Προετοιμασία για το πρώτο τατουάζ με συμβουλές

proetoimasia-gia-to-proto-tatouaz-me-symvoules

Ένα τατουάζ είναι μια απόφαση που θα ζείς για πάντα μαζί της, οπότε καλό είναι να μάθεις μερικές καίριες συμβουλές για την πρώτη φορά πριν να κάτσεις στην καρέκλα του πόνου! Όταν έκλεισα τα 18, έκλεισα ένα ραντεβού για να κάνω το πρώτο μου τατουάζ, και σχεδόν έξι χρόνια αργότερα, ακόμα δεν το μετανιώνω. Και αυτό γιατί έκανα την έρευνα μου, και έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα.  Για να μην φτάσεις λοιπόν στο σημείο να το μετανιώσεις αργότερα στην ζωή σου, διάβασε παρακάτω τις πιο σημαντικές συμβουλές για το πρώτο σου τατουάζ!

Ψάξε καλά το τατουατζίδικο που θα το κάνεις


Παρόλο που η αυθόρμητη διαδρομή για να κάνεις το πρώτο σου τατουάζ φαίνεται σαν μια καλή ιστορία για να διηγείσαι αργότερα, θα πρέπει να κάνεις την έρευνά σου πριν κλείσεις το ραντεβού σου. Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για το πρώτο τατουάζ, διότι το λάθος τατουατζίδικο μπορεί να επηρεάσει τη γενική υγεία σου. Επειδή υπάρχει και μια βελόνα στην όλη διαδικασία, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις επιλέξει ένα μέρος που είναι γνωστό για τη λήψη των κατάλληλων προφυλάξεων για την υγεία για να σας κρατήσει ασφαλή.

Ρώτησε άλλους ανθρώπους που ξέρεις ότι έχουν ήδη τατουάζ για το τι προτείνουν να πράξεις, και φυσικά τι να προσέξεις προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Ο κάθε καλλιτέχνης έχει μια ειδικότητα, οπότε βρες αυτόν που είναι ο πιο έμπειρος στο στυλ που θέλεις….

Ξόδεψε χρόνο να ασχοληθείς με το σχέδιο


Όταν είναι να διαλέξεις το σχέδια του τατουάζ σου, πάρε το χρόνο σου! Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη για κάτι που θα είναι εκεί για πάντα. Θα παντρευόσουν κάποιον πάνω στην παρορμητικότητα της στιγμής; Ψάξε να βρείς ιδέες σε τατουατζίδικα, σε βιβλία, περιοδικά και το ιντερνετ. Συγκέντρωσε τα αγαπημένα σου και περιόρισέ τα απο εκεί και πέρα.  Άν σκέφτεσαι να προσθέσεις χρώμα, σκέψου τι ταιριάζει καλύτερα με τον τόνο του δέρματός σου. Μπορείς να ρωτήσεις έναν έμπειρο καλλιτέχνη για παραδείγματα των καλύτερων χρωμάτων για το δέρμα σου. Αν το τατουάζ σας σημαίνει κάτι σημαντικό, δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.

Έλεγξε την ορθογραφία


Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο το να συνειδητοποιήσεις οτι έχεις μια λάθος λέξη στο τατουάζ σου που θα υπάρχει στο σώμα σου για πάντα. Είναι σαν να έχεις κάτι πάνω σου με το οποίο θα γελάνε συνεχώς οι άλλοι, που δείχνει επίσης και τον αναλφαβητισμό σου. Έτσι, βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει την ορθογραφία των λέξεων ξανά και ξανά πριν χτυπήσεις το τατουάζ. Επίσης, να είναι είσαι έξτρα προσεκτική με ό,τι αφορά τα σύμβολα. Βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τι ακριβώς σημαίνει το σύμβολο, γιατί μπορεί αυτό που νόμιζες ότι σημαίνει «όμορφη» στα κινέζικα να σημαίνει «γιγάντια καλαμάρια”!…

Σκέψου καλά το σημείο που θα κάνεις τατουάζ


Το σημείο που θα κάνεις το τατουάζ είναι εξίσου σημαντικό με το σχέδιο, ιδίως σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής και το επάγγελμα σου! Κατ ‘αρχάς, εξέτασε την γκαρνταρόμπα σου, αν έχεις (ή κυνηγάς) μια εταιρική δουλειά που απαγορεύει τα τατουάζ, και πόσο πού θέλεις να φαίνεται το τατουάζ σου. Για πρώτη φορά καλό είναι να αποφύγεις το πρόσωπο(!), τα χέρια, τους βραχίονες, τους αστραγάλους και το λαιμό. Επίσης σκέψου ότι τα τατουάζ σε ορισμένα μέρη του σώματός σου θα πρέπει να φροντίζονται περισσότερο για να αναδεικνύονται καλύτερα. Τέλος, αν δεν έχεις και πολύ αντοχή στον πόνο, επέλεξε ένα μέρος του σώματός με αρκετή σάρκα, γιατί τα τατουάζ σε οστικές περιοχές πονάνε πάρα πολύ!

