Μπες στο σωστό δρόμο με GPS

bes-sto-sosto-dromo-me-gps

MLS Destinator 4400BT


Το MLS Destinator 4400BT αποτελεί μία εξειδικευμένη συσκευή GPS κι ενσωματώνει το ομώνυμο λογισμικό πλοήγησης MLS Destinator. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χάρτες για 447 ελληνικές πόλεις και κοινότητες, εκ των οποίων οι 156 με πλήρη δεδομένα πλοήγησης πολύ υψηλής ποιότητας. Πιο αναλυτικά, η χαρτογράφηση περιλαμβάνει 170.000 χλμ. οδικού δικτύου αλλά και 60.000 χρήσιμα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ καλύπτει το 95% του επαρχιακού δικτύου της χώρας μας.

Info: MLS Multimedia, 2310-929090

Myguide 3300


Η έκδοση 3300 του Myguide περιλαμβάνει χάρτες τόσο για τους ελληνικούς δρόμους όσο και για το οδικό δίκτυο 19 χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Διαθέτει οθόνη αφής μεγέθους 3,5’’, στην οποία μπορείς να προβάλεις μέχρι και 2,6 εκατ. σημεία ενδιαφέροντος, όπως βενζινάδικα, αξιοθέατα, εκκλησίες, κ.ά., ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εισαγωγής νέων. Το Myguide 3300 μπορεί επίσης να αναπαραγάγει multimedia αρχεία (εικόνα, μουσική, βίντεο), ενώ διαθέτει και ορισμένα απλά παιχνίδια για να περάσεις την ώρα σου.

Info: axion Systems, 210-2855063-4

Garmin nuvi 760


Η ποιότητα κατασκευής και ο «δυνατός» δορυφορικός δέκτης είναι τα σημεία που χαρακτηρίζουν το nuvi 760 της Garmin. Η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής μεγέθους 4,3", ενώ περιλαμβάνει χάρτες της Ελλάδας και πολλών ακόμα ευρωπαϊκών χωρών. Οσον αφορά τις multimedia λειτουργίες του έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3 και εικόνων, ενώ διαθέτει και μετατροπέα νομισματικών μονάδων.

Info: Skordilis, 210-9858241

Tibo V4150


Το TiboV4150 ενσωματώνει οθόνη αφής μεγέθους 4,3" wide, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και ως mini-DVD player προβάλλοντας βίντεο που κατεβάζεις από το Internet. Οσον αφορά το GPS κομμάτι, οι χάρτες της συσκευής περιλαμβάνουν κάλυψη 170.000 χλμ. οδικού δικτύου στη χώρα μας, που μεταφράζονται σε 447 ελληνικούς δήμους και κοινότητες, ενώ υπάρχει και περαιτέρω δυνατότητα επέκτασης του λογισμικού με ευρωπαϊκούς χάρτες.

Info: ΕΛΑΣΥΝ, 210-9578150

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάς το γεγονός ό,τι εφόσον έχεις στην κατοχή σου smartphone μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε εφαρμογή GPS μέσα από το Google Play Store και να διεκπεραιώσεις οποιαδήποτε ανάγκη σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα σεντ του ευρώ. Φυσικά υπάρχουν και λύσεις επί πληρωμή, αλλά αυτό είναι καθαρά στην διακριτική του ευχέρεια, αν θα το πράξεις ή όχι.

Πρόσεχε στο δρόμο


Μη νομίζεις ότι το Bluetooth που πήρες σου δίνει περισσότερη ασφάλεια όταν οδηγάς.

Με τα κινητά hands-free, οι αντιδράσεις σου είναι το ίδιο αργές με τα κανονικά, αναφέρουν ερευνητές από το State University of New York στο Cortland. Στην έρευνα, οι οδηγοί χρειάζονταν 28% περισσότερο χρόνο για να πάρουν το πόδι τους από το γκάζι ενώ μιλούσαν, ανεξαρτήτως του είδους τηλεφώνου που χρησιμοποιούσαν. «Οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταλαμβάνουν ένα τεράστιο μέρος της προσοχής σου κι όταν ξεπεραστεί αυτό το όριο, η οδηγητική συμπεριφορά σου χειροτερεύει πολύ» λέει ο συγγραφέας της έρευνας Joy Hendrick. Κοίτα πίσω σου: οι οδηγοί που έχουν αποσπασμένη προσοχή, συνήθως πατούν το φρένο πιο απότομα, για να αναπληρώσουν για την αργή αντίδραση, με αποτέλεσμα να αυξάνουν την πιθανότητα σύγκρουσης με κάποιον που έρχεται από πίσω.