Στεγανοποιημένα κείμενα

steganopoiimena-keimena

Αξιοποιήστε την πλέον πρωτότυπη εφαρμογή ασφαλείας, Steganos Locknote, για να κρατήσετε κρυπτογραφημένες σημειώσεις, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ούτε ένα κλικ!

Αν προσέξατε ο χρόνος ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου θέματος, είναι μονάχα 3 λεπτά - και δικαιολογημένα... Το Locknote, της γνωστής στο χώρο εφαρμογών ασφαλείας Steganos, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων, και συγκεκριμένα των σημειώσεων, μετατρέποντάς την σε υπόθεση... μηδενικών κλικ!

Ουσιαστικά, η Steganos μοιάζει να “ένωσε” ένα απλό αρχείο κειμένου του Notepad με μια εφαρμογή κρυπτογράφησης δεδομένων. Το αποτέλεσμα εκπληκτικά απλό στη σύλληψη και ακόμα πιο χρήσιμο: Ένα αρχείο στο οποίο μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις που με το “κλείσιμο” του... αυτοκρυπτογραφούνται!

Για να κατεβάσετε το Steganos Locknote μπείτε εδώ https://www.steganos.com/en/

Βήμα 1


Το Locknote αποτελείται από ένα εκτελέσιμο αρχείο που δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση: το ίδιο το αρχείο είναι η εφαρμογή κρυπτογράφησης και το νέο σας σημειωματάριο. Αποθηκεύστε το, λοιπόν, στο desktop σας για να είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό και “τρέξτε” το. Στην οθόνη θα παρουσιαστεί μια πρώτη, αρχική, σημείωση που θα σας καλωσορίζει στην εφαρμογή.

Βήμα 2


Αρχικό βήμα: η διαγραφή της υπάρχουσας σημείωσης. Το Locknote δεν παρέχει πολλαπλές σημειώσεις ή κάποιο... φαντεζί μενού. Είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε και μόνο! Κάντε κλικ, λοιπόν, κάπου μέσα στο κείμενο και με CTRL+A επιλέξτε τα πάντα και στη συνέχεια διαγράψτε τα με ένα “χτύπημα” του Delete. Έπειτα γράψτε στον κενό χώρο του ό,τι επιθυμείτε.

Βήμα 3


Αν κλείσετε και ανοίξετε πάλι το αρχείο του Locknote, η σημείωση σας θα παρουσιάζεται κανονικά, αφού ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί κάποιου είδους κρυπτογράφηση. Γι’ αυτό επιλέξτε File>Change Password και δηλώστε έναν κωδικό της προτίμησής σας στο παράθυρο που εμφανίζεται. Αυτό ήταν όλο. Όταν “ξανακλείσετε” το αρχείο, δεχθείτε την “αποθήκευση των αλλαγών” και το Locknote αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Βήμα 4


Έπειτα από τον ορισμό του κωδικού και το “κλείσιμο” του αρχείου στο προηγούμενο βήμα, εφαρμόστηκε αυτόματα κρυπτογράφηση στα περιεχόμενά του. Έτσι, αν δοκιμάσετε να το “ξανανοίξετε”, θα σας ζητηθεί ένας κωδικός, χωρίς αυτόν κανείς δεν μπορεί να δει τι περιέχεται σε αυτό. Δηλώστε τον κωδικό που χρησιμοποιήσατε και νωρίτερα, και οι σημειώσεις σας θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Σημειώνουμε πως από εδώ και έπειτα θα σας ζητείται κωδικός μονάχα όποτε “ανοίγετε” το αρχείο - δεν χρειάζεται να τον ξαναδηλώνετε κατά το “κλείσιμό” του, παρά μόνο αν θέλετε να τον αλλάξετε για λόγους ασφαλείας.