Προετοιμάσου για τον πόνο στο τατουάζ


Όταν πήγα να κάνω το πρώτο μου τατουάζ μου το πρωί, με ρώτησαν τί είχα φάει. Είπα τοστ, και μου είπαν να πάω στο μαγαζί απέναντι και να φάω ένα σάντουιτς πριν ξεκινήσουμε. Ανάλογα με την ανοχή του πόνου που έχεις και το πού θα κάνεις το τατουάζ, η δυσφορία μπορεί να κυμαίνεται από το λίγο άβολα στο λιποθύμησα.  Έτσι,το να πάς με γεμάτο στομάχι μπορεί να σε βοηθήσει να πονέσεις λιγότερο, ειδικά αν είσαι μικρή σε ηλικία. Εάν μπορείς, φέρε μία φίλη ή μέλος της οικογένειας μαζί σου για να σου κρατά παρέα και να αποσπά την προσοχή σου από τον πόνο. Φόρα άνετα και χαλαρά ρούχα, αν το τατουάζ σου πρόκειται να είναι κάτω από αυτά.

Απέφυγε τα ονόματα στο τατουάζ


Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν τατουάζ το όνομα του φίλου τους ή των κολλητών τους. Ακόμα κι αν είναι ο σύζυγός σου, ποτέ δεν ξέρεις αν η σχέση πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Επομένως, γιατί να πρέπει να περάσεις από τη δαπανηρή και επώδυνη διαδικασία του να αφαιρέσεις το όνομα απο το σώμα σου αργότερα; Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις ένα τατουάζ για κάποιον που αγαπάς, κάνε κάτι συμβολικό. Μπορείτε να κάνετε ακόμη και ταιριαστά tattoo με το άτομο αυτό, αλλά βεβαιώσου ότι είναι κάτι που θέλετε και οι δύο, ακόμη και αν η σχέση σας χαλάσει αργότερα.

Φρόντισε το τατουάζ


Αφού τελειώσεις με την διαδικασία, ο καλλιτέχνης που το έκανε θα σου δώσει μια λίστα με οδηγίες για το πώς να το φροντίσεις. Βεβαιώσου ότι θα ακολουθήσεις πιστά αυτές τις οδηγίες αλλιώς μπορεί να καταστρέψεις σοβαρά τατουάζ σου ή και να πάθεις λοίμωξη! Κράτησέ το ενυδατωμένο χρησιμοποιώντας τη συνιστώμενη αλοιφή δύο φορές την ημέρα. Πλύν’το με ένα μη αρωματικό σαπούνι δύο φορές την ημέρα, τρίψ’το με μια καθαρή πετσέτα, και αφού στεγνώσει εντελώς, βάλε μία αλοιφή για την επούλωση. Καλό είναι επίσης να το προστατεύσεις από οποιαδήποτε τριβή, οπότε προφύλαξέ το όσο βρίσκεσαι σε κίνηση ή αφήσε το να αναπνεύσει όταν είσαι ακίνητη. Κράτησέ το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή οποιεσδήποτε χημικές ουσίες όπως το χλώριο της πισίνας. Για το λόγο αυτό, καλύτερα να το κάνεις στο πιο κρύους μήνες!

Τα καλύτερα σημεία για τατουάζ στις γυναίκες


Ας τα πάρουμε από την αρχή. Θέλω να κάνω ένα τατουάζ εδώ και καιρό, έτσι έκανα μία έρευνα και κατέληξα σε αυτή τη λίστα με τα 9 καλύτερα σημεία για να κάνεις τατουάζ, αν είσαι γυναίκα. Όταν παίρνεις μία τέτοια απόφαση, θέλεις να είναι κάτι που δεν θα το μετανιώσεις ένα με δύο χρόνια μετά, και θέλεις να είναι σε καλαίσθητο, και κολακευτικό σημείο. Ωστόσο, μπορεί επίσης να θέλεις να βρίσκεται σε ένα πιο κρυφό σημείο λόγω χώρου εργασίας, εάν είναι απαραίτητο, έτσι δεν είναι; Να θυμάσαι, το τατουάζ θα πονέσει έτσι κι αλλιώς, και αυτό εξαρτάται πραγματικά από την ανοχή σου στον πόνου. Ο καθένας το χειρίζεται με διαφορετικό τρόπο, αλλά ξεκινώντας από χαμηλό σε υψηλό σε γενική κλίμακα πόνου, αυτά είναι τα 9 καλύτερα σημεία για να κάνεις τατουάζ.

