MMS μηνύματα, στείλε και λαβέ δωρεάν από τον υπολογιστή σου

mms-minymata-steile-kai-lave-dorean-apo-ton-ypologisti-sou

Βαθμός Δυσκολίας :2

Δημιουργείστε τα δικά σας μηνύματα MMS εύκολα, γρήγορα και κυρίως δωρεάν με τη βοήθεια του υπολογιστή σας.

Τα MMS (μηνύματα που εκτός από κείμενο περιέχουν εικόνες, ήχους, ακόμα και βίντεο μικρής διάρκειας) υποστηρίζονται πλέον σχεδόν από όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, αποτελώντας μία ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική πρόταση επικοινωνίας. Καθώς όμως η δημιουργία τους μέσα από το κινητό τηλέφωνο δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, σημαντική βοήθεια μπορεί να δώσει ο υπολογιστής σας. Σε αυτή την περίπτωση, η δημιουργία ακόμα και ενός πολύπλοκου μηνύματος είναι απλά υπόθεση μερικών "κλικ".

Βήμα 1


Το πρόγραμμα που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε για τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι το InterObject MMS Composer, καθώς συνδυάζει τον μεγάλο αριθμό λειτουργιών με την υψηλή ευχρηστία (αλλά και το μηδενικό κόστος). Τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείτε να την "κατεβάσετε" από τη διεύθυνση www.freefunfiles.com/software/desktopapplications/misc/mms-composer-download.html

Βήμα 2


Όπως θα δείτε, η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί σε περιβάλλον Internet Explorer (ή οποιουδήποτε άλλου Internet browser τυχόν έχετε ορίσει ως προκαθορισμένο). Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι κλικ στο πλήκτρο Insert new slide, όπως ακριβώς φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε ένα πρώτο -κενό- slide, πάνω στο οποίο θα προσθέσετε κείμενο, καθώς και αρχεία εικόνας και ήχου.

Βήμα 3


Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Add Image μπορείτε να εισαγάγετε στο μήνυμα σας εικόνες διαφόρων τύπων. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε αρχεία μικρού μεγέθους, αφού τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα υποστηρίζουν MMS περιορισμένου μεγέθους. Γενικά, μία εικόνα μεγέθους 20KB ή μικρότερη, αποτελεί μία επιλογή που δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Τέλος, κάνετε κλικ στο Open ώστε η εικόνα να εισαχθεί στο μήνυμά σας.

Βήμα 4


Αντίστοιχα μπορείτε να εισαγάγετε βίντεο μικρής διάρκειας, καθώς και κείμενο. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του δεύτερου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε έτοιμα αρχεία είτε να πληκτρολογήσετε μόνοι σας αυτό που επιθυμείτε. Επίσης, από τα πεδία Ratio και Layout έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε εύκολα ποιο θα είναι το μέγεθος και ποια η θέση του κειμένου αντίστοιχα, σε σχέση πάντα με την εκάστοτε φωτογραφία ή βίντεο.

Βήμα 5


Μια ακόμα χρήσιμη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δυνατότητα ορισμού διαφόρων εφέ, τα οποία δίνουν... άλλον αέρα στις δημιουργίες σας. Αναλυτικά, μπορείτε να ορίσετε πώς θα εμφανίζονται η εικόνα και το κείμενο, καθώς και να παρέμβετε σε αρκετές λεπτομέρειες, όπως διάρκεια εμφάνισης και τρόπος κλεισίματος. Πειραματιστείτε με όλες τις διαθέσιμες επιλογές έτσι ώστε να πετύχετε το ιδανικό τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 6


Αν πέρα από εικόνα και κείμενο θέλετε τα μηνύματα σας να έχουν και ήχο κάνετε κλικ στο πλήκτρο Add Audio, στο κάτω αριστερό τμήμα του κεντρικού παράθυρου της εφαρμογής. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε είτε αρχεία AMR είτε MP3 ή WAV αν το κινητό σας τηλέφωνο παρέχει αντίστοιχη δυνατότητα και σκοπεύετε να στείλετε το MMS σε κάτοχο κινητού τηλεφώνου τελευταίας γενιάς. Το τελευταίο βήμα είναι να στείλετε το MMS στο κινητό σας είτε μέσω καλωδίου είτε ασύρματα (π.χ. με χρήση bluetooth).