Ο φασίστας της διπλανής πόρτας

o-fasistas-tis-diplanis-portas

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα και οι κονδυλοφόροι του κάνουν ότι δεν βλέπουν τον φασίστα της διπλανής πόρτας. Πάντα έκαναν ότι δεν έβλεπαν τα «κακώς κείμενα». Πάντα κολάκευαν το ακροατήριό τους, είτε για τις ψήφους, είτε επειδή ήταν η πελατεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης που εργάζονταν.

Και αφού έκαναν ότι δεν έβλεπαν επινοούσαν αιτίες. Μετέθεταν τις ευθύνες στα πολιτικά κόμματα, στο πελατειακό σύστημα, στην τουρκοκρατία, παντού πλην του προφανούς φορέα του «κακού», δηλαδή του ίδιου του πολίτη.

Έτσι και τώρα, όλοι λένε, προσπαθώντας να αναλύσουν το φαινόμενο της ΧΑ, «φυσικά και δεν είναι μισό εκατομμύριο Έλληνες φασίστες», και αποδίδουν το φαινόμενο στην κρίση, στην απαξίωση των παραδοσιακών κομμάτων, στην διάθεση των πολιτών για τιμωρία του πολιτικού συστήματος.

Κι όμως, δεν θέλουν και πάλι για τους ίδιους λόγους να δουν το προφανές που ξετυλίγεται, μέρα με την ημέρα μπροστά τους: Ναι, μισό εκατομμύριο Έλληνες ψήφισαν την ΧΑ. Ναι, μισό εκατομμύριο Έλληνες είναι φασίστες.

Ηταν και πριν φασίστες, μόνο που δεν είχαν κανέναν λόγο να εκδηλώσουν την προτίμησή τους και είχαν προσχωρήσει στα λεγόμενα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ήταν φασίστες, και αυτό φαινόταν όταν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν για να υποστηρίξουν τους Σέρβους δολοφόνους που πραγματοποιούσαν γενοκτονία στη Βοσνία, ήταν φασίστες όταν ήθελαν να πνίξουν με κάθε τρόπο ένα μικρό κράτος που, άκουσον-άκουσον, τολμούσε να λέει ότι είναι η ξακουστή Μακεδονία μας.

Βέβαια, δεν είναι αυτοί που μαχαιρώνουν τον μετανάστη στα σκοτεινά στενά, δεν είναι αυτοί που κρατάνε ρόπαλα και ορμάνε σε συγκεντρώσεις αριστερών ή αναρχικών, δεν είναι αυτοί που υμνούν τον Χίτλερ και τη μαζική εξολόθρευση του διαφορετικού, είναι όμως αυτοί που δίνουν τη δύναμη στα μιάσματα του ανθρώπινου είδους να κάνουν όλα τα παραπάνω.

Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, με δουλειές και οικογένειες, νομοταγείς και φιλήσυχοι. Πολλές φορές και με ευαισθησίες. Και ο Χίτλερ άλλωστε ήταν χορτοφάγος και είχε ένα σκύλο που αγαπούσε πολύ.

Όταν συναντηθείτε στο διάδρομο της πολυκατοικίας ή στο ασανσέρ, χαιρετίστε τον και χαρείτε τον.