Εσωτερικό του καρπού


Για να ξεκινήσουμε με τη λίστα με τα καλύτερα μέρη για να κάνεις τατουάζ, έχουμε το εσωτερικό του καρπού. Είναι ένα υπέροχο σημείο, επειδή λέγεται ότι βρίσκεται χαμηλά στην κλίμακα πόνου, είναι ιδανικο για τα μικρότερα τατουάζ ή τατουάζ με λέξεις, και μπορεί επίσης να κρύφτεί στην δουλειά. Απλά βάλε μερικά ζευγάρια βραχιόλια ή ένα ρολόι και voila! Ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ σου, και ανάλογα με το σώμα σου, θα θεραπευτεί μάλλον γρήγορα. Απλώς να βεβαιωθείς οτι θα ασχοληθείς με την πειποίηση του, και μείνε μακριά από κοσμήματα μέχρι να επουλωθεί εντελώς!

Εσωτερικό μέρος του βραχίονα


Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να κρύψεις εκτός αν φοράς μακριά μανίκια, αλλά φαίνεται πραγματικά όμορφο και θηλυκό. Υπάρχει λίγο περισσότερη κάλυψη εδώ γι ‘αυτό δεν θα πονέσει τόσο πολύ όσο σε άλλες περιοχές. Συνήθως αυτή η περιοχή επιλέγεται για χαριτωμένα μικρά λόγια, σε αντίθεση με πραγματικές εικόνες, αλλά θα μπορούσε να είναι καλό και για τα δύο!

Εσωτερικό μέρος του δικέφαλου


Και πάλι, αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να κρύψεις αν δεν φορέσεις μακρύ μανίκι, αλλά είναι δυνατόν. Επειδή αυτή η περιοχή έχει λιγότερο οστά, παρέχει λίγο περισσότερο “μαξιλάρι” για την βελόνα. Αλλά οι μύες του βραχίονα σου σίγουρα θα πονάνε.

Το πίσω μέρος του ώμου


Αυτό είναι ένα καλό σημείο, γιατί μπορεί εύκολα να κρυφτεί στον χώρο της δουλειάς. Το μειονέκτημα αυτού του σημείου θα είναι η δυσκολία της φροντίδας του, επειδή είναι στην πλάτη σου! Το ίδιο ισχύει με τον ύπνο. Αν έχεις την τάση να κοιμάσαι στην πλάτη σου, ίσως να χρειαστεί να αλλάξεις την στάση του ύπνου σου ή να επιλέξεις ένα διαφορετικό σημείο για το τατουάζ σου.

Το πάνω μέρος του ώμου σου



Πρόκειται για ένα πιο επώδυνο σημείο, γιατί είναι μια περιοχή με λίγο περισσότερα οστά. Αν θέλεις να κάνεις ένα τατουάζ με μία φράση, το πάνω μέρος του ώμου είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, εάν θέλεις μια εικόνα, ίσως να το σκεφτείς για μια άλλη επιλογή, γιατί δεν παρέχει πολύ χώρο.

Ώμος


Το τατουάζ στον ώμο μπορεί πραγματικά να πονέσει, επειδή δεν υπάρχει μεγάλο μαξιλάρι για τη βελόνα. Μπορεί να κρύφτεί ακόμα και αν φοράς ένα t-shirt ή μία μπλούζα την δουλειά, αλλά μπορεί επίσης να αναδειχθεί όταν φορέσεις ένα χαριτωμένο μπλουζάκι με τιράντες! Έτσι, αν είσαι πρόθυμη να πονέσεις, σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το πάνω μέρος της πλάτης, κάτω μέρος του λαιμού


Το πάνω μέρος της πλάτης / κάτω μέρος του λαιμού είναι ένα άλλο όμορφο σημείο το οποίο μπορεί να κρυφτεί εύκολα, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να το φροντίσεις χωρίς κάποια βοήθεια. Κάτι άλλο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μπορεί να χτυπήσει ακριβώς πάνω στην σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, είναι ένα τέλειο, μεγάλο σημείο για μεγαλύτερα τατουάζ ή μεγαλύτερες φράσεις- και φαίνεται πραγματικά όμορφο.

Σπονδυλική στήλη


Αυτό και μόνο με κάνει να ανατριχιάζω στη σκέψη, αλλά μπορεί να φαίνεται τόσο όμορφο! Αν και είναι ιδανικό για ένα τατουάζ με μία όμορφη φράση, αυτή η περιοχή είναι γεμάτη οστά και μπορεί να θεωρηθεί ευαίσθητη περιοχή. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο οδυνηρά σημεία για να κάνεις τατουάζ, αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο. Το τατουάζ της Victoria Beckham είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πόσο όμορφο το σημείο αυτό μπορεί να είναι, αλλά μπορεί να είναι η αφορμή για μια αρκετά οδυνηρή εμπειρία.

Πλευρά


Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έχουμε τα πλευρά. Αυτή είναι μια περιοχή που είναι γεμάτη οστά. Αυτό το σημείο δεν είναι για εκείνες με χαμηλή ανοχή στον πόνο. Ωστόσο, τα τατουάζ με εικόνες και μεγάλες φράσεις πάντα φαίνονται υπέροχα σε αυτό το σημείο!