Empire: Total War, ο απόλυτος πόλεμος

empire-total-war-o-apolytos-polemos

Η σειρά παιχνιδιών στρατηγικής turn-based Total War έχει αποδειχτεί εξαιρετικά επιτυχημένη και δημοφιλής στους φίλους των παιχνιδιών στρατηγικής. Το Empire έρχεται να διεκδικήσει τη θέση του σε μία κορεσμένη από τίτλους αγορά και απ' ό,τι όλα δείχνουν θα τα καταφέρει.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται τον 18ο αιώνα και σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα από έναν αριθμό από παγκόσμιες δυνάμεις της εποχής, από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία μέχρι και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ακόλουθα, μπορείτε να διαλέξετε κάποιους διαφορετικούς τύπους campaigns που αντίστοιχα απαιτούν κάποιο χρόνο ολοκλήρωσης. Ακόμα, πάντως, και η πλέον μικρή σε διάρκεια αποστολή που διαρκεί 50 χρόνια, απαιτεί αρκετό διάστημα για να ολοκληρωθεί, δεδομένου πως η κάθε κίνηση στηρίζεται στον στρατηγικό σχεδιασμό σε πολλαπλά μέτωπα.

Είναι κατανοητό πως η εξέλιξη των μαχών καθορίζει το πώς κερδίζονται και χάνονται οι νέες περιοχές, αλλά θα πρέπει να κάνετε σωστή χρήση των διπλωματικών σχέσεων, των οικονομικών πηγών, και άλλων εξωγενών παραγόντων, οι επιδράσεις των οποίων γίνονται αισθητές με το πέρασμα του χρόνου.

Ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ένα νέο χαρακτηριστικό: το τεχνολογικό δέντρο. Σε αυτό περιλαμβάνονται τρεις περιοχές έρευνας που σας επιτρέπουν να βελτιώσετε τον στρατό, τη βιομηχανία και τη φιλοσοφία. Τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά συν τω χρόνω - μπορείτε να συγκεντρώσετε την προσοχή σας στη βιομηχανία και να κυριαρχήσετε στους αντιπάλους σας με τα στρατεύματά σας ή να επικεντρώσετε στην ενίσχυση του ναυτικού και να αναπτύξετε το εμπορικό σας δαιμόνιο.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ιστορικά παιχνίδια στρατηγικής turn-based, οι μάχες στο Empire μπορούν να διεξαχθούν σε πραγματικό χρόνο. Χιλιάδες μονάδες στρατού, πυροβολικού, καμήλες και ξιφομάχοι συγκρούονται με συγκλονιστικό τρόπο μπροστά στα μάτια σας, προσφέροντας απολαυστικές στιγμές. Όπως όμως και στα προηγούμενα παιχνίδια Total War, ο παράγοντας θέση, σχηματισμός και γεωγραφία είναι καθοριστικός για την τελική έκβαση. Ένα ακόμα εξαίσιο οπτικά χαρακτηριστικό είναι οι ναυμαχίες σε πραγματικό χρόνο - η απεικόνιση του νερού είναι φανταστική και τα πλοία που μετέχουν είναι εξαιρετικά λεπτομερή, από την κίνηση των ιστίων, των πανιών και των κουπιών μέχρι τη μετακίνηση των στρατευμάτων στα καταστρώματα.

Μετά από όλα αυτά, είναι κατανοητό πως οι λάτρεις των παιχνιδιών στρατηγικής και όλοι όσοι "κόλλησαν" με τις προηγούμενες κυκλοφορίες του Total War, θα αναβιώσουν με το Empire στιγμές μεγαλείου!