Άμα δεν ξέρεις από επαγγελματικό προσανατολισμό

ama-den-xereis-apo-epangelmatiko-prosanatolismo

Άμα δεν ξέρεις από επαγγελματικό προσανατολισμό, τότε είσαι καταδικασμένος να προχωράς στο άγνωστο και ότι σου φέρει η μοίρα. Ωστόσο όταν διαφεντεύεις τις τύχες αυτού του τόπου, τα πράγματα είναι διαφορετικά και πρέπει να συμπεριφέρεσαι πιο υπεύθυνα.

Σοβαρό πρόβλημα επαγγελματικού προσανατολισμού αντιμετωπίζουν τα τέκνα βουλευτών και πολιτευτών, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας από τις καταγγελίες του Θ. Πάγκαλου για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ, παραμονές των εκλογών.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, πως ακόμα και τα γραφεία των πατέρων του έθνους είναι οικογενειακές επιχειρήσεις. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί, έμπειροι και εχέμυθοι άνθρωποι, αυτοί φροντίζουν να διορίζουν αδέλφια, τέκνα και μπατζανάκηδες. Μήπως πρέπει να δημιουργηθεί στη Βουλή ένα γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο θα εξηγεί στα βλαστάρια των βουλευτών μας πως είναι αδικία να επιδιώκουν διορισμό σε εταιρείες τύπου ΑΓΡΟΓΗ.

Οι μπαμπάδες τους έκαναν τόσες υποχωρήσεις ώστε να εκλεγούν και να μπορούν να τα σπουδάσουν (ενίοτε με τη συνδρομή «χορηγών», όπως παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Τ. Μαντέλης) σε ακριβά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μετά από τόσες δαπάνες να διορίζονται στην ΑΓΡΟΓΗ; Με τέτοιες περγαμηνές (και γνωριμίες...) γιατί δεν προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον ιδιωτικό τομέα; Μάλλον επειδή εκεί πρέπει να δουλέψουν...
Φ.Κ.

  1. Στην Ελλάδα τελικά δεν έχουμε μόνο πολυθεσίτες (μικρή τάξη προνομιούχων) αλλά και πολυσυνταξιούχους. Σ’ αυτή την κατηγορία τα πρωτεία έχουν οι πατέρες του Έθνους. Τις τελευταίες ημέρες όμως, μάθαμε ότι το Υπουργείο Απασχόλησης ψάχνει να «ταυτοποιήσει» ποιοι είναι οι βουλευτές που λαμβάνουν περισσότερες από μια συντάξεις. Ορισμένοι, μάλιστα, εισπράττουν έως και πέντε. Λέγεται, πάντως, ότι ένας από αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αλλά δεν είναι ο μόνος.
  2. Την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Πατρέων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Φούρας. Ξέρετε ποιος χάρηκε περισσότερο απ’ όλους; Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κάνει όνειρα να τον διαδεχτεί στο Δήμο ή, αν δεν του βγει το σενάριο αυτό, να διεκδικήσει το χρίσμα της Ρηγίλλης για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
  3. Ιδιαίτερα ευρηματικός, όσον αφορά τις ατάκες, είναι ο Κώστας Τασούλας. Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, ερωτηθείς πώς σχολιάζει την εθελούσια έξοδο του δημάρχου Λεωνιδίου Δημ. Τσιγκούνη από την Εκτελεστική Γραμματεία (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο), είπε: «Έφυγε ο Τσιγκούνης, αλλά μας έμεινε ο Πτωχός», έχοντας κατά νου τον Δημ. Πτωχό που εξελέγη στην Εκτελεστική Γραμματεία. Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Τασούλας έκλεψε την παράσταση από την πρώτη κιόλας ημέρα που εξελέγη γραμματέας της Κ.Ο., όταν σχολιάζοντας τα λευκά ψηφοδέλτια που πήρε, δήλωσε ότι κάθε υγιής οργανισμός πρέπει να έχει και λευκά αιμοσφαίρια!

Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση ο άλλοτε επικεφαλής του νομικού γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου Γ. Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Ο κ. Κασιμάτης που έχει αναλάβει τον συντονισμό των νομικών κινήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ και των συνταξιούχων του Δημοσίου, για το ασφαλιστικό, αναφέρει ότι «Οι περικοπές είναι αντίθετες με την πάγια νομολογία του δικαστηρίου

Εκλεκτός


Ο ΚΩΣΤΑΣ Γκιουλέκας είναι ο εκλεκτός της Ρηγίλλης για το Δήμο Θεσσαλονίκης, παρότι ο ίδιος αποφεύγει να πει οτιδήποτε σχετικό. Πληροφορηθήκαμε ότι ο Αντ. Σαμαράς κατέληξε σ’ αυτή την απόφαση αφού προηγουμένως είδε τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Θεσσαλονικιό πολιτικό πρώτο με διαφορά από το δεύτερο υποψήφιο Στ. Καλαφάτη. Όσον αφορά τον Β. Παπαγεωργόπουλο, προορίζεται για υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης. Κ.Π.