Γυναίκα βαμμένη στα κόκκινα

gynaika-vammeni-sta-kokkina

Η παρούσα χρόνια ήταν βαμμένη κόκκινη. Και δεν εννοούμε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που κέρδισε ο Ολυμπιακός, αλλά το πρώτο πρωτάθλημα της Έλλης Κοκκίνου στο στίβο της ελληνικής showbiz.

«Αυτό το καλοκαίρι» ήταν δικό της και καμιά δεν κατάφερε να της το πάρει από τα χέρια. Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε η απειλή «Πέγκυ Ζήνα», αλλά μάλλον δεν κατάφερε και αναλόγως πολλά πράγματα. Κυρίαρχη της νύχτας -απούσας βέβαια της Άννας Βίσση, αλλά και της Δέσποινας Βανδή- ανακηρύχθηκε η Έλλη Κοκκίνου. Με τις ευλογίες και τις super επιτυχίες που της χάρισε ο πιο εμπορικός συνθέτης των τελευταίων χρόνων, ο Φοίβος, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βρεθεί στο πάνθεον των Eλληνίδων μοντέρνων τραγουδιστριών.

Τι είναι τώρα «μοντέρνο»; Αυτό χωράει πολλή κουβέντα. Βλέπετε… οι Masai, στη χώρα των οποίων γύρισε η Έλλη και videoclip, δεν ξέρουν από τέτοια. Ο Φοίβος πάλι, που γνωρίζει πώς να μεταμορφώνει μια τραγουδίστρια σε super star, έγραψε το τραγούδι που ακουγόταν από άκρη σ' άκρη της Ελλάδας. Όταν ρωτήσαμε την Έλλη για τη συνεργασία τους, μας είπε: «H συνεργασία μου με τον Φοίβο ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, που την ονειρευόμουν χρόνια. Αν συλλογιστώ και την αποδοχή τής δουλειάς μας από τον κόσμο, δεν μπορώ παρά να είμαι ευτυχισμένη».

Και όχι μόνο ευτυχισμένη… Η αλήθεια είναι ότι το «Romeo+» γνώρισε μεγάλες στιγμές φέτος το καλοκαίρι. Ο κόσμος δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να γεμίζει ασφυκτικά το μαγαζί και να χορεύει με τους ρυθμούς τού «Masai» και των άλλων σουξέ που έβγαζε ο δίσκος το ένα πίσω από το άλλο. Παράλληλα, είδαμε την Έλλη να φωτογραφίζεται παντού και να μεταμορφώνεται σε κάθε shooting. 

Την είδαμε με μαγιό, με τουαλέτες του Julian McDonald (ο οποίος την ντύνει πλέον αποκλειστικά), την είδαμε ως Αλίκη στο Ναυτικό, την είδαμε sexy μόνο με τα εσώρουχά της, την είδαμε, την είδαμε, την είδαμε ακόμη και στο τείχος που χώριζε το «Wall» το reality τηλεπαιχνίδι του ANT1, μέχρι που όλοι κατάλαβαν ότι η Έλλη ήταν η πλέον ανερχόμενη super star της χρονιάς. Την ίδια άποψη φαίνεται να έχετε κι εσείς, οι αναγνώστες του «Music Life», που την ανακηρύξατε δημοφιλέστερη Eλληνίδα τραγουδίστρια για το 2003. Πώς της φάνηκε αυτή η νίκη; «Τι πιο όμορφο και ενθαρρυντικό!» μας είπε. «Οι καλλιτέχνες ζούμε από και για την αποδοχή και αγάπη του κόσμου. Το ότι με ψήφισαν οι αναγνώστες του «Music Life», με τιμά ιδιαίτερα και τους ευχαριστώ!»

Όσο για το τι έγινε όταν έπρεπε να ψηφίσετε για το Αlbum Της Χρονιάς… ο μεγάλος χαμός! Νικήτρια; Και πάλι η Έλλη Κοκκίνου με το album «Στο Κόκκινο» του Φοίβου. Το album που έκανε πάνω από τα μισά τραγούδια του επιτυχίες, δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει την κορυφή στις προτιμήσεις σας.

Ο φετινός χειμώνας βρήκε την Έλλη κυρίαρχη στην πίστα του νέου χώρου του «Romeo+» στην Πέτρου Ράλλη, μαζί με τον Ανδρέα Στάμο και τον Νότη Χριστοδούλου. Για μια ακόμη φορά, η διασκέδαση χτύπησε κόκκινο και η αλήθεια είναι ότι πιο πετυχημένο slogan από αυτό, δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί. Όλα αυτά βέβαια αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις της περασμένης χρονιάς. Το 2021 είναι μπροστά μας και είναι λογικό να γεμίσει με ανησυχία τη σκέψη της Έλλης Κοκκίνου μια που, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν καλλιτέχνη να επαναπαυτεί στην επιτυχία του. Πόσο μάλλον όταν χρειάζεται να την επαναλάβει… Αν είναι εύκολο ή δύσκολο, ο χρόνος θα το δείξει. Προς το παρόν, η ίδια δεν φαίνεται να βιάζεται και όταν τη ρωτάμε πότε να περιμένουμε καινούρια της δουλειά, απαντά «όχι πολύ σύντομα!»

Τι περιμένετε εσείς από την Έλλη; Ποιος ξέρει; Αυτό πρέπει να κάνετε άλλωστε. Να μας στέλνετε γράμματα, εσείς να ρωτάτε κι εμείς να απαντάμε… Το αποτέλεσμα πάντως, μετράει: η Έλλη Κοκκίνου είναι σύμφωνα με τις ψήφους σας η Τραγουδίστρια της Χρονιάς για το 2003 και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που στην κατηγορία αυτή δεν κυριαρχεί η Άννα Βίσση ή η Δέσποινα Βανδή. (Άλλωστε, καμιά από τις δυο δεν είχε καινούρια δισκογραφική δουλειά μέσα στο 2020. Τα νέα τους albums κυκλοφόρησαν λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο παλιός ο χρόνος και δεν πρόλαβαν να «σκάσουν» τις μέρες του Δημοψηφίσματός μας). Η επιλογή ήταν δική σας, και η Έλλη δεν κρύβει την ευχαρίστησή της γι' αυτό: «Σας ευχαριστώ πολύ για την επιλογή σας και να είσαστε πάντα καλά. Ελπίζω του χρόνου να έχετε από εμένα άλλη μια αγαπημένη δουλειά για να τα ξαναπούμε!».