Εύκολη παράθεση στοιχείων με τη μορφή εικόνας


efkoli-parathesi-stoicheion-me-ti-morfi-eikonas

  • Απαιτήσεις: Πρόσβαση στο Internet
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 10 Λεπτά
  • Επίπεδο δυσκολίας: 3/10

Αξιοποιήστε την υπηρεσία kwout για να αντιγράψετε στοιχεία από οποιαδήποτε σελίδα ως μια εικόνα και να τα δημοσιεύσετε στο site σας, στο Twitter ή οπουδήποτε αλλού.

Οι περισσότεροι διατηρούμε επικοινωνία με φίλους και γνωστούς μέσω υπηρεσιών όπως είναι το Twitter, το Facebook κ.λπ., ενώ αρκετοί σπεύδουμε να καταθέσουμε την… έγκυρη και εμπεριστατωμένη άποψή μας επί παντός επιστητού και μέσα από το προσωπικό μας blog. Συχνά πυκνά, λοιπόν, τυχαίνει να συναντήσουμε κάτι σε κάποιο site που θα θέλαμε να μεταδώσουμε σε όσους μας διαβάζουν - μέσω είτε προσωπικών μηνυμάτων είτε αναρτήσεων στο blog μας.

Μπορεί να θέλουμε να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από ένα ενδιαφέρον κείμενο, μια όμορφη εικόνα, ένα καλοσχεδιασμένο γραφικό… Οτιδήποτε. Η λύση που ακολουθούμε συνήθως περιορίζεται στο copy-paste της διεύθυνσης όπου το εντοπίσαμε, ώστε να μπορούν να το αναζητήσουν και να το δουν εκεί οι αποδέκτες του μηνύματός μας. Με το kwout.com αυτή η προσέγγιση αλλάζει δραστικά. Πρόκειται για μια έξυπνη online υπηρεσία που αναλαμβάνει να πάρει screenshots μονάχα από το τμήμα ενός site που μας ενδιαφέρει και να αναρτήσει αυτό και μόνο αυτό στο λογαριασμό μας, στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα ή στο προσωπικό μας blog.

Η διαδικασία είναι εύκολη, γρήγορη και… ανώδυνη και διαφέρει από την τυπική λήψη screenshots στο ότι συμπεριφέρεται έξυπνα σε ορισμένες περιπτώσεις - για παράδειγμα, διατηρώντας τις διευθύνσεις URL των screenshots, ώστε να μπορεί κανείς να τις κάνει κλικ. Αποδεκτό… αντάλλαγμα πως τα στιγμιότυπα (screenshots) κατοικούν στη σελίδα της υπηρεσίας, και οι επαφές σας τα βλέπουν μέσω αυτής.

Βήμα 1


Η υπηρεσία kwout παρέχει ένα bookmarklet, ένα έξυπνο πλήκτρο που μπορείτε να τοποθετήσετε στα bookmarks του browser σας, το οποίο θα δούμε στη συνέχεια πώς λειτουργεί. Για την ώρα, επισκεφθείτε το http://kwout.com, εντοπίστε το bookmarklet στο κατώτερο σημείο της σελίδας και τραβήξτε την έκδοση που προτιμάτε (υπάρχουν δύο, μία που θα ανοίγει στο ίδιο παράθυρο με τη σελίδα από όπου θα αντιγράψετε κάτι και μία που θα ανοίγει σε νέο παράθυρο) στη γραμμή bookmarks του browser σας.

Βήμα 2


Συνεχίστε… ξεχνώντας την όλη διαδικασία, ταξιδεύοντας στο Internet ως συνήθως. Όταν συναντήσετε κάτι ενδιαφέρον που θα θέλατε να προωθήσετε σε άλλους, κάντε κλικ στο bookmark (let) του kwout που αντιγράψατε νωρίτερα. Θα μεταφερθείτε στη σελίδα της υπηρεσίας που θα “τραβήξει φωτογραφία” το site όπου βρισκόσασταν και θα σας το παρουσιάσει στην οθόνη. Αρχικά, αγνοήστε τα δύο παράθυρα που πλαισιώνουν τη σελίδα του site και συνεχίστε παρακάτω.

Βήμα 3


Κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του mouse στην επάνω αριστερά γωνία του σημείου που σας ενδιαφέρει από τη σελίδα και τραβήξτε το έως την κάτω δεξιά γωνία του, οριοθετώντας ένα παραλληλόγραμμο που να το πλαισιώνει. Αν σας εμποδίζει η θέση των παραθύρων, μπορείτε να τα τραβήξετε σε άλλη θέση, ενώ με το size slider μπορείτε να κάνετε zoom-in/zoom-out στη σελίδα. Όταν έχετε επιλεγμένο το σημείο που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στο Cut Out.

Βήμα 4


Αυτό ήταν το δυσκολότερο τμήμα της διαδικασίας! Τώρα μπορείτε να προωθήσετε το απόκομμα που μόλις αντιγράψατε -και παρουσιάζεται δεξιά στη σελίδα που ακολουθεί- στο blog σας, να το στείλετε μέσω e-mail στις επαφές σας κ.λπ. Δεν θα αναλωθούμε στις επιλογές, αφού αλλάζουν ανάλογα με το τι θα επιλέξετε - για παράδειγμα εμείς διαλέξαμε να το προωθήσουμε στο Twitter, οπότε κληθήκαμε να μπούμε στον εκεί λογαριασμό μας για να είναι αυτό δυνατόν.