9 μέθοδοι για να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα σε δύο εβδομάδες

9-methodoi-gia-na-apoktiseis-lampero-derma-se-dyo-evdomades

Έχεις ένα μεγάλο event στο οποίο πρόκειται να παρευρεθείς, ή απλά αισθάνεσαι οτι το δέρμα σου χρειάζεται ανανέωση; Διάβασε τις παρακάτω 9 εύκολες συμβουλές για να αποκτήσεις γρήγορα καλύτερο δέρμα. Ο καλύτερος ή χειρότερος φίλος του δέρματος μας μπορεί να είναι η διατροφή μας, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, οι επιλογές άσκησης, καθώς και το πρόγραμμα ύπνου μας. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς να καλυτερεύσεις κάθε τομέα της ζωής σου, ώστε να έχεις πανέμορφο δέρμα σε ελάχιστο χρόνο!

Κόψε το fast food


Το Fast food είναι γεμάτο από ανθυγιεινές πηγές με μεταποιημένα λίπη, ζάχαρη, και υπερβολικό νάτριο. Όλα αυτά προκαλούν φλεγμονή στο σώμα και το δέρμα. Απέφυγε τα περισσότερα τρόφιμα σε κονσέρβες και τα επεξεργασμένα δημητριακά και σνακ. Περιόρισε επίσης το υπερβολικό αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανθυγιεινά λίπη.

Γέμισε το πιάτο σου …


… Με ψάρια, πολλά πράσινα λαχανικά και φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη όπως τα μούρα και τα μήλα. Αυτά τα τρόφιμα έχουν θρεπτικά συστατικά για το δέρμα που δεν θα προκαλέσουν ακμή και σπυράκια. Επίσης, άμυλα, όπως γλυκοπατάτες και καρότα είναι εξαιρετικές πηγές β-carotene, μια μορφή βιταμίνης Α, η οποία παλεύει τα σπυράκια, τις ρυτίδες και δίνει στο δέρμα μια φυσική λάμψη. Μια διατροφή πλούσια σε αυτά τα τρόφιμα θα νικήσει την αφυδάτωση, τις ρυτίδες, την ερυθρότητα, και το πιο σημαντικό, την ακμή. Τα φυλλώδη πράσινα είναι μια άλλη κορυφαία πηγή. Δοκίμασε το λάχανο με γλυκοπατάτες και σολομό ή αβοκάντο για ένα γεύμα που πραγματικά θα σε ανανεώσει.

Πίνε περισσότερο νερό και πρόσθεσε λίγο λεμόνι για μπόνους


Το νερό είναι ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σου. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και χλωμό δέρμα. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 6 ποτήρια την ημέρα, και να αποφύγεις την υπερβολική καφεΐνη από τον καφέ. Πρόσθεσε λίγο λεμόνι για να πάρεις μια μεγάλη δόση βιταμίνης C, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό τέλειο για το δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά που προέρχονται από πηγές όπως η βιταμίνη C κρατούν μακριά τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι βλαβερές ουσίες από τη διατροφή μας και την ατμόσφαιρα που μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες, φλεγμονή, ξηρότητα και ακμή. Τα λεμόνια είναι μια από τις καλύτερες πηγές χαμηλής ζάχαρης βιταμίνης C, και μια μικρή ποσότητα στο νερό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα πιείς όλο το νερό που πρέπει….

Περιορίστε την κατανάλωση των γαλακτομικών…


… Όσο το δυνατόν περισσότερο σε άπαχο γιαούρτι, αλλά αν γίνεται και καθόλου. Τα γαλακτοκομικά τείνουν να επιδεινώνουν το δέρμα, αλλά οι περισσότεροι απο μας παίρνουν μικρές ποσότητες γιαουρτιού χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη εξαιτίας των προβιοτικών τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις, καθώς και των υψηλών ποσότητων πρωτεϊνών που βοηθούν το δέρμα να έχει σταθερή εμφάνιση και νεότητα.

Πάρτε αρκετό λίπος από υγιείς πηγές


Οι δίαιτες χωρίς λιπαρά προκαλούν στέρηση λάμψης απο το δέρμα. Φάε 2 κουταλιές της σούπας από, οι πρώτες πηγές λίπους με πηγές απο φυτά και ωμό κρέας στο γεύμα, όπως αβοκάντο, έλαια όπως λιναρόσπορο, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, ή σπορέλαιο. Τα καλά σνακ περιλαμβάνουν ωμά αμύγδαλα, ηλιόσπορους, ωμούς σπόρους κολοκύθας. Πρόσθεσε λινάρι στα γεύματά που έχουν smoothies, γιαούρτι, ή ακόμη και σαλάτες.

Έμφαση στην πρωτεϊνη


Η κατανάλωση τουλάχιστον 25-40 γραμμαρίων πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα από άπαχες πηγές θα κρατήσει το σακχάρο στο αίμα σου σε ισορροπία όλη την ημέρα. Το άνισο σακχάρο στο αίμα προκαλεί άγχος και όταν η ινσουλίνη εμφανιστεί, η ακμή είναι πιο πιθανό να εκδηλωθεί.

Να κοιμάσαι καλά και αρκετά


Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι 8-9 ώρες ύπνου, αλλά κάν’το τουλάχιστον 7-8. Βάλε αυτή την προτεραιότητα στην ζωή σου για λαμπερό δέρμα και ενέργεια που διαρκεί όλη την ημέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει επίσης να καταναλώσεις υγιεινά τρόφιμα, αντί να κυνηγήσεις τη ζάχαρη και το άμυλο για την ενέργεια που απαιτείται. Η ξεκούραση μπορεί να σου δώσει όμορφο δέρμα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Κάνε γιόγκα ή μια βόλτα αντί για μια έντονη άσκηση


Αυτά δημιουργούν μία καλή ροή αίματος στο σώμα και το λεμφικό σύστημα, κάνοντας το δέρμα σου να λάμψει. Οι δραστηριότητες αυτές επίσης θα σε χαλαρώσουν. Λιγότερο στρες σημαίνει πάντα καλύτερο δέρμα. Οι έντονες προπονήσεις μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική κορτιζόλη η οποία είναι μια ορμόνη που μπορεί να προκαλέσει άγχος.

Ξεβάψου κάθε βράδυ …


… Και χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ. Χρησιμοποίησε ένα σαπούνι με φυσικό αλάτι θάλασσας εάν πάσχεις από ερεθισμό ή ακμή. Αυτό θα δώσει στο δέρμα μια απαλή και καθαρή αναζωογόνηση αντί μία σκληρή που πολλά εμπορικά προϊόντα παρέχουν. Για να αποκτήσεις πανέμορφο δέρμα γρήγορα, θα πρέπει να φροντίσεις κατάλληλα για το δέρμα σου με παρέχοντας του μια θεραπεία απαλά και με συνέπεια.

Η εφαρμογή αυτών των απλών επιλογών από τη διατροφή, την άσκηση, τον ύπνο και τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας θα αλλάξουν αποτελεσματικά το δέρμα σου χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις λεφτά,χρόνο και ενέργεια για τα προϊόντα που δεν καλύπτουν σωστά το πραγματικό πρόβλημα. Το λιγότερο άγχος το σώμα και το μυαλό σου συγκρατεί, τόσο καλύτερο θα φαίνεται το δέρμα σου και τόσο καλύτερα θα αισθάνεσαι.