Θεραπεία Μπότοξ. Κατά πόσο είναι ασφαλής τούτη η μέθοδος

therapeia-botox-kata-poso-einai-asfalis-touti-i-methodos

Αν κάνετε μία εκ βαθέων έρευνα στην αγορά, θα διαπιστώσετε ότι τι μπότοξ αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για την απομάκρυνση ρυτίδων στο δέρμα σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους, αναφορικά με τις αισθητικές θεραπείες προσώπου. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι διαδίκτυο κατακλύζεται από αμέτρητα blogs, άρθρα, πληροφορίες, και εικόνες σχετικά με το μπότοξ με αρνητικό αντίκτυπο αυτός ο μεγάλος όγκος πληροφόρησης να προκαλεί σύγχυση στο μέσο χρήστη που τα διαβάζει.

Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών των άρθρων δεν παρέχουν αρκετές τεκμηριωμένες πληροφορίες στους αναγνώστες για το τι ακριβώς είναι το μπότοξ και με ποιον τρόπο προσδίδει στο δέρμα σας το καλύτερο αποτέλεσμα, διότι τα κείμενα συνήθως γράφονται από αμαθείς αρθρογράφους που δεν είναι εξειδικευμένοι πάνω σε τούτο το αντικείμενο, και σαφώς δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση για να εξηγήσουν λεπτομερώς το θέμα, απλά αναπαράγουν ότι ανοησία έχουν διαβάσει από διάφορους ιστότοπους και έπειτα το παίζουν γκουρού με τις ασυναρτησίες που γράφουν.

Το μπότοξ χρησιμοποιείται σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα από διακεκριμένα ινστιτούτα ομορφιάς που έχουν στο επιτελείο τους κορυφαίους γιατρούς με τεράστιο τεχνικό υπόβαθρο που είναι σε θέση να πιάσουν το μέγιστο αποτέλεσμα σε κάθε τέτοια επέμβαση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες κάποιου ειδικευμένου επαγγελματία, απαιτείται πρωτίστως να συζητήσετε μαζί του για το τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε, τι πρόκειται να σας προσφέρει πραγματικά, και σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι ορατά τα αποτελέσματα.

Εδώ να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν ότι το μπότοξ, δεν είναι κάποια πολύπλοκη διαδικασία. Επιπλέον η μόνη παρενέργεια που έχει το μπότοξ, είναι η εμφάνιση μελανιών για μερικές ημέρες μετά τη θεραπεία. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν διαφορές τεχνικές για την  γρήγορη απομάκρυνση των των μελανιών, πάντα με τις συμβουλές που θα σας θα δώσει ο αρμόδιος γιατρός που θα επιμεληθεί της κατάστασης. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι ότι αρκετές έγκυρες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το Botox να διώχνει τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους, 

Αν και πρόκειται για μία ασφαλή θεραπεία, είναι απαραίτητο να είστε ενήμεροι για τα μέτρα και τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε πριν υποβληθείτε σε θεραπεία μπότοξ. Οι γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν πρέπει να την αποφύγουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσα άτομα αντιμετωπίζουν νευρολογικές διαταραχές.

Η θεραπεία μπότοξ δεν έχει μακροχρόνια διάρκεια και ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθείτε ξανά σε αυτήν ύστερα από μήνες ή ένα χρόνο, αλλά όλα εξαρτώνται από την κατάσταση του σώματος σας και πόσο δυνατό οργανισμό διαθέτετε. Θα ήταν σώφρον από την πλευρά σας να τηρείται το χρονοδιάγραμμα που θα σας δώσει αρμόδιος γιατρός και ποτέ να μην κάνετε επιπόλαιες ή αυθαίρετες ενέργειες που ίσως να θέσουν τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

Οι ενέσεις μπότοξ είναι ασφαλείς, απλές και αποτελεσματικές μέθοδοι για την εξαφάνιση ρυτίδων. Η θεραπεία μπότοξ όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω εμφάνιση των ρυτίδων, αλλά είναι και σε θέση να εξαλείψει τα σημάδια της γήρανσης, χαρίζοντας σας μία πιο νέα και φρέσκια εμφάνιση. Συνεπώς, εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο να στραφείτε προς αυτή την κατεύθυνση παρά να πάτε να κάνετε πλαστική εγχείρηση, η οποία σαφώς είναι πιο επώδυνη και επικίνδυνη, και το κυριότερο από όλα  είναι ότι κοστίζει την πολλαπλάσια τιμή.