Μοντέρνα Κουζίνα, πρωτότυπες ιδέες και συμβουλές

monterna-kouzina-prototypes-idees-kai-symvoules

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η κουζίνα αποκαλείται η καρδιά του σπιτιού μας. Πρόκειται για την περιοχή όπου εσείς και η οικογένεια σας συγκεντρώνεστε για να μαγειρέψετε, να γευματίσετε, να κοινωνικοποιηθείτε και, ορισμένες φορές να πιείτε έναν καφέ στο πόδι. Σε πολλές κατοικίες, οι κουζίνες έχουν αναδειχθεί σε πολυδιάστατους χώρους, συμπεριλαμβάνοντας τραπέζια, γραφεία, περιοχές ψυχαγωγίας ή, ακόμη, και τζάκια!

Οι σύγχρονες κουζίνες είναι πρακτικές, ευχάριστες και θελκτικές. Εμφανίζουν ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα εξεζητημένα χρώματα και τα καινοτόμα συστατικά μέρη. Επίσης, η εμφάνισή τους παραπέμπει περισσότερο στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού σας, όντας ολοκληρωμένες συνθέσεις με έπιπλα-ντουλάπια, ξύλινα δάπεδα και καλλιτεχνική εργασία. Η τέλεια συνταγή για μία όμορφη κουζίνα προϋποθέτει την αφιέρωση άφθονης σκέψης τόσο για τα συστατικά μέρη όσο και για τις δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα στο χώρο, δηλαδή από τη μαγειρική και τις εργασίες καθαρισμού μέχρι τη συναναστροφή με άλλους ανθρώπους. Πάνω απ’ όλα, όμως, η τέλεια κουζίνα αποπνέει τόσο άνεση όσο και ευχαρίστηση για το άτομο που επιδίδεται σε εργασίες εντός της. Ας εστιάσουμε, όμως, σε μερικά απλά στοιχεία που πρέπει να εξετάσετε για μία άριστα σχεδιασμένη κουζίνα.

Στυλ


Η σχεδίαση της κουζίνας σας μπορεί να είναι κλασική ή σύγχρονη, επίσημη ή πιο καθημερινή, εξεζητημένη ή πιο γήινη, όμως η ουσία παραμένει πως πρέπει να αντανακλά το προσωπικό σας στυλ. Επειδή τα έπιπλα κουζίνας, όπως τα ντουλάπια και οι πάγκοι εργασίας, και οι συσκευές συγκροτούν τα πρωταρχικά συστατικά μέρη στις μοντέρνες κουζίνες, θα χρειαστεί να προσδιορίσετε ποιο θα είναι το συνολικό σας στυλ προτού τα επιλέξετε. Αν προβληματίζεστε για το συνδυασμό της εμφάνισης με την πρακτικότητα, τότε μάθετε ότι πολλά σχέδια αποβλέπουν στο να αναμείξουν αρμονικά την παραδοσιακή αισθητική με τις μοντέρνες ανέσεις. Μία κουζίνα με «γενναιόδωρες» αναλογίες, εφοδιασμένη με κλασικά υλικά και υπερσύγχρονες ανέσεις, αποδεικνύεται τόσο εκλεπτυσμένη όσο και πρακτική.

Ντουλάπια


Η πρώτη σας απόφαση αφορά το κατά πόσο πρέπει να διατηρήσετε τα υπάρχοντα ντουλάπια στις κουζίνες σας ή να τα αντικαταστήσετε. Αν τα αντικαταστήσετε, τότε θα είναι αναγκαίο να αποφασίσετε αν θέλετε εντοιχισμένα ή μη ντουλάπια κουζίνα. Μία εντοιχισμένη κουζίνα, η σχεδόν παγκόσμια επιλογή από τα μέσα του 19ου αιώνα, απαρτίζεται από συμβατά μεταξύ τους άνω και κάτω ντουλάπια, με ενσωματωμένες ηλεκτρικές συσκευές σε αυτά. Οι μη εντοιχισμένες κουζίνες, σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό στυλ και χρωμάτων. Τα ντουλάπια μοιάζουν περισσότερο με έπιπλα, ενώ τα ράφια ενδέχεται να καταλαμβάνουν τη θέση των ντουλαπιών. Επίσης, σε ό,τι αφορά τα ντουλάπια, θα κληθείτε να αποφασίσετε για τα χρησιμοποιούμενα υλικά και το φινίρισμά τους. Υπάρχει πάντοτε η ευελιξία συνδυασμού στοιχείων, επιλέγοντας διάφορα υλικά έτσι ώστε να προσδώσετε προσωπική πινελιά στην κουζίνα σας.

