Πως να εντοπίσεις την τέλεια μάσκαρα

pos-na-entopiseis-tin-teleia-maskara

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να βρείς την καλύτερη μάσκαρα για εσένα και τις βλεφαρίδες σου; Είσαι περίεργη να δοκιμάσεις όλους τους διαφορετικούς τύπους μάσκαρας που μπορείς βρείς; Η αγορά μασκάρων φαίνεται σαν κάτι πανεύκολο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που θα περίμενες! Αν θέλεις να ανακαλύψεις την πιο κολακευτική μάσκαρα, διάβασε παρακάτω για να βρείς το τέλειο ταίρι σου!

Κοίταξε τις βλεφαρίδες σου


Ο τρόπος για να βρείς την καλύτερη μάσκαρα για εσένα είναι να ρίξεις πρώτα μια ματιά στις βλεφαρίδες σου. Είναι μικρές και αραιές; Μακριές και λεπτές; Έχουν καμπύλες ή είναι ευθείες σαν ραβδί; Η παρατήρηση του τύπου των βλεφαρίδων σου είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι δεν θα ξέρεις τι θέλεις ή τι ακριβώς πρέπει να αναζητήσεις! Άν δεν το κάνεις αυτό θα καταλήξεις να αγοράσεις μία μάσκαρα που δεν θα ταιρίαζει στις βλεφαρίδες σου και δεν θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου.

Υγρή και ξηρή μάσκαρα


Όταν πρόκειται να πάρεις τη σωστή μάσκαρα, θα θέλεις να βρεις μια φόρμουλα που θα σου ταιριάζει. Οι υγρές μάσκαρες είναι ιδανικές για εκείνες με παχιές βλεφαρίδες ενώ οι ξηρές είναι διανικές για εκείνες με λεπτότερες βλεφαρίδες. Οι ξηρές μάσκαρες περιέχουν πολυμερή και κεριά που στεγνώνουν γρήγορα και μπορούν να τονίσουν κοντές ή λεπτές βλεφαρίδες. Οι υγρές μάσκαρες συνήθως κάνουν τις λεπτές βλεφαρίδες να γέρνουν, αλλά κάνουν πολύ καλή δουλειά στις χοντρές βλεφαρίδες αφού τις μακραίνουν και να τις κάνουν να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο.

Καθορισμός


Αν θέλεις να μάθεις πώς να βρεις την καλύτερη μάσκαρα, μην παραλείψεις να διαβάσεις όλες τις διαφορετικές συνθέσεις! Οι καθοριστικές μάσκαρες κάνουν ακριβώς αυτό, να καθορίζουν! Αυτός ο τύπος μάσκαρας είναι ό,τι πρέπει για εκείνες με πλήρείς και παχιές βλεφαρίδες, γιατί ενισχύει αυτό που ήδη έχουν. Επίσης, αν ψάχνεις μία πιο φυσική εμφάνιση, μια καθοριστική μάσκαρα μπορεί να φανεί πραγματικά όμορφη και άνετη!

Επιμήκυνση


Για εκείνες με μικρότερες βλεφαρίδες, μια φόρμουλα επιμήκυνσης θα πρέπει σίγουρα να είναι στη λίστα σου όταν αναζητείς την καλύτερη μάσκαρα για σένα. Οι επιμήκυντικές μάσκαρες μπορούν να… δημιουργήσουν κάνουν τις βλεφαρίδες να φαίνονται μακρύτερες. Αν θέλεις ακόμα περισσότερο μήκος, δοκίμασε ένα primer βλεφαρίδων και άφησέ το να στεγνώσει πριν εφαρμόσεις την μάσκαρα σου!

Volumizing


Όταν διαλέγεις την καλύτερη μάσκαρα για τις βλεφαρίδες σου ψάξε για σωλήνες που χαρακτηρίζονται ως volumizing. Αυτό το είδος μάσκαρας μπορεί να δημιουργήσει πληρότητα και να βοηθήσει ακόμη και το τις πιο λεπτές και αδύνατες βλεφαρίδες να φαίνονται πυκνές και μεγαλύτερες! Οι volumizing μάσκαρες δουλεύουν τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγάλες βλεφαρίδες, αλλά θα πρέπει να περιορίζονται σε δύο στρώσεις.

Αδιάβροχη μάσκαρα


Ένας τρόπος για να βρείς τη σωστή μάσκαρα περιλαμβάνει, επίσης, το να σκεφτείς το κλίμα γύρω σας, καθώς και τον τύπο του δέρματος και τον τρόπο ζωής σου. Εάν ζείς κάπου υγρά και κοντά στο νερό ή έχεις λιπαρό δέρμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια αδιάβροχη φόρμουλα. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα, αλλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια στις καμπύλες των βλαφαρίδων και αποτρέπει τις μουτζούρες.

Βούρτσες


Ενώ μαθαίνεις πώς να βρεις την καλύτερη μάσκαρα για εσένα, μην ξεχάσεις τις βούρτσες! Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να αγοράσεις τα πινέλα ξεχωριστά από την μάσκαρα, αλλά αξίζει για να δώσεις προσοχή σε τι είδους βούρτσα λειτουργεί καλύτερα για εσένα. Οι ραβδωτές μάσκαρες που είναι κάπως μακριές και μοιάζουν με χτένα είναι καλές για να καθορίσεις και να επιμηκύνεις τις βλεφαρίδες σου.Οι στρογγυλές βούρτσες με πυκνές τρίχες μεγαλώνουν πανεύκολα τις βλεφαρίδες σου. Τα ραβδιά απο καουτσούκ είναι πιο ήπια και κάνουν εύκολα έντονες τις βλεφαρίδες χωρίς να βγάζουν πάρα πολλή μάσκαρα.

Υποαλλεργική


Ενώ βρίσκεσαι στην αναζήτηση της καλύτερης μάσκαρας, μην ξεχάσεις την υποαλλεργική μάσκαρα! Αν έχεις αλλεργίες στο μακιγιάζ, έχεις ευαίσθητα μάτια ή φοράς φακούς επαφής, οι υποαλλεργικές μάσκαρες είναι ό,τι πρέπει για σένα. Δεν περιέχουν τίποτα φανταχτερό, με την έννοια ότι δεν περιέχουν πολλά από τα συστατικά που βρίσκονται στα παραδοσιακά σκευάσματα που μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη λίστα υποαλλεργικών συστατικών, οπότε οι φόρμουλες μπορεί να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα. Διάβασε τη λίστα των συστατικών πρώτα και ψώνισε σε ένα κατάστημα με μια καλή πολιτική επιστροφής εάν δεν είσαι σίγουρη!

Στρώματα


Εάν και πάλι δεν μπορείς να βρείς την καλύτερη μάσκαρα για τις βλεφαρίδες σου σε ένα μόνο σωληνάκι, δοκίμασε τα στρώματα! Χρησιμοποίησε δύο διαφορετικούς τύπους μάσκαρας για διαμορφώσεις μια καλή λαποψη. Αν θέλεις μακριές και χοντρές βλεφαρίδες, δοκιμάσε μια λεπτή στρώση από μία επιμηκυντική μάσκαρα και στη συνέχεια μία volumising μάσκαρα. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τον συνδυασμό δύο διαφοετικών τύπων και υπάρχουν πολλές διασημότητες που το κάνουν για να πάρουν τα οφέλη και των δύο!