Πως να επιλέξετε φριτέζα, συνοπτικές συμβουλές

pos-na-epilexete-friteza-synoptikes-symvoules

Η φριτέζα είναι ένα χρήσιμο επαγγελματικό εργαλείο, για κάθε κατάστημα εστίασης που θέλει να προσφέρει μικρά γεύματα στους πελάτες της. Σε μια φριτέζα το κατάστημα μπορεί να τηγανίσει φαγητά όπως πατάτες, λαχανικά ή να μαγειρέψει άμεσα κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως τυροπιτάκια και άλλα σφολιατοειδή.

Με λίγα λόγια, σε τούτο το άρθρο θα βρείτε συνοπτικές συμβουλές για το πως να επιλέξετε μία φριτέζα που θα καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτητικές ανάγκες που έχετε, τόσο ως νοικοκύρης, όσο και ως κατάστημα,  εφόσον φυσικά έχετε δική σας επιχείρηση.

Οι φριτέζες χωρίζονται σε επαγγελματικές και οικιακές. Φυσικά ένα κατάστημα που χρειάζεται βαριά χρήση φριτέζας, για 3 με 4 ώρες καθημερινά το λιγότερο, δεν μπορεί παρά να επιλέξει μια επαγγελματική φριτέζα. Τα κριτήρια επιλογής είναι η ωριαία παραγωγή της φριτέζας, η χωρητικότητα του κάδου σε λάδι αλλά και τρόφιμα καθώς και η δυνατότητα να ζεσταίνεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα περισσότερα καταστήματα αγοράζουν μια φριτέζα – και οποιοδήποτε επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης – με μοναδικό κριτήριο την τιμή. Δεν μελετάνε ούτε την ποιότητα του εξοπλισμού, ούτε ακόμα την παραγωγική δυνατότητα που αυτό έχει. Έτσι καταλήγουν με άχρηστα μηχανήματα τα οποία ενδεχομένως να έχουνε χαλάσει καθώς δεν προοριζόταν για την χρήση που αγοράστηκαν. Ένα κατάστημα εστίασης πρέπει να προμηθεύεται μόνο επαγγελματική μηχανήματα εστίασης – όχι οικιακά ή ημιεπαγγελματικά. Αυτά μόνο προβλήματα θα του δημιουργήσουν.

Χαρακτηριστικά για τις φριτέζες


Οι φριτέζες ξεκινάνε από μικρές, των 2λίτρων χωρητικότητα και φτάνουν ακόμα και τα 30λίτρα – οι μεγάλες επαγγελματικές που είναι για συνεχή μαζική παραγωγή. Οι μικρές φριτέζες που κυμαίνονται από 2 εως 8 λίτρα ζεσταίνουν άμεσα το λάδι και είναι έτοιμες για τηγάνισμα μέσα σε 3-4’ από τη στιγμή που θα ανοίξουν. Αυτό διευκολύνει το κατάστημα καθώς εξοικονομεί χρόνο αλλά και χρήμα από τη κατανάλωση ρεύματος.

Επιπλέον εξοπλισμός εστίασης


Πέρα από τις φριτέζες που είναι σχεδόν απαραίτητος για ένα κατάστημα που θέλει να προσφέρει σνακς, επίσης απαραίτητες είναι και οι τοστιέρες. Στις τοστιέρες το κατάστημα δεν θα προσφέρει μόνο φρεσκοψημμένα τοστ, αλλά επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ζεσταίνει φαγητό, να ψήνει κρέας όπως μπιφτέκια, αλλαντικά κ.λπ, και γενικά να προετοιμάζει να περισσότερα γεύματα πάνω στις πλάκες της τοστιέρας.

Οι τοστιέρες και οι φριτέζες είναι από τα βασικά μηχανήματα που χρειάζεται ένα μικρό μαγαζί εστίασης, εαν θέλει να προσφέρει μικρογεύματα στους πελάτες.…