Γυναίκες κούκλες στα σαράντα

gunaikes-koukles-sta-saranta

Το φετινό καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα αυτό των... Σαραντάρων. Αφού συμπλήρωσε την τέταρτη δεκαετία της ζωής της η Δέσποινα Βανδή, αμέσως μετά την ακολούθησε η Έλλη Κοκκίνου, αλλά κι η λατίνα κούκλα που ακούει στο όνομα Jennifer Lopez. Και μήπως τα έβαψαν μαύρα, έκαναν τα πάντα για να περάσει το γεγονός απαρατήρητο και κρύφτηκαν πίσω απ’ τα πανάκριβα Gucci γυαλιά ηλίου τους; Όχι αγάπη μου, δεν κατάλαβες καλά... Έσπευσαν όλες να δώσουν συνεντεύξεις και να το βρωντοφωνάξουν πως είναι τρισευτυχισμένες που ξεκινά η καλύτερη δεκαετία της ζωής τους. Φωτογραφήθηκαν μάλιστα με όσα λιγότερα ρούχα μπορούσαν ώστε να μας πείσουν με τα κάλλη τους και την απαράμιλλη (ωσάν των προεφήβων...) ομορφάδα τους πως ναι, είναι θεές και πως όντως οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες!

Γιατί ναι, είναι αλήθεια, τη σήμερον ημέρα δεν χορταίνεις να τις κοιτάς τις 40άρες. Έχουν όλες αψεγάδιαστο δέρμα, νεανικό πρόσωπο και σώμα (μετά από δύο δεκαετίες εντατικής γυμναστικής φυσικό είναι να έχουν αποκτήσει κορμί… κορμάρα!), έχουν βρει το στυλ που τους πάει και το «φορούν» (δεν τις «φοράει») με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κυρίως, έχουν έναν αέρα, μια αυτοπεποίθηση που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει μια τριαντάρα, ακόμα λιγότερο μια εικοσάρα. Ξέρουν ότι είναι κούκλες κι αρέσουν και... τους αρέσει! Είναι γεγονός: Αν σε παλαιότερες εποχές η σαραντάρα θεωρείτο μια γυναίκα που περνά το κατώφλι του γήρατος, στις μέρες μας είναι η γυναικάρα που με τα «όπλα» της ανοίγει όλες τις πόρτες!

Οι σταρ που έχουν αποχαιρετήσει για τα καλά την δεκαετία των τριάντα όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα να πείσουν ότι «μετράνε ακόμα», αλλά αντιθέτως θεωρούνται οι πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη. Halle Berry (ψηφίστηκε ως η πιο σέξι γυναίκα εν ζωή τη χρονιά που μας πέρασε), Sandra Bullock (η γυμνή σκηνή της στην ταινία “The Proposal” θα σας πείσει), Sarah Jessica Parker (πρότυπο στυλ για εκατομμύρια γυναίκες), Jennifer Anniston (δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι έκλεισε τα σαράντα αφού μοιάζει ακόμα μ’ ένα δροσερό κοριτσόπουλο στο πικ της νιότης του), Kate Walsh (η γοητευτικότατη Addison του “Grey’s Anatomy”), Renée Zellweger (εφηβικό παρουσιαστικό), Kylie Minogue (απλά κούκλα), όποια και να πιάσεις είναι η μια πιο σέξι απ’ την άλλη.

Και καλά, για να λέμε και την αλήθεια αυτές έχουν ολόκληρο επιτελείο στη διάθεσή τους (προσωπικούς διαιτολόγους και γυμναστές, μακιγιέρ, κομμωτές, φωτογράφους, στυλίστες, μόδιστρους και δεν συμμαζεύεται) αλλά και τους δυο καλύτερούς τους φίλους σύμμαχους (τον πλαστικό χειρούργο και το photoshop ντε!) για να το πετύχουν.

Κι η σαραντάρα γυναίκα όμως της διπλανής πόρτας, που δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες στη διάθεσή της αλλά εργάζεται σκληρά, κουράζεται για ν’ ανταπεξέλθει σε χίλιους δύο ρόλους κι έχει ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό της, παρατηρώ τα τελευταία χρόνια ότι λάμπει πλέον από ομορφιά κι υγεία. Έχουν αλλάξει οι ελληνίδες και δεν αφήνουν πια τον εαυτό τους μόλις περάσει η πρώτη νιότη. Περιποιούνται, προσέχουν την εμφάνισή τους, γυμνάζονται γι’ αυτό και δεν περνούν απαρατήρητες απ’ όπου κι αν περάσουν. Δεν μπορεί, θα 'χετε πιάσει κι εσείς τον καλό σας να θαυμάζει στο πέρασμά της μια… «καυτή» σαραντάρα!

Για αυτό κορίτσια μην σας πιάνει το άγχος με τον χρόνο που περνάει. Τα πρότυπα ομορφιάς έχουν πλέον αλλάξει κι όλες ζηλεύουμε (κρυφά) μια λαμπερή σαραντάρα. Βέβαια καλύτερες ακόμα κι απ’ τις σαραντάρες είναι οι πενηντάρες πράγμα που αποδεικνύουν περίτρανα εντυπωσιακές γυναίκες όπως η Michelle Pfeiffer. Οπότε το συμπέρασμα ποιο είναι; Ότι αν στα είκοσι σου φοβόσουν πως δεν έλεγες και πολλά τώρα στα τριάντα, σαράντα (και βάλε…) σου μπορείς να χαμογελάς με αυτοπεποίθηση, γιατί αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη είναι μια γυναίκα που τα έχει όλα: Και παρουσιαστικό που «σκοτώνει» και διάθεση για να ζήσει. Respect!