Γράμμα απο την Μονή

gramma-apo-tin-moni

Κατακαλόκαιρο και ντάλα ο ήλιος να βαράει στο κεφάλι και οι σύντροφοι στην Επόμενη Στιγμή δουλεύουν πυρετωδώς άλλοτε διαβάζοντας τυχαία, ξεστρατισμένα γράμματα  προς αναζήτηση της Τέχνης σε παρατημένα ταχυδρομεία σαν νέοι Jaffe και άλλοτε  σκανάροντας τα ραδιοκύματα σαν τρελαμένοι μαρκονιστές σε καιρό πολέμου που όταν ο συμφάνταρος τους σηκώσει μετά απο 12ωρο στον ασύρματο για να πηδήξουν και αυτοί λίγο την βίζιτα στον δίπλα θάλαμο, αυτοί απλά θα κοντέψουν να ξεριζώσουν τις ρώγες της γυρίζοντας τες προσπαθώντας να πιάσουν συχνότητα!

Αυτή τη φορά, μέλος του Ξέπατου Συμβουλίου της Επόμενης Στιγμής και νυν ταχυδρόμος, μας πλησίασε με περισσή ευλάβεια και παρέδωσε στα χέρια μας ένα αρκετά σπαρταριστό γράμμα απο μια μονή, το οποίο ουσιαστικά αρνήθηκε να το λάβει ο παραλήπτης του δωρίζοντας το έτσι στην Τέχνη!

Εμείς, τον ανταμοίψαμε με λίγη σκυλοτροφή, και σας το παρουσιάζουμε :

“Αγαπητέ Αδελφέ εν Χριστώ,

Καταρχάς ζητώ την ταπεινή συγχώρεσή σου που αυτό το έτος δεν σου αποστέλλω την καθιερωμένη ευχετήρια κάρτα αλλά, αντί αυτής, μια αποστολή από τον εκτυπωτή. Παραπονέθηκα εντόνως στον πατέρα Ματθαίο δια τούτη την έλλειψη σε κάρτες αλλά με προέτρεψε να χρησιμοποιήσω τον εξοπλισμό της μονής. Στην απεγνωσμένη μου διαμαρτυρία ότι τούτα είναι μηχανήματα του ακατανόμαστου Θηρίου, αυτός απάντησε ότι είναι «ινκτζέ» ο εκτυπωτής! Όπως και να έχει αδελφέ μου, αν και δεν συμπαθώ αυτά τα Τούρκικα, αναγκάστηκα λόγω ανωτέρας βίας να υποχωρήσω.

Οφείλω να σου είπω ότι η καρδιά μου γέμισε αγαλλίαση όταν έλαβα το γράμμα σου! Ήταν πραγματικά θέλημα Κυρίου η γυναίκα σου επιτέλους να κουνήσει τα βλέφαρά της μετά από το προπέρσινο ατύχημα! Είναι ακόμα διασωληνωμένη; Κουράγιο, τέκνον μου, και ο χρόνος μαζί με την βοήθεια του Παντοδύναμου θα γιατρέψει τα εκτεταμένα εγκαύματά της. Ως πνευματικός σου, θα σε συμβούλευα εν τω μεταξύ να εκμεταλλευτείς τον εναπομείναντα χρόνο ώστε να αποτάξεις εκείνη την ψυχοφθόρο έξη, της απρεπούς συνευρέσεως με τα αγόρια του τοπικού οινοπνευματοποτείου, που ανέπτυξες κατά την απουσία της.

Με επαρκή πίστη και αφοσίωση στον Θείο Λόγο δεν θα αργήσεις να δεις ότι θα λάμψει η μεγαλειώδης παρουσία Του μέσα στον βίο σου και θα απαλύνει τις πληγές του παρελθόντος. Θέλω να γνωρίζεις ότι συμπάσχω  με τον υιό σου που δοκιμάζεται από τον Κύριο, μετά από εκείνο το ατυχές περιστατικό με την στάμνα και τον λαγό, που έκανε αναπόφευκτο τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρικό ίδρυμα. Μετέφερέ του, σε παρακαλώ, την αμέριστή μου αγάπη και παράγγειλέ του να μην λησμονήσει την λήψη της αντιψυχωτικής φαρμακευτικής αγωγής του.

Οφείλω να πω πως η θλίψη μου γιγαντώθηκε όταν έμαθα για το ατύχημά σου με το αλυσοπρίονο. Κουράγιο! Ο Θεός είναι μεγάλος και ουδέποτε εγκαταλείπει τα παιδιά του, εξαιρουμένου φυσικά του αυτόχειρα αδερφού σου, αιωνία η μνήμη του. Αν το επιθυμείς μπορώ να σου συστήσω αξιόπιστα άτομα ικανά να σε περιποιηθούν εντός της οικίας σου, να σου προσφέρουν μια χείρα βοηθείας. Μιλώντας για χείρα και χωρίς ίχνος εμπαιγμού, θα παρατηρήσεις με το πέρας του χρόνου ότι η έλλειψη του δεξιού χεριού σου θα ενδυναμώσει το ψυχικό σου σθένος σε επίπεδο που θα μπορείς να ανταπεξέλθεις ικανότερα απέναντι και σε άλλες δοκιμασίες όπως εκείνη η χρόνια ίωση που ακόμα δεν μου έχεις εξηγήσει πλήρως τι φύσεως είναι.

Κάπου εδώ ,πρέπει να κλείσω αυτή την αποστολή, μας καλούν για Εσπερινό. Αδελφέ μου, θέλω να γνωρίζεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι σε μνημονεύω καθημερινά στις προσευχές μου!

Ο συναδελφός σου,

Πατήρ Βολφράμιος

Υ.Γ. : Το προσεχές θέρος σας αναμένουμε με μεγάλη προσμονή στην μονή μας, εσένα και την αδελφή σου, δεδομένου φυσικά ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η αλλαγή της από θήλυ σε άρρεν. Είθε το φώς του Κυρίου να σας φωτίζει!”