Μία μικρή γεύση από τις κινηματογραφικές ταινίες της εβδομάδας

mia-mikri-gefsi-apo-tis-kinimatografikes-tainies-tis-evdomadas

Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες οκτώ ταινίες, εμπλουτίζοντας έναν ολότελα κινηματογραφικό Μάρτιο (την επόμενη εβδομάδα, βγαίνουν επίσης οκτώ ταινίες!). Ξεχωρίζει η αμερικανική "Περιπολία", ένα found-footage δράμα με πρωτότυπη σκηνοθεσία και μια ιστορία που θα σας κόψει την ανάσα. Η λιβανέζικη "Επίθεση" και τα γερμανικά "Παιδιά του Πολέμου" αποτελούν τις σινεφίλ προτάσεις της εβδομάδας.

Χωρίς κριτική είναι η "Απαγωγή" με τον Νίκολας Κέιτζ, μια και δεν πραγματοποίησε δημοσιογραφική προβολή η εταιρεία διανομής της, ενώ σε ειδικές προβολές παίζονται από αυτό το Σάββατο και για πέντε παραστάσεις το "Χιγκίτα" του Αλέξανδρου Βούλγαρη (συνέντευξη των πρωταγωνιστριών του διαβάζετε εδώ) και το "The Capsule" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.

Σημείωση: Μπορείτε να στέλνετε τις εκδηλώσεις σας στο poulakos@sevenart.gr για την κινηματογραφική ατζέντα του SevenArt, Κάθε Μέρα Σινεμά!

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας:

Περιπολία


Ταινία της εβδομάδας είναι η "Περιπολία" ****** (6/10) του Ντέιβιντ Άγερ, ένα δοκιμιακό δράμα για την καθημερινότητα δυο ένστολων αμέσου δράσης της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που καλλωπίζεται με την ιδιαίτερη και άκρως πρωτότυπη σκηνοθεσία του. Όχι, δεν είναι μια ακόμη αμερικανιά με ναρκέμπορους.

Επίθεση


Στη λιβανέζικη "Επίθεση" ***** (5/10) του Ζιάντ Ντουεϊρί (συνέντευξή του διαβάζετε εδώ), παρακολουθείτε το δράμα ενός Ισραηλινό-παλαιστίνιου γιατρού όταν μαθαίνει ότι η γυναίκα του που είναι νεκρή έπειτα από τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, είναι η ίδια που ενεργοποίησε τη βόμβα υπερασπιζόμενη την ελευθερία των Παλαιστίνιων.

Παιδιά του Πολέμου


Στα "Παιδιά του Πολέμου" ***** (5/10), επιστρέφουμε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και παρακολουθούμε τον αγώνα επιβίωσης της Λόρε και των αδερφών της, να ξεφύγουν από τα χέρια των συμμάχων-ελευθερωτών, μια και ο πατέρας τους ήταν αξιωματικός-σφαγέας των SS.

Σαββατοκύριακο στο Hyde Park


Γλυκανάλατη ταινία εποχής με φόντο τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ρούζβελτ με τον Βασιλιά της Αγγλίας, λίγο πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, που όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για τις ερωτικές περιπτύξεις, την οικογενειακή ζωή και την κοινωνικότητα του Προέδρου, είναι το "Σαββατοκύριακο στο Hyde Park" **** (4/10).

Ακάλυπτος


Θα γελάσετε λίγο και θα ξινίσετε περισσότερο με τον κινηματογραφικό "Ακάλυπτο" *** (3/10) του Πέτρου Φιλιππίδη, ενθυμούμενοι τις ένδοξες ημέρες του τηλεοπτικού "Ακάλυπτου" του Αντώνη Καφετζόπουλου.

Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη


Παραληρηματικός και ανιστόρητος αχταρμάς είναι το "Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη" ** (2/10) του Νίκου Κούνδουρου (συνέντευξη του διαβάζετε εδώ), ένα γεγονός που δυστυχώς δείχνει ότι έχει χάσει πλέον τη μαεστρία του ο παλαίμαχος σκηνοθέτης.

Tad, ο Χαμένος εξερευνητής


Ισπανικό κινούμενο σχέδιο είναι ο "Tad, ο Χαμένος εξερευνητής", που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Προβάλλεται σε 3D και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις της εβδομάδας:

Η κινηματογραφική ατζέντα του SevenArt έχει να σας προτείνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πέμπτη 14 Μαρτίου


Διάλεξη με θέμα "Τα Τρισδιάστατα μοντέλα και οι κατασκευές στον Αμερικάνικο Κινηματογράφο" του κατασκευαστή μοντέλων Δημήτρη Καλυβιώτη ("300", "Μούμια" κ.ά.) στη SAE Athens (Κοραή 2, Μοσχάτο), από τις 19.00 έως τις 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε εδώ.

Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο πραγματοποιεί η εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment, με αφορμή την «έξοδο» της νέας ταινίας του "Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη" στις αίθουσες. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Τριανόν θα προβάλλονται οι ταινίες του "Μπάυρον, Μπαλάντα σ’ έναν Δαίμονα", "Μπορντέλο", "Μικρές Αφροδίτες" και "Μαγική Πόλις". Μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Για το αναλυτικό πρόγραμμα καλέστε στις αίθουσες.

Αφιέρωμα στον Ούγκο Τσάβες πραγματοποιεί η εταιρεία διανομής New Star Films, με αφορμή τον θάνατο του, μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Τιτάνια Cinemax. Σήμερα παίζονται: "Ο Τσάβες, η Βενεζουέλα και η νέα Λατινική Αμερική" και "Μουσική κι Επανάσταση". Από τις 21.30. Είσοδος 5 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα προβολών, δείτε εδώ.

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Sweetgrass" των Ilisa Barbash & Lucien Castaing-Taylor στο Exile Room, της οδού Αθηνάς, στις 21.00 Χωρίς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη. Λεπτομέρειες για την ταινία, εδώ.

Αφιέρωμα στον Γερμανό ηγέτη Έρνεστ Τέλμαν διοργανώνεται στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax, στην Ομόνοια. Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται καθημερινά, στις 19.00 η ταινία "Ο Γιος της Τάξης του" του Κερτ Μέτζιγκ.

Προβολή της ταινίας "Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι" του Κεν Λόουτς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο, στην Ηλιούπολη, στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Προβολή ταινιών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που ξεχώρισαν στο 9ο Φεστιβάλ Αγών στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9), από τις 17.00. Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 15 Μαρτίου


Προβολή της "Γλυκιάς Συμμορίας" του Νίκου Νικολαΐδη από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης (Κύπρου 68, Πλ. Δημαρχείου). Στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Προβολή της ταινίας "Κινγκ Κονγκ" των Ernest Schoedsack & Merian Cooper στην Ίριδα του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55). Στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 16 Μαρτίου


Προβολή της ταινίας "Glen or Glenda" του Εντ Γουντ στο CAMP (Aπελλού 2 & Ευπόλιδος 4, Πλατεία Κοτζιά), στις 21.00. Στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη. Θα ακολουθήσει σπέσιαλ πάρτι με τους Fabulous 4 στα decks. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Προβολή των ταινιών "Χιγκίτα" του Αλέξανδρου Βούλγαρη και "The Capsule" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στις 00.00. Είσοδος με ενιαίο εισιτήριο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Προβολή της ταινίας "Singapore Sling" του Νίκου Νικολαΐδη στην Ίριδα του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55). Στις 21.00. Με αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 17 Μαρτίου


Προβολές ταινιών στην ενότητα Σινεμά Επιστημονικής Φαντασίας στην Ίριδα του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55). Με αγγλικούς υπότιτλους. Από τις 18.00. Είσοδος ελεύθερη.

Επαναλαμβάνεται η προβολή των ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα με τους 5 ελέφαντες" του Vadim Jendreyko και "How to make a book with Steidl" των Gereon Wetzel και Jorg Adolf του προγράμματος CineDoc. Στον Δαναό 2. Στις 16.00. Είσοδος 6 ευρώ. Για περισσότερα ανατρέξτε στο σάιτ του σινεμά.

Τρίτη 19 Μαρτίου


Προβολή ντοκιμαντέρ της Μαίρης Κουτσούρη για τους ποιητές Κ. Π. Καβάφη, Α. Σικελιανό, Κ. Βάρναλη, Α. Εμπειρίκο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 18.00 έως τις 22.00. Καθημερινά μέχρι την Κυριακή 24 Μαρτίου. Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 20 Μαρτίου


Προβολή των ταινιών "Χιγκίτα" του Αλέξανδρου Βούλγαρη και "The Capsule" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στις 22.00. Είσοδος με ενιαίο εισιτήριο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Προβολές ταινιών στην ενότητα Ασιατικό Σινεμά στην Ίριδα του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α. (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55). Με αγγλικούς υπότιτλους. Στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Προβολές ταινιών στο χώρο του καφέ Rosebud (Σκουφά 40) κάθε Τετάρτη στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερα και για τις ταινίες που παίζονται ανατρέξτε στη σελίδα του χώρου στο facebook.