Οι πάγκοι εργασίας είναι η «ιπποδύναμη» μίας κουζίνας και είναι απαραίτητο να αντέχουν στην έντονη χρήση και φθορά. Εκτός από την αισθητική γοητεία της κάθε επιφάνειας, οφείλετε να σταθμίσετε τα φυσικά της χαρακτηριστικά. Ο πάγκος εργασίας πρέπει να είναι ανθεκτικός στο νερό, στιβαρός και εύκολος στη συντήρηση. Πριν από την όποια απόφαση, αναλογιστείτε με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιείτε τους πάγκους εργασίας. Αν θέλετε ανθεκτικές επιφάνειες για τεμαχισμό ή τοποθέτηση ζεστών σκευών, τότε μία συμπαγής επιφάνεια είναι πάντοτε πιο εύκολη στη συντήρηση έναντι των πλακιδίων.

Αρμοκάλυπτρα


Τα αρμοκάλυπτρα πάγκου κουζίνας αποτελούν ένα άλλο θέμα προς εξέταση. Το πιο βασικό αρμοκάλυπτρο είναι ένα απλό πλαίσιο μερικές ίντσες πιο ψηλά, το οποίο είτε συνιστά μέρος του πάγκου είτε μία ξεχωριστή λωρίδα από υλικό. Τα αρμοκάλυπτρα είναι δυνατό είτε να ταιριάζουν με το υλικό του πάγκου ή να έρχονται σε αντίθεση με αυτό. Τα πλακάκια ανέκαθεν συνιστούσαν μία πολύ διαδεδομένη επιλογή, αλλά το ξύλο, το ανοξείδωτο ατσάλι, το μωσαϊκό και η πέτρα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο.

Συσκευές


Μεταξύ των πιο συνηθισμένων ηλεκτρικών συσκευών που συναντάμε στις κουζίνες περιλαμβάνονται το ψυγείο, η ηλεκτρική κουζίνα και το πλυντήριο πιάτων. Τομυστικόείναιναέχετεστομυαλότιακριβώς χρειάζεστε.

Δάπεδα


Κάθε κουζίνα αξίζει ένα ελκυστικό δάπεδο. Όμως, πέρα από την αισθητική του πλευρά, το δάπεδο πρέπει να είναι άνετο, ανθεκτικό στο νερό, αντιολισθητικό, ανθεκτικό στη φθορά και εύκολο στον καθαρισμό. Ευτυχώς, πολλές από τις διαθέσιμες επιλογές πληρούν αυτές τις προδιαγραφές, συμβαδίζοντας παράλληλα με το στυλ της κουζίνας σας. Το δάπεδο είναι απαραίτητο να δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα σχεδιαστικά στοιχεία στην κουζίνα σας.

Φωτισμός


Μία κουζίνα μπορεί να είναι λειτουργική και καλαίσθητη, αλλά δίχως τον κατάλληλο φωτισμό θα είναι ένα κουραστικό και δυσάρεστο μέρος για να δουλεύει κανείς. Θα χρειαστείτε άπλετο φωτισμό για όλο το χώρο και έντονο φως για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Τα ενσωματωμένα σποτ στην επάνω πλευρά των ντουλαπιών μπορούν να εξασφαλίσουν ατμοσφαιρικό φωτισμό, ενώ όσα φώτα βρίσκονται κάτω από τα ντουλάπια παρέχουν τον αναγκαίο φωτισμό για εργασίες. Οι πολλαπλές πηγές φωτός και ο έλεγχος της έντασης του φωτός με dimmer, σιγουρεύουν ότι θα έχετε έντονο φωτισμό για εργασίες και απαλό φωτισμό για τη δημιουργία ατμόσφαιρας. Ενώ ο φωτισμός της κουζίνας παραδοσιακά αποτελούνταν από φώτα στην οροφή ή πλαφονιέρες, τα κρεμάμενα φωτιστικά ενισχύουν την απήχησή τους στο αγοραστικό κοινό.

Αποθήκευση


Τα ντουλάπια είναι το κατεξοχήν αποθηκευτικό μέσο, αλλά οι επιλογές πραγματικά αφθονούν. Τα ερμάρια πραγματοποιούν δυναμική επιστροφή στις κουζίνες, όπως και οι νησίδες, τα ράφια και τα καρότσια. Τα συρτάρια, οι τροφοθήκες και τα συρόμενα ντουλάπια είναι λύση με ιδιαίτερη απήχηση στις μέρες μας, λύνοντας τα χέρια των χρηστών.

