Το πιο όμορφο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

to-pio-omorfo-protochroniatiko-trapezi

Μια νύχτα σαν αυτή τα πάντα πρέπει να γίνουν τέλεια. Καλά σερβίτσια, τραπέζι στρωμένο με γούστο και φαντασία, χαρούμενη διάθεση κι όλα θα μοιάζουν (και θα είναι) μαγικά!

Ο καιρός έξω είναι ακριβώς αυτός που έχετε ευχηθεί γι' αυτήν τη νύχτα: γιορτινός, χαρούμενος και, κυρίως, αποπνέει τη γοητεία της Πρωτοχρονιάς. Το άσπρο, το κόκκινο και το πράσινο θα πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι και στην υπόλοιπη διακόσμηση της βραδιάς που θα υποδεχτείτε την καινούργια χρονιά.

Μύθοι, έθιμα, παλιές εικόνες από την παιδική ηλικία και χαρούμενη διάθεση πρέπει να κατατεθούν σε σωστές δόσεις, ώστε να είναι όλα όπως σας αξίζει: μοναδικά. Αφήστε το κέφι και τη φαντασία να σας οδηγήσουν, προσθέστε τα πιο όμορφα κόκκινα κεριά και γεμίστε το σπίτι με λουλούδια.

Τα ασημικά και το λευκό σερβίτσιο θα λαμπυρίζουν πιο πολύ αν τα συνδυάσετε με όποιο κόκκινο λουλούδι προτιμάτε. Το κόκκινο, όμως, έχει κι αλλού τον πρώτο λόγο: στις μπάλες, στα στολίδια, τα δωράκια. Το πράσινο... δηλώνει παρουσία στα στεφάνια, πάνω στο τραπέζι, ακόμη και σε μινιατούρες. Το λευκό τραπεζομάντιλο μεταμορφώνεται σε τέλειο χιονισμένο σύμβολο, όταν το φως των κεριών θα κάνει τα ασημικά να αστράφτουν και τη μαγεία να απλώνεται παντού.

- Σαν μπάλες χιονιού, τα άνθη της υδρανγκέας στολίζουν υπέροχα το σύνολο. Τοποθετημένα όλα μαζί, αποτελούν το ιδανικό «κομμάτι» για το κέντρο του τραπεζιού.
- Συνδυάζοντας, απλώς, ένα λαμπερό στολίδι δέντρου μ' ένα ασημί ποτήρι κρασιού, μπορείτε να δημιουργήσετε το «ζευγάρι» που θα αιχμαλωτίζει τη ματιά σ' όλη τη διάρκεια του γεύματος.
- Η ομορφιά των λουλουδιών της γαρδένιας κάνει απλά καθημερινά πιάτα και αντικείμενα να φαίνονται τελείως διαφορετικά.

Κατασκευή

Το κέντρο του τραπεζιού θα καλωσορίσει διακοσμητικά ένα λιτό και κομψό μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Θα χρειαστείτε

  •  1 κώνο από ειδικό αφρώδες υλικό ή σφουγγάρι για ανθοδετική
  • 1 λευκό μπολ ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει για βάση
  •  ειδικό πηλό για ανθοστολισμούς
  •  σύρμα
  •  ξύλινα στικ (ξυλάκια) για ανθοστολισμούς
  •  28 έως 36 ματσάκια από φύλλα γαρδένιας περίπου
  •  κόκκινη κορδέλα

Φτιάξτε το απλά και γρήγορα


  1. Κολλήστε τον κώνο στο μπολ-βάση με τον ειδικό πηλό.
  2. Ενώστε τα φύλλα της γαρδένιας με τα ξυλάκια, χρησιμοποιώντας το σύρμα.
  3. Αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω και, κατόπιν, γύρω γύρω, στερεώστε τα ξυλάκια στο αφρώδες υλικό του κώνου, μέχρι να καλυφθεί τελείως.
  4. Κάντε με την κορδέλα ένα μεγάλο φιόγκο και τοποθετήστε τον στην κορυφή μ' ένα ξυλάκι και σύρμα.
  5. Σημείωση Εάν θέλετε κάτι πιο... σπέσιαλ, προσθέστε λουλούδια και φρούτα.

Γιορτινό στόλισμα


Για να ξεφύγετε από το τελείως λευκό πάνω στο τραπέζι, χρησιμοποιήστε ως βάση ενός ασημί κύπελλου ένα πιάτο στο ίδιο χρώμα με χρυσαφί σχέδια ή κάποιο με εορταστική διακόσμηση. Γεμίστε το κύπελλο σομόν ή μανταρινί τριαντάφυλλα, καθώς και άλλα άνθη, ταιριασμένα υπέροχα με στολίδια του πιάτου. Χρυσαφί φούντες, με κορδόνια, και διακοσμητικές μπίλιες, συνοδεύουν το δέσιμο της λευκής πετσέτας. Μπορείτε να ετοιμάσετε μικρές εκπλήξεις: στο σερβίτσιο, στο φιόγκο της πετσέτας, με δωράκια δίπλα σε κάθε πιάτο, καρτούλες με ευχές και τα ονόματα των καλεσμένων ή το αγαπημένο λουλούδι του καθενός σ' ένα ποτήρι. Φυσικά τα κεριά θεωρούνται απαραίτητα, ειδικά σ' αυτό το τραπέζι.

Εκτός από κόκκινα, επιλέξτε και ορισμένα με μοτίβα (γιορτινά ή αφηρημένα) και χρυσαφί σχέδια ή αντίστοιχα με τα διακοσμητικά του σερβίτσιου και του πιάτου βάση.

Βάλτε στο πιάτο με το κερί γυάλινα διακοσμητικά και φρουτάκια, κρυστάλλους ή μινιατούρες ή γυάλινα.

Εντυπωσιακό και καλόγουστο


Εάν θέλετε να στολίσετε με ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο το τραπέζι, εμπνευστείτε από το παράδειγμα της φωτογραφίας. Μια καταπράσινη γιρλάντα από αειθαλή φυτά διατρέχει όλο το μήκος του.

Ασημένια κηροπήγια με κόκκινα κεριά, καθώς και κοντά κηροπήγια ή βάσεις για κυλινδρικά κεράκια δίνουν την «επίκαιρη» πινελιά στη διακόσμηση. Μεγάλα πράσινα φύλλα μανόλιας, που συνδυάζονται με μήλα, νεκταρίνια, ρόδια και κόκκινα μούρα, ολοκληρώνουν τη σύνθεση. Ο υπόλοιπος διάκοσμος του δωματίου αποτελεί συνέχεια της εικόνας του τραπεζιού, χαρίζοντας ένα εκπληκτικό natural ντεκόρ.