Αυξήστε τον έλεγχο και την οργάνωση του inbox σας

afxiste-ton-elencho-kai-tin-organosi-tou-inbox-sas

Βρείτε τις σχέσεις ανάμεσα στις επαφές σας, οργανώστε με σωστό τρόπο τα e-mails σας και παρακολουθήστε σε πραγματικό χρόνο τις αναλυτικές στατιστικές για αυτά μέσω της εφαρμογής Xobni για το Outlook.

Παρά τις όποιες αναβαθμίσεις φέρνει κάθε νέα έκδοση του Outlook, στην πράξη ο τρόπος εργασίας με αυτό δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από την πρώτη έκδοσή του μέχρι σήμερα. Μια νέα προσθήκη για αυτό, το Xobni (αντίστροφη γραφή του "Inbox"), έρχεται να αλλάξει τη λογική με την οποία αντιμετωπίζουμε τη δημοφιλή εφαρμογή. Πρόκειται για μία έξυπνη προσθήκη στο Outlook, η οποία αναλύει ό,τι παρουσιάζει η εφαρμογή και εμφανίζει σχετικά στοιχεία σε μια sidebar στο δεξί άκρο του Outlook. Βλέπετε ένα e-mail;

Το Xobni (http://www.xobni.com) θα σας παρουσιάσει τα στοιχεία του αποστολέα, τις επαφές που σχετίζονται με αυτόν, παλαιότερα μηνύματα που ανταλλάξατε, αρχεία που έστειλε ο ένας στον άλλο... Ταυτόχρονα, μπορείτε να δείτε γραφήματα που δείχνουν πόσα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα υπάρχουν σε σχέση με τη συγκεκριμένη επαφή, ενώ παρέχονται σύνδεσμοι άμεσης αποστολής μηνύματος ή οργάνωσης ραντεβού με τη συγκεκριμένη επαφή. Και αυτά είναι η αρχή. Αν ακόμη αμφιβάλλετε για τη χρησιμότητά του, σημειώστε ότι ο Bill Gates το χαρακτήρισε "η επόμενη γενιά του social networking".

Βήμα 1


Για να αποκτήσετε το Xobni, εγγραφείτε στο site του, στη διεύθυνση http://www.xobni.com. Έπειτα από κάποιο διάστημα (ίσως και μέρες, αφού βρίσκεται ακόμα σε στάδιο beta), θα σας σταλεί στη διεύθυνση e-mail που δηλώσατε το URL λήψης και εγκατάστασής του. Συνιστάμε να μην αγνοήσετε το βίντεο που παρουσιάζεται μετά την εγκατάσταση, αφού περιέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Βήμα 2


Με την εκκίνηση του Outlook θα δείτε ένα νέο πλαίσιο στο δεξί άκρο του, όπου στο πολύ κοντινό μέλλον θα "κατοικεί" το Xobni. Θα σας ζητηθεί να περιμένετε λίγη ώρα, όσο η εφαρμογή θα δημιουργεί ένα γρήγορο index των δεδομένων που περιέχονται στο Outlook, για να είναι ταχύτερη η διαχείρισή τους. Η διαδικασία συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά (ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που περιέχονται στο Outlook σας).

Βήμα 3


Από το κεντρικό πλαίσιο μπορείτε να εκτελέσετε γενικές αναζητήσεις, ενώ από αυτά που παρουσιάζονται σε κάθε υποκατηγορία εκτελούνται αναζητήσεις στα περιεχόμενά τους. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να βρείτε μια επαφή σας ή ένα μήνυμα πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα του ονόματός της.

Βήμα 4


Αν επιλέξετε το "Organize tab", το πλαίσιο αλλάζει, παρουσιάζοντας κατά σειρά μελλοντικά ραντεβού, υποχρεώσεις και... απώλεια επικοινωνίας. Το Xobni ελέγχει από πότε έχετε να επικοινωνήσετε με κάθε επαφή σας και παραθέτει στο κατώτερο τμήμα αυτού του πλαισίου τις επαφές που έχετε παραμελήσει.

Βήμα 5


Στο tab "Email" βρίσκονται όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την επικοινωνία μέσω e-mail (επαφές, συζητήσεις, αρχεία που ανταλλάξατε με κάθε επαφή). Μεταβαίνετε σε αυτό κάθε φορά που θέλετε να ορίσετε στα γρήγορα ένα ραντεβού, να στείλετε ένα μήνυμα κ.λπ.

Βήμα 6


Σε αυτά τα σημεία μπορείτε να δείτε γραφική απεικόνιση των μηνυμάτων που έχετε ανταλλάξει με μια επαφή. Αν και καθαρά ενημερωτικό πλαίσιο, σίγουρα έχει ενδιαφέρον, αφού... βαθμολογεί κάθε επαφή ανάλογα με τον αριθμό των μηνυμάτων. Ποια νομίζατε ότι ήταν η νούμερο ένα επαφή σας μέχρι σήμερα; Ίσως... εκπλαγείτε!

Βήμα 7


Άλλες επαφές που σχετίζονται με την επιλεγμένη ανιχνεύονται από τις "σχέσεις" μέσα σε κάθε e-mail (π.χ. ένα μήνυμα που έχει αποσταλεί ταυτόχρονα στην επιλεγμένη επαφή και σε όσους παρατίθενται σε αυτήν τη λίστα). Από εδώ μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε εκείνον "το φίλο του φίλου" του οποίου το όνομα δεν θυμάστε ακριβώς.

Βήμα 8


Εδώ παρατίθενται οι επιλογές επικοινωνίας με την επαφή. Ανάλογα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί -και είναι διαθέσιμα- για κάθε επαφή, από εδώ μπορείτε να πάρετε αμέσως τηλέφωνο την επιλεγμένη επαφή μέσω Skype, να κανονίσετε ένα ραντεβού μαζί της ή, απλώς, να της στείλετε ένα e-mail.

Βήμα 9


Σε αυτό το σημείο βλέπετε τα μηνύματα που ανταλλάξατε με μια επαφή. Ένα κλικ, και το Xobni αλλάζει, παρουσιάζοντας το επιλεγμένο μήνυμα και βοηθώντας σας να το απαντήσετε ή να το προωθήσετε γρήγορα σε άλλη επαφή.

Βήμα 10


Στο κατώτερο τμήμα μπορείτε να δείτε τα αρχεία που ανταλλάξατε με την επιλεγμένη επαφή. Από τις πιο βολικές λειτουργίες του Xobni, ειδικά αν έχετε πολλά μηνύματα από μια επαφή με παραπλήσιους τίτλους, αφού δεν είστε υποχρεωμένοι να ψάχνετε σε ποιο από όλα σας είχε στείλει ένα αρχείο κάποιος γνωστός σας.