Τελειωτικές πινελιές


Μόλις καθορίσετε τα κυρίαρχα στοιχεία της κουζίνας σας, είναι η ώρα να σκεφτείτε τις τελειωτικές πινελιές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το στυλ των παραθύρων, τα καθίσματα και τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία. Τα παράθυρα στις κουζίνες επιβάλλεται να συμπίπτουν αισθητικά με το γενικό στυλ του χώρου, είτε φέρουν παραδοσιακό είτε μοντέρνο χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, αναζητήστε παράθυρα με υψηλή ενεργειακή επάρκεια.

Ανακεφαλαιώνοντας, οι τρόποι εξοπλισμού μίας κουζίνας με έπιπλα και συσκευές είναι απεριόριστοι και εναπόκεινται στη δημιουργικότητα και τη φαντασία των ιδιοκτητών. Οι σύγχρονες κουζίνες επιτελούν ένα πολύπλευρο ρόλο που επεκτείνεται σε περισσότερα επίπεδα σε σχέση με τον μονοδιάστατο ρόλο του παρελθόντος. Επομένως, η επένδυση που θα γίνει στην κουζίνα του σπιτιού σας πρέπει να διέπεται από οργάνωση, σχεδιασμό και προνοητικότητα. Σκεφτείτε μονάχα όλες τις δραστηριότητες στις οποίες θα επιδίδεστε στην κουζίνα σας από τη στιγμή που θα την στελεχώσετε με τον επιθυμητό τρόπο.

Η Αξία του Διακοσμητή για την Ανακαίνιση της Κουζίνας σας


Έχετε αποφασίσει να ανακαινίσετε την κουζίνα σας; Αν ναι, τότε γνωρίζετε ποια μέρη επιθυμείτε να ανακαινίσετε; Ορισμένοι άνθρωποι ειδικεύονται στην ανακαίνιση κουζίνας, ενώ άλλοι δεν έχουν ιδέα τι πράττουν. Επομένως, εφόσον επιθυμείτε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να το πράξετε, η λύση είναι η πρόσληψη ενός επαγγελματία διακοσμητή.

Η χρησιμοποίηση των υπηρεσιών ενός διακοσμητή για την ανακαίνιση της κουζίνας σας μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη, διότι όλη η δουλειά θα γίνει με επαγγελματισμό από εξειδικευμένο και καταρτισμένο άτομο που έχει σπουδάσει επάνω σε τούτο το αντικείμενα

Προτού απευθυνθείτε σε κάποιον διακοσμητή, να έχετε κατά νου ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο την καλαισθησία. Επίσης, να θυμάστε ότι οι διακοσμητές δεν αλλάζουν απλώς την ταπετσαρία των τοίχων της κουζίνας σας, αλλά διακοσμούν εκ νέου ολόκληρη την κουζίνα σας.

Ένα από τα σημαντικά οφέλη της χρησιμοποίησης των υπηρεσιών ενός επαγγελματία διακοσμητή είναι η συσσωρευμένη εμπειρία του. Οι διακοσμητές έχουν διακοσμήσει πολλές κουζίνες κατά το παρελθόν και η εμπειρία τους στην τέχνη της διακόσμησης θα φανεί όταν ολοκληρώσουν το έργο τους.

Η ανακαίνιση κουζίνας ενδέχεται να αποδειχθεί δαπανηρή υπόθεση, αφού θα κληθείτε να αγοράσετε υλικά και εξοπλισμό. Οι επαγγελματίες διακοσμητές όχι μόνο θα συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση της κουζίνας σας, αλλά θα είναι και σε θέση να σας κάνουν καλές προσφορές σε οικονομικά υλικά και προμήθειες, εξοικονομώντας σας χρήματα.

Οι διακοσμητές έχουν την τάση να αναπτύσσουν επαφές και να συνάπτουν φιλίες στον κόσμο της βελτίωσης και ανακαίνισης κατοικιών. Αυτό σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, θα μπορούν να σας εξασφαλίσουν συμφέρουσες προσφορές με τοπικές επιχειρήσεις για όλα τα είδη εξοπλισμού και συσκευών.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε την οικονομική δυνατότητα για την πρόσληψη ενός επαγγελματία διακοσμητή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο για τον εντοπισμό των σύγχρονων τάσεων στα στυλ κουζίνας. Αυτές οι τάσεις θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μία εικόνα σχετικά με το τι επιθυμείτε να αλλάξετε στην κουζίνα σας.