόγραμμά τους, φέτος θα μεταδώσουν το «Extreme makeover» με παρουσιάστρια την Ζέτα Δούκα. Ανθρωποι που νιώθουν άσχημα με την εμφάνισή τους και με τους υπεύθυνους της παραγωγής να συμφωνούν μαζί τους θα υποβάλλονται σε πλαστικές επεμβάσεις.

Πέρα από τα σίριαλ, το ΜΕΓΚΑ προσφέρει και μια σειρά από εκπομπές και τηλεπαιχνίδια για την ψυχαγωγία των τηλεθεατών. «50-50», «Power of 10», «Traction», «Ομορφος κόσμος το πρωί», «Μια τρύπα στο νερό», «Εισοδηματίας», «Γλυκές αλχημείες», «Antony Bourdain: Νο reservations», «Mega Star», «Η εκδίκηση της ξανθιάς» είναι όλες οι παραγωγές που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τηλεθεατές όλων των ηλικιών.