Κρατήστε μακριά μας τους επικίνδυνους

kratiste-makria-mas-tous-epikindynous

Δεν πέρασαν τρεις μέρες από τη μεγάλη χαρά της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και μια «σφαλιάρα» ήρθε να μας προσγειώσει απότομα στη στείρα, άνυδρη και αφιλόξενη ελληνική πραγματικότητα. Μια ήττα μέσα στο «σπίτι» σου από την Ξάνθη δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ειδικά όταν έρχεται μετά από μια κακή εμφάνιση, αλλά και σωρεία διαιτητικών λαθών από έναν άπειρο και, όπως αποδεικνύεται, επικίνδυνο ρέφερι. Με απλά λόγια, χθες ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος...

Γιατί όσο κακός κι αν ήταν ο Άρης, αν ο διαιτητής και οι βοηθοί του φυσικά υποδείκνυαν το οφσάιντ του Σουάνη στο πρώτο γκολ, αν δεν έτρωγε... πρόλογο στη φάση της αποβολής του Βαγγέλη και αν ήταν γενικότερα πιο προσεκτικός, όπως σε κάποιες ανατροπές κυρίως πάνω στον Κόκε, τώρα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση.

Δυστυχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα πέρα από το ότι κανείς δε φαίνεται να σέβεται τον Ευρωπαίο Άρη, κανείς δε φροντίζει γενικότερα να βάλει μια τάξη σ’ αυτό που λέγεται ελληνική διαιτησία, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να προστατέψει το «προϊόν» που λέγεται ποδόσφαιρο.

Δε θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου και προσπαθώντας να εξωραΐσω καταστάσεις. Όντως, χθες ο Άρης ήταν κατώτερος των προσδοκιών μας, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές μας υστέρησαν σε απόδοση, ή καλύτερα δεν έπαιξαν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες. Θέλετε γιατί ήταν κουρασμένοι, θέλετε γιατί υποτίμησαν τον αντίπαλο; Όπως θέλετε πείτε το. Σημασία έχει ότι ο Άρης δεν έπαιξε σαν Άρης και όταν δε γίνεται αυτό, για να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα χρειάζεται «σεβασμός». Επιβάλλεται διαιτητές τύπου Βοσκάκη να σε αντιμετωπίζουν ως μεγάλη ομάδα. Επιβάλλεται -αν μη τι άλλο- να μην αφήνουν οι διαιτητές παίκτες τύπου Μαρσελίνιο να κάνουν άνω-κάτω τα παιχνίδια και να «εκμαιεύουν» αποβολές... Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά πώς την «πλήρωσαν» ο Νάφτι και ο Μίσελ, ο ένας απέναντι στον προκλητικό Μανιάτη και ο άλλος απέναντι στον «οσκαρικό» Ζαλίκα!

Όλα όσα έγιναν από την πλευρά της Ξάνθης ήταν αστεία, πήγαν το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω... Αλλά όλα αυτά έγιναν με την ανοχή της... αστυνομίας. Αν δεν τους ανεχόταν ο διαιτητής, σήμερα θα μιλούσαμε για ένα άλλο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχει πλέον σημασία είναι η ομάδα πρέπει να ξαναμπεί στο δρόμο των επιτυχιών και ο Κούπερ έχει τον τρόπο. Έστειλε άλλωστε και μηνύματα, τα... έψαλε και στους παίκτες του μετά το παιχνίδι. Γιατί κακά τα ψέματα, οι προκλήσεις μέσα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πάρα πολλές και ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να «μασάει» εύκολα.

Όσον αφορά τώρα την κλήρωση, το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω και μάλιστα με προκλητικό τρόπο είναι το εξής: Ποια Μάντσεστερ Σίτι και ποιος Τέβες... Ο Άρης μπορεί να τα καταφέρει και θέλει να το κάνει. Όσο για τις μεταγραφές που θα γίνουν, πιστεύω πως θα γίνουν με μοναδικό γνώμονα οι παίκτες που θα αποκτηθούν να μπορούν να μπουν πολύ σύντομα στα δύσκολα. Το ρόστερ μας έχει ανάγκη από ανανέωση..