Βρήκε τα μυστικά του Μπάκαρα

vrike-ta-mystika-tou-bakara

«Γιατί όχι; Τα τραγούδια του Μπερτ Μπάκαρα αποτελούν πρόκληση για κάθε ερμηνευτή. Κυρίως επειδή όλοι τα ξέρουν τραγουδισμένα από φημισμένους καλλιτέχνες. Και πέρα από αυτό κάθε τραγούδι έχει ένα μυστικό , που ως τραγουδίστρια έπρεπε να το λύσω με τη φωνή μου».

Κάπως έτσι η Ολλανδή τραγουδίστρια Traincha κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το «The Look Of Love» και το «Who' ll Speak For Love» με τα τραγούδια του φημισμένου συνθέτη και έρχεται (Σάββατο και Κυριακή) με την μπάντα της στο Gazarte για να τα παρουσιάσει ζωντανά. Μαζί της και ο Βασιλικός των Raining Pleasure, με τον οποίο έχουν ηχογραφήσει το «Close Το You».

«Είχα μόλις ολοκληρώσει ένα άλμπουμ με τραγούδια της Μπίλι Χόλιντεϊ», μας λέει η Traincha. «Μου ζήτηθηκε από την Blue Note, την εταιρεία μου, να σχεδιάσω μια σειρά τραγουδιών του Μπερτ Μπάκαρα. Πάντα μου άρεσαν τα τραγούδια του και ήξερα πώς να τα ερμηνεύσω μέσα από την καρδιά μου». Κι όχι μόνο ερμήνευσε ιστορικά τραγούδια, όπως το «Walk on By», το «Alfie» ή το «Ι Say Α Little Prayer», αλλά δούλεψε και με τον ίδιο το συνθέτη.

«Πήγα στο Λος Αντζελες. Ο Μπερτ έφερε τραγούδια και επιλέξαμε όσα θα ηχογραφούσαμε. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε ζωντανά, αυτός έπαιζε πιάνο και εγώ τραγουδούσα. Εμεινα έκπληκτη από την ενέργειά του γιατί είναι σχεδόν 80 χρόνων. Και όχι μόνον αυτό, αλλά είχε υπέροχες ιδέες για την ενορχήστρωση».

Νέα φωνή για την ιστορική Blue Note, τη δισκογραφική της τζαζ σκηνής, η Traincha νιώθει μάλλον αμήχανα. «Κατά τύχη έγινα τραγουδίστρια», λέει. «Η μητέρα μου ήξερε βιολί, ο αδερφός μου έπαιζε πιάνο, είχαμε κάνει και μια μπάντα στην εφηβεία μας. Οπότε ποτέ δεν ήθελα να καθιερωθώ ως τζαζ τραγουδίστρια. Απλά μου αρέσει να επιλέγω όμορφα τραγούδια. Με εξάπτει να βάζω μια νέα ταυτότητα σε πασίγνωστα τραγούδια. Στην ουσία είμαι ποπ τραγουδίστρια. Αλλά μου αρέσει να τραγουδάω τζαζ επειδή έχει υπέροχα τραγούδια».