Πως Να Αντιμετωπίσετε Την Επιστροφή Στην Καθημερινότητα

pos-na-antimetopisete-tin-epistrofi-stin-kathimerinotita

Μπορεί ο καιρός ακόμη να μην θυμίζει φθινόπωρο, αλλά μετά το άνοιγμα των σχολείων, όλοι μας νιώθουμε τη φθινοπωρινή μελαγχολία να μας κατακλύζει σιγά σιγά. Ακόμη κι αν την επόμενη μέρα δεν περιμένουμε να μας... σώσει το κουδούνι από την εξέταση.

Για κάποιες το μυαλό είναι ακόμη στις ειδυλλιακές διακοπές του καλοκαιριού, ενώ άλλες τρομάζει η σκέψη και μόνο του δύσκολου χειμώνα που μας περιμένει. Οπως και να 'χει, η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι για όλες μας ολίγον τι δύσκολη.

Μην ανησυχείτε, αφού υπάρχουν έξυπνα τρικ για να γίνει πιο εύκολη και λιγότερο οδυνηρή η μετάβαση από την καλοκαιρινή ανεμελιά στη φθινοπωρινή «κλεισούρα» και το άγχος που αυτή συνεπάγεται.

Πρώτα από όλα, ένας σωστός προγραμματισμός μπορεί να αποβεί σωτήριος και να μας αποτρέψει από το κλασικό πελάγωμα. Οργανώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας που συσσωρεύτηκαν λόγω διακοπών, αλλά και τις καινούριες, και κάνουμε ένα πλάνο για το πως θα λειτουργήσουμε.

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μην αποτελεί την έναρξη ενός νέου έτους, αλλά σίγουρα για όλες μας είναι η αφετηρία ενός καινούριου ξεκινήματος. Νέες προοπτικές, σχέδια κι όνειρα κατακλύζουν το μυαλουδάκι μας και τώρα ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τα βάλουμε επιτέλους μπρος.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, που θεωρούνται πλέον και κλασικές «σεπτεμβριανές κινήσεις», υπάρχουν και κάποια κολπάκια που θα βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε το άγχος της επαναφοράς μας στην σκληρή πραγματικότητα.

Η σωστή διατροφή και μάλιστα η λίγο «καυτερή» δίνει ευεξία και δύναμη, συστατικά απαραίτητα για μία ισορροπημένη κι ευχάριστη καθημερινότητα. Η άσκηση ή και το απλό περπάτημα, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην τόνωση του οργανισμού και στην είσοδο της απαιτούμενης ενέργειας στη ζωή μας. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την καλοκαιρία και ας βγούμε για μία βόλτα, ή γιατί όχι και για τζόγκινγκ;

Αυτή η περίοδος είναι μία καλή ευκαιρία να βλέπουμε πιο συχνά τους φίλους μας και να περνάμε ευχάριστες ώρες μαζί τους. 'Αλλωστε κι εκείνοι σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται, οπότε όλοι μας έχουμε ανάγκη να βγούμε, να διασκεδάσουμε και να γελάσουμε με την ψυχή μας.

Και μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο όπλο κατά του άγχους και των μεγαλύτερων φόβων μας, είναι το γέλιο, αλλά κι οι συζητήσεις με τους δικούς μας ανθρώπους, στους οποίους μπορούμε κι εκμυστηρευόμαστε τις ανησυχίες, αλλά και τις βαθύτερες σκέψεις μας.

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και το τρίπτυχο της «αποτυχίας»... Τσιγάρο, ποτό και καφές. Μπορεί στιγμιαία να μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα ή πιο ανακουφισμένοι από τα προβλήματα και τις έγνοιες, αλλά στην πραγματικότητα μόνο καινούρια προβλήματα μας δημιουργούν. Χωρίς αυτά ο οργανισμός μας θα ήταν πιο καθαρός, αποτοξινωμένος και δυνατότερος, αλλά κι η τσέπη μας πολύ πιο «ισχυρή».

Βάλτε κάτω λοιπόν όλα τα κακώς κείμενα της ζωής σας και προσπαθήστε να τα αποβάλετε, αντικαθιστώντας τα ταυτόχρονα, με άλλα καλύτερα, πιο χαρούμενα και πολύ, πολύ πιο... υγιεινά!