Κόκκινος τρομοκράτης που σαρώνει τα τηλεοπτικά δρώμενα

kokkinos-tromokratis-pou-saronei-ta-tileoptika-dromena

Επιστρέφει στη μικρή οθόνη δριμύτερος και μάλιστα με τάσεις ...τρομοκρατικές.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος υπέγραψε το σενάριο και έπαιξε στο εξαιρετικό «Παρά πέντε» του ΜΕΓΚΑ και όπως λέει, έχει στα σχέδιά του το επόμενο τηλεοπτικό σενάριο αλλά για το 2009. Θα βρεθεί πάντως συντομότερα στις μικρές μας οθόνες. Αυτή τη φορά όχι ως σεναριογράφος αλλά ως πρωταγωνιστής, καθώς θα εμφανιστεί σε ένα διπλό επεισόδιο της σειράς «Κόκκινο δωμάτιο» (ΜΕΓΚΑ) που υπογράφουν οι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου και μεταδίδεται κάθε Παρασκευή (22.00).

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες, καθώς τα δύο επεισόδια σχεδιάζεται να μεταδοθούν το πρώτο 15θήμερο του Απριλίου. «Πιστεύω -εξηγεί ο Γιώργος Καπουτζίδης- ότι είναι μια ξεκαρδιστική ιστορία. Πρόκειται υποτίθεται για έναν ...τρομοκράτη, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος. Χρωστά πάρα πολλά σε τράπεζες, έχει μείνει αβοήθητος από το κράτος, από το σύστημα και αποφασίζει να κάνει το δικό του ...απονενοημένο διάβημα. Μπαίνει στο ξενοδοχείο με μία βόμβα κι ένα όπλο, με σκοπό να κρατήσει ομήρους και να πάρει με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα που χρειάζεται. Στην πορεία θα μάθουμε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την ενέργεια, καθώς δεν πρόκειται για ένα στυγνό τρομοκράτη, θα συγκινήσει τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου οι οποίοι, με πρωτεργάτρια τη Μάρω, που υποδύεται έξοχα η Βασιλική Ανδρίτσου, θα αποφασίσουν να τον βοηθήσουν...».

Ετοιμάζει πάντως και το δικό του νέο σενάριο αλλά σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «το σκέφτομαι για την επόμενη σεζόν και όχι γι' αυτήν που έρχεται. Δεν πρόκειται όμως να σας δώσω κανένα στίγμα περί τίνος πρόκειται. Θέλω να είναι μία δουλειά που να με πάει λίγο πιο μπροστά στο γράψιμο. Αυτό επιδιώκω, να μάθω να γράφω καλύτερα. Αυτό προσπάθησα να κάνω στο "Παρά πέντε" μετά τις "Σαββατογεννημένες" κι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στο επόμενο...».

Δεν θέλει να ασχολείται με πολλά πράγματα μαζί. «Θέλω -λέει- να έχω χρόνο και για μένα. Δεν βιάζομαι να προλάβω κανένα τρένο. Θέλω κάτι που κάνω να το ευχαριστιέμαι. Το θέμα είναι να μη χάσουμε το τρένο της ζωής. Τα τρένα της δουλειάς όταν φεύγει το ένα έρχεται το άλλο...». Τώρα πρωταγωνιστεί στο θεατρικό του Νιλ Σάιμον «Το όνειρο της διπλανής πόρτας» στο θέατρο «Ιλίσια-Βολανάκης». «Από τις 27 Απριλίου -εξηγεί- και για ένα μήνα θα πάμε στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια κατά πάσαν πιθανότητα θα παίξω στην "Ελένη" του Ευριπίδη, που θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Αθερίδης με Ελένη τη Σμαράγδα Καρύδη και η περιοδεία θα κρατήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μετά σκέφτομαι να μην κάνω τίποτα και να στρωθώ στο γράψιμο...».