Cinema fail, 10 εξόφθαλμα τεχνολογικά σφάλματα του Χόλιγουντ

cinema-fail-10-exofthalma-technologika-sfalmata-tou-choligount

10 εξόφθαλμα τεχνολογικά σφάλματα του Χόλιγουντ της τελευταίας 40ετίας και βάλε. Μιλάμε για πολύ FAIL... Η βιομηχανία τού κινηματογράφου δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τους νόμους του Νεύτωνα. Γιατί, άλλωστε, μια «λεπτομέρεια» να σταθεί εμπόδιο σε ένα πιασάρικο σενάριο; Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι συντελεστές των ταινιών που ακολουθούν...

INDEPENDENCE DAY (1994)


Διαγαλαξιακά Windows!


Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε πώς ο Jeff Goldblum «φόρτωσε» τον περιβόητο ιό στα υπολογιστικά συστήματα του μητρικού σκάφους των εξωγήινων, αποτρέποντας έτσι την εισβολή τους στη Γη. Μήπως οι εξωγήινοι χρησιμοποιούσαν Windows ME και το anti-virus είχε λήξει; Και πώς στην ευχή συνδέθηκε ο Jeff στο σύστημά τους; Με Ethernet ή με UPnP;

THE MATRIX (1999)


Ανθρώπινες μπαταρίες


Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι η ιδέα ενός πολιτισμού που χρειάζεται τους ανθρώπους ως πηγές ενέργειας, είναι πολύ πιασάρικη. Είναι όμως και επιστημονικά τεκμηριωμένη; Όχι βέβαια! Όποιος έχει διαβάσει έστω και ένα κεφάλαιο θερμοδυναμικής θα γνωρίζει ότι οι ζωντανοί οργανισμοί δεν είναι αποδοτικοί ως πηγές ενέργειας.

THE CORE (2003)


Στον πυρήνα της ανακρίβειας


Σύμφωνα με το τελείως απαράδεκτο σενάριο, ο πυρήνας της Γης σταματά να γυρίζει και μια ομάδα επιστημόνων φτάνει ως εκεί για να τοποθετήσει μια βόμβα υδρογόνου που η έκρηξή της θα τον κάνει πάλι να κινείται. Πρώτον, η ιδέα να σταματήσει ο πυρήνας της Γης είναι τόσο άτοπη όσο το να κάνει καριέρα ως λέκτορας φιλοσοφίας ο Γιώργος Καραγκούνης. Δεύτερον, πώς γίνεται να επιζήσουν άνθρωποι σε θερμοκρασία 5.700 βαθμών Κελσίου;

 STAR WARS (1977)


Ήχος και φως


Μπράβο του και μαγκιά τού Luke Skywalker, ο οποίος κατάφερε να κομματιάσει τον διαστημικό σταθμό-πλανήτη Death Star με μια εκκωφαντική και γεμάτη φλόγες έκρηξη. Πολύ το χαρήκαμε. Ύστερα όμως βάλαμε τη λογική να δουλέψει: Πώς γίνεται να ακούγεται ήχος στο διάστημα; Αν δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει και τίποτα για να μεταφέρει τον ήχο στα αυτιά μας. Επίσης, στο διάστημα δεν υπάρχει και οξυγόνο. Και χωρίς οξυγόνο δεν γίνεται να ξεσπάσει φωτιά!

JURASSIC PARK (1993)


Το κουνούπι φονιάς


Διατηρημένο σε μια σταγόνα κεχριμπάρι, ένα προϊστορικό κουνούπι ποτισμένο με ισχυρή δόση από DNA δεινοσαύρων κατάφερε (και με τη μικρή βοήθεια ενός γενετιστή) να επαναφέρει στη ζωή τους γιγάντιους κατοίκους της Ιουράσιας περιόδου. Μην τρελαθούμε κιόλας! Ένα κουνούπι μέσα σε κεχριμπάρι για 65 εκατομμύρια χρόνια δεν μπορεί να μεταφέρει DNA. Tο πολύ-πολύ να διασωθεί ο στεγνός από ουσίες εξωσκελετός του.

WEIRD SCIENCE (1984)


Κούκλα Αϊνστάιν!


Δυο έφηβοι με ακατανίκητες ορμές επιχειρούν να δημιουργήσουν το κορίτσι των ονείρων τους συνδυάζοντας τη μορφή μιας κούκλας Barbie με μερικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ύστερα από λίγο, και με τη βοήθεια μερικών αστραπών και βροντών, εμφανίστηκε η super sexy (τότε) Kelly LeBrock, μια γυναίκα με ελάχιστα ρούχα και πάμπολλες υπερδυνάμεις.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ανήκει κανείς στην επιστημονική κοινότητα για να ξέρει ότι μερικές αστραπές κι ένα πρόγραμμα στο PC δεν αρκούν για τη δημιουργία ζωής...

ARMAGEDDON (1999)


Windsurfing σε αστεροειδή!


Μια ομάδα με επικεφαλής τους Bruce Willis και Ben Affleck προσγειώνεται στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς που απειλεί τη Γη, σκάβει ένα μονοπάτι 250 μέτρων και μέσα εκεί φυτεύει μια πυρηνική βόμβα. Οι επιστημονικές ανακρίβειες της ταινίας είναι 168 και αυτό το γνωρίζουμε διότι το «Armageddon» προβάλλεται στους εκπαιδευόμενους της NASA, οι οποίοι καλούνται –υπό μορφή διαγωνίσματος– να βρουν τα λάθη!

THE DARK KNIGHT (2008)


Symbian firmware update...


O Batman καταδιώκει τον Joker με όπλο του ένα Nokia 5800 XpressMusic. To εν λόγω κινητό συνδέεται με όλα τα κινητά της Gotham City και μεταβιβάζει στον άνθρωπο-νυχτερίδα με GPS και 3D εικόνα την εκάστοτε θέση τού θανατηφόρου κλόουν. Ας μιλήσουμε ειλικρινά τώρα: Πώς είναι δυνατόν το 5800 που «τρέχει» Symbian και με το ζόρι κάνει browsing να συνδέεται με όλα τα κινητά της Gotham;

SUPERMAN III (1983)


Το kryptonite της ντροπής


Μία από τις πιο προσβλητικές για την κοινή λογική ταινίες του Χόλιγουντ. Ο Superman καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα που μεταμορφώθηκε σε cyborg από έναν νοήμονα υπολογιστή. Το αστείο είναι ότι της ρίχνει ένα οξύ κι αυτή ξαναγίνεται άνθρωπος. Στο ανεκδιήγητο φιλμ βλέπουμε κι έναν μετεωρολογικό δορυφόρο να δημιουργεί τυφώνες!

2012 (2009)


Σήμα καμπάνα!


Είδαμε εκπληκτικές σαχλαμάρες σ'αυτήν την ταινία καταστροφής με πρωταγωνιστή τον –έως τότε– ιδιαίτερα επιλεκτικό στους ρόλους του John Cusack. Είδαμε ένα αεροπλάνο να βγαίνει μέσα από το πυροκλαστικό σύννεφο του ηφαιστείου χωρίς καμία φθορά (θα έπρεπε να έχει λιώσει!), είδαμε και συνομιλία με κινητά τηλέφωνα την ώρα της συντέλειας του κόσμου!