Αντιμετωπίζω τη μουσική με το πρέπον ύφος και όχι με δόγμα

antimetopizo-ti-mousiki-me-to-prepon-yfos-kai-ochi-me-dogma

Χάρη στη συνεργασία της με τους Νουβέλ Βαγκ την άκουσε ένας γάλλος παραγωγός, που της πρότεινε να κάνει το πρώτο της σινγκλ στο Παρίσι. Πριν από έναν μήνα η Ολγα Κουκλάκη και το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ «Getalife». Πέρυσι την είδαμε λάιβ στο Φεστιβάλ Αθηνών και όλο τον Απρίλιο θα περιοδεύει σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.α.

«Στη Γαλλία είναι πιο εύκολες οι επαγγελματικές συνεργασίες. Αντιθέτως, εδώ, όλο λένε και λένε, αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα. Σόρι, αλλά οι Ελληνες είμαστε λίγο τεμπέληδες.

Μη νομίζετε πως στο εξωτερικό είναι γενικώς εύκολα τα πράγματα. Απαιτείται σκληρή και συστηματική δουλειά, δεν πηγαίνεις ξαφνικά έξω και γνωρίζεις κατ' ευθείαν επιτυχία. Καμία πόρτα δεν ανοίγει αν δεν αξίζεις. Δεν πιστεύω στην τύχη.

Η καλή εξωτερική εμφάνιση ίσως να λειτουργεί και αρνητικά. Ακόμα και στις συναυλίες μπορεί να δράσουν αποπροσανατολιστικά.

Ο ηλεκτρονικός ήχος είναι γοητευτικός, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να σκαρώνεις μελωδίες χωρίς φυσικά όργανα. Μπορείς να κάνεις έτσι πράγματα, να φτιάξεις διαφορετικά ηχοχρώματα, που αλλιώς δεν θα γίνονταν. Από την άλλη, δεν σημαίνει ότι άπαξ και δημιούργησες έναν ήχο, ταυτόχρονα έφτιαξες και μουσική.
Οι σπουδές μου στο πιάνο με βοήθησαν στην κατανόηση της μουσικής. Οι σπουδές συνεισφέρουν και στην αισθητική του καλλιτέχνη ανεξάρτητα με το ποιο είδος μουσικής παίζει.

Το άλμπουμ μου κινείται κάπου μεταξύ ελεκτρόνικα και ποπ, με ροκ αντιμετώπιση στη σύνθεση. Είναι σκοτεινό, εσωστρεφές, αλλά και ρομαντικό. Ενα cd γεμάτο με αντιθέσεις. Τα λόγια έχουν ρυθμό και συνεισφέρουν στην ίδια τη μουσική.

Τώρα κάνω το σάουντρακ για δύο βουβές ταινίες του 1924 που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, αρχές Απριλίου. Μία ελληνική "Οι περιπέτειες του Βιλάρ" και μία γαλλική "Το διάλειμμα". Το πρότζεκτ λέγεται Cine-mix και θα το παρουσιάσω λάιβ την ώρα της προβολής».

Επιπρόσθετα, δεν θέλω να αντιμετωπίζω τη μουσική μου με δόγμα αλλά με το πρέπον ύφος για να της προσδώσει το κύρος που της αξίζει, άλλωστε ένας σώφρων καλλιτέχνης οφείλει να το πράξει με απώτερο σκοπό να διαφέρει από το πλήθος.