Σκληρό και απρόβλεπτο το ζήτημα

skliro-kai-aprovlepto-to-zitima

Ανώμαλη «προσγείωση» μετά το τοπικό ντέρμπι. Κάποιοι «ξεχάστηκαν» σε αυτό, έμειναν ακόμη να πανηγυρίζουν... Στα δύσκολα σταθμίζεις χαρακτήρες. Σε «κρίση» βγάζεις ασφαλέστερα συμπεράσματα για πρόσωπα, καταστάσεις, δυνατότητες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θεαματικό, απρόβλεπτο, ενίοτε και τόσο σκληρό. Στο κυριακάτικο παιχνίδι στο «Βικελίδης» ο Άρης δεν άξιζε την νίκη. Έδωσε μια φτωχή ποδοσφαιρική παράσταση, απογοήτευσε και πίκρανε τον κόσμο του. Ανώμαλη «προσγείωση» μετά την επιτυχία στο τοπικό ντέρμπι. 

Κάποιοι δυστυχώς «ξεχάστηκαν» σε αυτό. Έμειναν ακόμη να πανηγυρίζουν, ή να απολαμβάνουν το πολυήμερο ρεπό επιβράβευσης που τους δόθηκε. Ίσως πίστεψαν πως οι φιλοδοξίες του κόσμου και της ομάδας ικανοποιήθηκαν αρκετά με μια νίκη, μπορούν να αρκεστούν σε αυτή. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια! Για αυτή την ομάδα δεν υπάρχει «ταβάνι». Η νίκη πανηγυρίζετε, ή πρέπει να πανηγυρίζετε, μέχρι την δύση της μέρας που σημειώθηκε. Μετά πρέπει να υπάρχει μόνο η επόμενη «υποχρέωση», στόχος να είναι μια ακόμη νίκη.

Όσοι έχουν διαφορετική αντίληψη για το… σπορ ίσως κάνουν λάθος εκτίμηση. Σίγουρα βρίσκονται στη λάθος ομάδα. Παιδαριώδεις συμπεριφορές, αφέλειες, ανεύθυνες αντιδράσεις δεν μπορούν να γίνουν (κι άλλο…) ανεκτές.  Έχει δυσανασχετήσει ο κόσμος, δεν πρόκειται να τις συγχωρέσει, εκ νέου, ο Κούπερ.

Ο Αργεντινός δήλωσε ντροπιασμένος για την τραγικότητα της εμφάνισης κόντρα στην ΑΕΚ. Θύμωσε και πικράθηκε πολύ περισσότερο από όσο επέτρεψε στον εαυτό του να δείξει. Σίγουρα στις επόμενες μέρες οι πρώτοι που θα το «τσεκάρουν» θα είναι οι ίδιοι οι παίκτες του. Κάποιοι από αυτούς ήταν απλά φιλότιμοι. «Πνίγηκαν» όλοι στην κάκιστη βραδιά. Έδειχναν έρμαια στις διαθέσεις των αντιπάλων - και ας μην τρελαθούμε – αυτοί δεν έκαναν και την τόσο πειστική εμφάνιση. Έχουν παίξει και καλύτερα σε προηγούμενες, μεταξύ τους, αναμετρήσεις. Άλλες ομάδες έθελξαν περισσότερο με την δική τους απόδοση.

Ήταν κι ένα από κείνα τα βράδια που «δεν σε θέλει τίποτα». Που του αντιπάλου του «πιάνουν τα πάντα». Ωρύονταν στον πάγκο ο Αργεντινός, δεν μπορούσε να πιστέψει πως μπορούν να υπάρχουν τόσο υστερούντες στο ίδιο παιχνίδι. Αυτά που έγιναν δεν μπορούν να αλλάξουν. Η ντροπιαστική «παράδοση άνευ όρων» απαιτεί καιρό για να ξεχαστεί. Το πληγωμένο γόητρο της ομάδας πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί. Η Πέμπτη προσφέρει απλά μια πρώτη ευκαιρία.