Οι δεινόσαυροι του Ροκ επιστρέφουν με απύθμενη ζωηράδα

oi-deinosavroi-tou-rok-epistrefoun-me-apythmeni-zoirada

Πρέπει να το παραδεχτούμε: έχουμε μία κλίση στους «δεινόσαυρους» του ροκ. Ήδη από τότε που ανασταίναμε γκρουπ όπως τους ξεχασμένους στις περισσότερες χώρες Σκόρπιονς και πολύ πριν αυτό γίνει παγκόσμια μόδα. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να επιστρέφει πλήθος μεγάλων ροκ ονομάτων του παρελθόντος.

Ο Μπομπ Ντίλαν κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ, η ταινία του Σκορσέζε για τους Στόουνς ανοίξε το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου ενώ και οι Λεντ Ζέπελιν έδωσαν μια συναυλία για την οποία αναζητούσε εισιτήρια περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμος! Δεν είναι κακό όμως. Ας μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Εστω κι αν στους Νταμντ, που παίζουν την Παρασκευή στο Gagarin, όλοι μαύρα θα φορούν. Και θα πάρουν μία καλή γεύση από αυθεντικό αγγλικό πανκ της δεκαετίας του '70.

Τριάντα χρόνια τώρα οι «Καταραμένοι» διατηρούν άσβεστη τη φλόγα και το πάθος του ήχου τους. Την ίδια ώρα στο Fuzz, δύο από τις πιο εκφραστικές φωνές του ροκ, οι Μαρκ Λάνιγκαν και Γκρεγκ Ντούλι (ως Γκάτερ Τουίνς) θα μας παρουσιάζουν τον κοινό τους δίσκο.

Αλλά το μεγάλο σόου θα συμβεί με τους Κις στη Μαλακάσα, στις 21 Μαΐου. Μέικ απ, τραγούδια που σημάδεψαν τους γυμνασιόπαιδες του παρελθόντος όπως το «Ι was made for lovin' you» και άφθονα πυροτεχνήματα με εφέ.

Αν κρίνουμε από την προπώληση, μάλλον τους βλέπουμε να γίνονται τακτικοί επισκέπτες μας. Κάτι σαν τους Πάβλοφς Ντογκ, που παίζουν στις 31 του Μαΐου στο Gagarin. Ηρθαν πέρυσι, πρώτη φορά, και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ασφυκτικά γεμάτο τον χώρο όπου εμφανίζονταν. Ετσι, η «Julia», με τη χαρακτηριστική φωνή του τραγουδιστή τους, θα ξαναζήσει και πάλι στο κλαμπ. Όπως κάτι ανάλογο θα συμβεί και με το «In-A-Gadda-Da-Vida», το περίφημο κομμάτι με το οποίο έγιναν γνωστοί οι Αϊρον Μπατερφλάι. Και αυτοί θα βρίσκονται για ένα διήμερο στο Κύτταρο (24 και 25 Μαΐου).

Ιστορικών συγκροτημάτων συνέχεια: Θέατρο Βράχων, 5 Ιουνίου: Οι Μπλου Οϊστερ Καλτ θα παίξουν χαρντ ροκ της δεκαετίας του 1970 και θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν το κοινό του είδους, μια και η επόμενη ανάλογη συναυλία αργεί κάπως. Πραγματοποιείται ένα μήνα μετά, την 1η Ιουλίου, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι Ντεφ Λέπαρντ και οι Γουάιτσνεϊκ μεσουρανούσαν πολλά χρόνια πριν, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως θα έλεγαν και οι οπαδοί τους. Πέραν της μουσικής, η βραδιά θα έχει και οικολογικό χαρακτήρα, μια και γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Και κλείνουμε με τους Αϊρον Μέιντεν, που δεν χάνουν ούτε χρονιά χωρίς να μας επισκεφθούν. Παίζουν στις 2 Αυγούστου στη Μαλακάσα. Αν την επομένη γεμίσουν τα πλοία για τα νησιά με παιδιά με μαύρα ρούχα και μακριά μαλλιά, θα ξέρετε το γιατί...