Το τυρί το είδατε, τη φάκα την είδατε;

to-tyri-to-eidate-ti-faka-tin-eidate

Δημιουργήθηκε αναταραχή τις τελευταίες τρεις μέρες στους κόλπους των φιλάθλων του Άρη με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα αλλά και συζητήσεις στο διαδίκτυο, που αφορούν παίκτες της ομάδας των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της περιόδου, αλλά ακόμη και του ίδιου του προπονητή του, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να βουλώσει στόματα, δίνοντας τέλος στα σενάρια (ας μην κάνω συγκρίσεις με το παρελθόν, γιατί θα ξεφύγουμε).

Γίναμε δέκτες αγωνιωδών ερωτημάτων από πολλούς αναγνώστες και ακροατές (στον 98,7), αλλά και παραινέσεων να ασχοληθούμε με το θέμα. Φαίνεται δυστυχώς ότι η συγκεκριμένη τακτική των ίδιων κύκλων, που με επιτυχία το έχουν κάνει στο παρελθόν, δηλαδή να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα του Άρη, ακόμη και σήμερα αποδίδει.

Τσιμπάνε οι οπαδοί το «τυρί» που τους παρουσιάζουν οι επιτήδειοι, άσχετο που θα περίμενε κανείς μετά από όλα όσα έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια να έχουν αποκτήσει αντισώματα σε τέτοιες χοντροκομμένες συνταγές.

Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα πιθανώς σε ολόκληρη την Ελλάδα που όχι μόνο έχει πραγματικά υψηλούς στόχους να διεκδικήσει, αλλά δείχνει ικανός περισσότερο από κάθε άλλη φορά να τους κατακτήσει όλους και να αλλάξει δραστικά το μέλλον προς το καλύτερο.

Οι οπαδοί του προετοιμάζουν μια πρωτοφανή εκστρατεία για την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ και είναι η μόνη ομάδα που έχει κυκλοφορήσει εισιτήρια διαρκείας για τα πλέι οφς, με τρομερή ανταπόκριση από τους συντελεστές της γεμάτης μαγεία εικόνας του «Κλεάνθης Βικελίδης». Αντίθετα, στα αντίπαλα στρατόπεδα, βυθισμένοι στα προβλήματα και την απογοήτευση, κανείς τους στην ουσία δεν πιστεύει στις προοπτικές των ομάδων τους να διακριθούν στη συνέχεια και δεν τολμούν να διανοηθούν να κάνουν τέτοιες εμπορικές αναζητήσεις.

Ακόμη και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός μπροστά του μοιάζει να έχει μικρότερη δίψα, ενθουσιασμό αλλά και συσπείρωση, όντας ικανοποιημένος από την κατάκτηση του τίτλου μετά από οκτώ χρόνια και την κατατρόπωση του «αιώνιου» αντιπάλου του, Ολυμπιακού.

Ο Άρης παίζει στον τελικό του κυπέλλου στις είκοσι τέσσερεις Απριλίου, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το βασικό στόχο της εξόδου στην Ευρώπη και από ό,τι αντιλαμβάνομαι από τις δηλώσεις του προπονητή του, Έκτορ Κούπερ, δεν πρόκειται να αφήσει να πέσει κάτω ούτε ένα «ψιχουλάκι» καί στο πρωτάθλημα, αλλά καί στα πλέι οφς που θα ακολουθήσουν.

Θέλει τις νίκες στο σημερινό παιχνίδι αλλά και σε αυτό της τελευταίας αγωνιστικής, θέλει το Κύπελλο, θέλει τη συμμετοχή στο Champions’ League. Θέλει και έχει τις δυνατότητες να τα πάρει όλα.

Τι και ποιον να φοβηθεί;

Για αυτό και έχουν τρελαθεί οι Γκαίμπελς της προπαγάνδας, της μπαρουφολογίας και της κατασκευής «φω» ειδώλων και πρωταθλητών- μαϊμού. Αφού απέτυχαν να επιβάλουν την τιμωρία της έδρας του Άρη, προχώρησαν στην από τα παλιά δοκιμασμένη τακτική τους να σπείρουν στους οπαδούς του Άρη το «ζιζάνιο» του φόβου της απώλειας.

Μην ασχολείστε. Μην τους διαβάζετε και μην τους ακούτε. Μην πέσετε στη παγίδα, μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε πως μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Υπάρχει και φάκα, μη φάτε το «τυρί» που σας σερβίρουν (ας μην αναφερθώ πάλι στο παρελθόν, γιατί θα παρεξηγηθώ).

Ασχοληθείτε με όλα τα ωραία που σας συμβαίνουν εδώ και κάποια χρόνια, πιείτε το νέκταρ του ευχαριστημένου οπαδού που ετοιμάζεται για τα καλύτερα και στείλτε τους στη λήθη της αδιαφορίας. Έχετε διέξοδο. Ο Άρης πάνω από όλους και όλα.