Δεδομένα μέσω Internet, ούτε Bluetooth, ούτε υπέρυθρες, ούτε καλώδια

dedomena-meso-internet-oute-bluetooth-oute-yperythres-oute-kalodia

Ούτε Bluetooth, ούτε υπέρυθρες ούτε καλώδια... Από τον υπολογιστή κατευθείαν στο κινητό σας τηλέφωνο! Ακόμα και αν δεν έχετε καλώδιο ή ασύρματη σύνδεση (π.χ. Bluetooth), μεταφέρετε εικόνες, ήχους και βίντεο εύκολα και γρήγορα, μέσω μίας έξυπνης (και κυρίως δωρεάν) εφαρμογής η οποία εκμεταλλεύεται το WAP.

Αν θέλετε να στείλετε εικόνες, ήχους και γενικά οποιουδήποτε τύπου δεδομένα από τον υπολογιστή σας στο κινητό σας τηλέφωνο, αλλά δεν έχετε καλώδιο ή υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης τότε δεν χρειάζεται να μένετε με σταυρωμένα χέρια. Αν το τηλέφωνο σας υποστηρίζει WAP, τότε έχετε τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τη σύνδεσή σας στο Internet να μεταφέρετε δεδομένα από τον υπολογιστή στο κινητό σας. Προσέξτε μόνο μην το... παρακάνετε, καθώς όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν αρκετά ακριβά τη μεταφορά δεδομένων μέσω WAP.

Βήμα 1


Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Send Anywhere (File Transfer). Βασικό πλεονέκτημά του η υποστήριξη πρακτικά όλων Android συσκευών που υπάρχουν στην αγορά, καθώς και η υψηλή του ευχρηστία. Η εν λόγω εφαρμογή διατίθεται για κατέβασμα από εδώ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estmob.android.sendanywhere&hl=el για απεριόριστη χρήση, χωρίς χρέωση. Μοναδικός περιορισμός το μέγεθος του εκάστοτε αρχείου, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 50GB, τιμή η οποία όμως, ούτως ή άλλως, είναι άκρως επαρκής.

Βήμα 2


Κάνοντας κλικ στο Download εμφανίζεται ένα παράθυρο από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία στην οποία θα αποθηκευτεί το πρόγραμμα. Μόλις η μεταφορά του ολοκληρωθεί, κάνετε διπλό κλικ σε αυτό, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης στο τηλέφωνο σας, η οποία δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία. Μάλιστα, μέσω του παραπάνω παραθύρου παρέχεται δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας εικονιδίων εύκολης πρόσβασης.

Βήμα 3


Αμέσως μετά την εγκατάσταση του Send Anywhere (File Transfer), στην οθόνη του υπολογιστή σας προβάλλεται η παραπάνω οθόνη. Εδώ μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο Select File to Send και να επιλέξετε ένα αρχείο είτε να σύρετε κατευθείαν το αρχείο που επιθυμείτε (όποιος και αν είναι ο τύπος του) στο παράθυρο. Και στις δύο περιπτώσεις, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ακριβώς.

Βήμα 4


Στην αμέσως επόμενη οθόνη, καλείστε να ορίσετε ποιο είναι το μοντέλο του κινητού σας τηλεφώνου. Υποστηρίζονται πρακτικά όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές, ενώ στην απίθανη περίπτωση που η συσκευή σας δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μπορείτε να επιλέξετε WAP Enabled Phone, οπότε και η εφαρμογή ορίζει κάποιες βασικές επιλογές, οι οποίες είναι συμβατές με όλες τις συσκευές.

Βήμα 5


Το επόμενο βήμα είναι να εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, σε διεθνή μορφή, στο πεδίο Phone Number. Πιο συγκεκριμένα, αν για παράδειγμα το νούμερό σας είναι 6977123456, τότε θα πρέπει να εισάγετε 00306977123456. Σημειώνουμε ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με πεδίο Mobile Operator, καθώς καμία εκ των τεσσάρων ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.

Βήμα 6


Κάνετε κλικ στο send και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η εφαρμογή θα σας ενημερώσει για την ακριβή τοποθεσία του αρχείου που στείλατε στο προηγούμενο βήμα. Πλέον, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε με τον WAP browser του κινητού σας σε αυτή την τοποθεσία μέσα στα επόμενα 30 λεπτά (μετά από αυτό το χρονικό διάστημα το αρχείο διαγράφεται) και να το κατεβάσετε.