Sir Takis γεια σου!

sir-takis-geia-sou

Ο Τάκης Λεμονής αποτελεί παρελθόν από σήμερα για τον Ολυμπιακό. Το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε ότι η καλύτερη δυνατή λύση (;) αυτή τη στιγμή είναι να απομακρυνθεί ο προπονητής της ομάδας! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται εκεί πέρα. Μήπως τους έχει πειράξει ο θαλασσινός αέρας;! Είναι δυνατόν να διώχνεις τον προπονητή της ομάδας σου έξι μόλις αγωνιστικές από το τέλος του πρωταθλήματος (χωρίς να μετράμε τα playoff σε περίπτωση που δεν τερματίσει πρώτος); Και σαν να μην φτάνει αυτό ο Κόκκαλης διώχνει τον προπονητή που όχι μόνο τον έχει κρατήσει μέσα στους στόχους εντός συνόρων (πρωτάθλημα, κύπελλο), αλλά του πρόσφερε και μια αξιόλογη πορεία (σε σχέση με το παρελθόν) στην Ευρώπη.

Αυτός ο άνθρωπος (Σωκράτης) μας έχει συνηθίσει ουκ ολίγες φορές με τις αψυχολόγητες κινήσεις του (Μπάγεβιτς, Σόλιντ κ.α.). Τουλάχιστον τώρα όμως, περίμενα να σκεφτεί ορθότερα απ’ ότι στο παρελθόν. Τι πιστεύει ότι θα αλλάξει με τον Σεγκούρα στον πάγκο; Πως διώχνεις τον προπονητή που έχει κερδίσει τα αποδυτήρια; Είναι γεγονός ότι κανένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχε πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Λεμονή.

Ναι, η ομάδα δεν παίζει καθόλου ποιοτικό ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα έρχονται με την ψυχή στο στόμα. Άσε τουλάχιστον όμως, τον άνθρωπο να ολοκληρώσει την θητεία του και να κάνεις ταμείο στο τέλος. Το πολύ-πολύ να χάσουμε το πρωτάθλημα, στην καλύτερη να το πάρουμε. Θέλω να δω που θα ρίξει τις ευθύνες έτσι και συμβεί το πρώτο. Στον προπονητή;! Πραγματικά θέλω να δω τι “φιρμάνι” θα φέρουν πάλι στον Ολυμπιακό. Κρίμα για τον Λεμονή, αν και η αλήθεια ότι ήξερε που έμπλεκε όταν ήρθε. Ελπίζω κάποια στιγμή να δώσουμε χρόνο σαν σύλλογος σε έναν προπονητή μπας και μπορέσει να κάνει έργο.

Και κάτι τελευταίο, το πριν κλείσω το άρθρο. Τελικά μπορεί να μη φταίνε οι προπονητές που δεν στέλνουν στον Ολυμπιακό, αλλά οι ίδιοι οι οπαδοί που τους τρώνε με το στόμα,  με απλά λόγια γλωσσοφαγιά που δεν έχει τελειωμό και γίνεται τις περισσότερες φορές με κακεντρέχεια ίσως γιατί τους φταίει πως δεν ξύπνησαν καλά το πρωί, δηλαδή ασήμαντα πράγματα.