7 κανόνες στη μόδα που πρέπει να αγνοήσεις

7-kanones-sti-moda-pou-prepei-na-agnoiseis

Όταν πρόκειται για ρούχα, υπάρχουν πολλοί κανόνες της μόδας που μπορείς να σπάσεις. Τα περιοδικά και οι γκουρού του στυλ μας λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φοράμε. Ενώ κάποιοι κανόνες βγάζουν νόημα, άλλοι πραγματικά δεν δικαιολογούνται. Αυτοί είναι ορισμένοι κανόνες της μόδας, που μπορείς να αγνοήσεις μετα χαράς!

Όχι κοντές φούστες μετά τα 35


Πόσο λάθος είναι αυτός ο κανόνας! Τα 35 δεν θεωρούνται μεγάλη ηλικία, και πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν φανταστικά πόδια. Αν είσαι μία από αυτές, δεν πρέπει να φοβάσαι να φορέσεις φούστες που θα τα αναδείξουν. Απλά απέφυγε να φοράς φούστες που είναι πάρα πολύ μικρές, που δεν κολακεύουν καμία γυναίκα, ανεξάρτητα από την ηλικία της.

Τα μακριά μαλλιά είναι για τις πιο νέες


Τα μακριά μαλλιά στις γυναίκες άνω των 40 ετών μπορεί να προκαλέσουν πολλά σχόλια. Εάν έχεις μία καλό κόψη και αν κρατάς τα μαλλιά σου σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα έπρεπε να τα κρατήσεις για πολύ καιρό, αν σου αρέσουν. Ακόμα και τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να δείχνουν όμορφα σε μακριά και χαλαρή μορφή. Έχω δει κάποιες μεγαλύτερες γυναίκες με μακριά εκπληκτικά γκρίζα μαλλιά που με έκαναν να ζηλέψω!

Το κόκκινο κραγιόν είναι κατάλληλο μόνο για την νύχτα…


Το κόκκινο κραγιόν συχνά θεωρείται ότι είναι κατάλληλο μόνο για το βράδυ. Δεν συμφωνώ – λατρεύω τα κόκκινα χρώματα στα χείλη μου! Το κλειδί είναι να τονίσεις ελαφρώς τα χείλη σου και να δοκιμάσεις ένα πιο μαλακό κόκκινο, αντί για κάτι πολύ δραματικό. Τα διαφανή χρώματα είναι ιδανικά για χρήση κατα τη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο, αν θέλεις να βάλεις ένα έντονο κόκκινο και να αναδείξεις τα όμορφα χείλη σου, κάν’το ελεύθερα!

Τα πιο γεμάτα κορίτσια θα πρέπει να καλύπτονται


Δεν είναι απίστευτα συγκαταβατικός ο τρόπος με τον οποίο στις γεμάτες γυναίκες πάντα λέγεται ότι θα πρέπει να κρατήσουν τα πάντα καλυμένα; Μπορούν να φορούν εύκολα κάτι πιο εφαρμοστό, ή να αναδείξουν τα πόδια τους, αν αυτό τις κολακεύει (και μπορεί, εάν έχουν γυμνασμένα πόδια). Οι πιο γεματούλες έχουν συχνά το πιο φοβερό μπούστο, οπότε γιατί να μην το αναδείξουν;

Ασορτί αξεσουάρ


Η δεκαετία του 1950 είναι πολύ μακριά μας, και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να ταιριάξεις με αυτηρότητα και στην εντέλεια τα αξεσουάρ σου. Μπορεί να φαίνεται περίεργο και σκηνοθετημένο. Οπότε, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν η τσάντα σου είναι το ίδιο χρώμα με τα παπούτσια σου. Φαίνεται πραγματικά καλύτερο και πιο φυσικό να φοράς αξεσουάρ διαφορετικών χρωμάτων.

Όχι κόκκινο για κοκκινομάλλες


Ποιος λέει ότι οι κοκκινομάλλες δεν μπορούν να φορούν κόκκινο; Αυτό είναι ένας κανόνας της μόδας που υπάρχει εδω και πάρα πολύ καιρό, και ευτυχώς τώρα πια αγνοείται όλο και πιο συχνά. Φυσικά, μια κοκκινομάλλα θα πρέπει να επιλέξει τη σωστή απόχρωση, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να φοράμε κολακευτικά ρούχα! Έτσι, εάν έχεις υπέροχα κόκκινα μαλλιά, μην διστάσεις να φορέσεις κόκκινα ρούχα.

Το καλσόν δεν συνδιάζεται με τα peep toes


Αυτό, για κάποιο λόγο, θεωρείται σαν να φοράς κάλτσες με σανδάλια. Ωστόσο, το καλσόν μπορεί να φανεί τέλειο με παπούτσια peep toe. Το κόλπο είναι το να ταιριάξεις το απλό με το μοτίβο, δηλαδή να φορέσεις ένα απλό καλσόν με παπούτσια με σχέδιο, και το αντίστροφο. Επίσης προσπάθησε να βρείς καλσόν που δεν έχουν πολύ παχιά ραφή στην περιοχή των δάχτυλων.