Σωστή Τροφή για Έναν Χαρούμενο Σκύλο

sosti-trofi-gia-enan-charoumeno-skylo

Έτυχε ποτέ να παρατηρήσετε το σκύλο σας να κοιμάται με ένα γλυκό χαμόγελο κουνώντας την ουρά του; Αν ναι, τότε πιθανώς να ονειρευόταν ένα πεντανόστιμο γεύμα που περιλαμβάνει κοτόπουλο ή άλλο κρέας. Γιατί δεν προσπαθείτε να μετατρέψετε το όνειρό του σε πραγματικότητα; Είναι πολύ εύκολο να κάνετε το μικρό σας φίλο ευτυχισμένο με ορισμένα κομμάτια κρέατος!

Το σημείο στο οποίο θέλουμε να καταλήξουμε με όλα τα παραπάνω είναι ότι επιβάλλεται να προσφέρετε στα κατοικίδια σας τροφές σκύλων με υψηλή διατροφική αξία. Οι θρεπτικές ουσίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός στιβαρού σώματος, την ενίσχυσης της συγκέντρωσης και τη βελτίωση της διάθεσης του σκύλου σας. Ταΐζετε λοιπόν «ηγεμονικά» το σκύλο σας ώστε να είναι δυνατός και ευτυχισμένος.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνετε συμβιβασμούς σε σχέση με την ποιότητα της τροφής που θα προσφέρετε στο σκύλο σας. Απεναντίας, επιλέξτε τροφές σκύλων που περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες. Σε τελική ανάλυση, η διατροφή του σκύλου σας θα προσδιοριστεί με βάση τη ράτσα και τις ανάγκες του.

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει το πιο όμορφο, σφριγηλό και καλά διατηρημένο κατοικίδιο; Κάθε ιδιοκτήτης επιζητά αυτό το γεγονός και δαπανά πολλά χρήματα για να το επιτύχει. Για να εξασφαλίσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε για το κατοικίδιο σας, απλώς παρακολουθήστε τις διατροφικές του συνήθειες, συζητήστε τες μαζί με τον κτηνίατρό σας και αγοράστε τις καλύτερες τροφές σκύλων από ένα αξιόπιστο petshop.

Παράλληλα, είναι αναγκαίο η διατροφή του σκύλου σας να περιλαμβάνει σε ποσοστό 50% λαχανικά και σε άλλο 50% μη λαχανικά. Και πάλι ο κτηνίατρός σας θα σας υποδείξει το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, τον τύπο της τροφής και την ποσότητα της τροφής που πρέπει να χορηγείτε στο σκύλο σας. Έτσι, από τη μία ο σκύλος σας θα καταναλώνει κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι λαχανικό σε τακτική βάση και, από την άλλη, λαχανικά και φρέσκα φρούτα.