Βρίσκοντας πάροχο web hosting. Φιλοξενία ιστότοπου

vriskontas-parocho-web-hosting-filoxenia-istotopou

Το ψάξιμο και η εύρεση του πρώτου σας παρόχου web hosting, μπορεί να φαίνεται να φαίνεται εκ των πραγμάτων μία δύσκολη υπόθεση, προφανώς γιατί υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες σε τούτο τομέα που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αν και η φιλοξενία ιστότοπου φαίνεται μια απλή σχετικά υπηρεσία, όταν αρχίζετε την αναζήτηση των εταιρειών συνήθως πελαγώνετε και δεν ξέρετε ποιά εταιρεία να εμπιστευτείτε και να επιλέξετε. Μέρος του προβλήματος αυτού είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες στον χώρο του web hosting καθώς και τόση μεγάλη πληροφόρηση. Όλες οι εταιρείες προσπαθούν να σας πείσουν ότι η σωστή επιλογή για εσάς είναι η δική τους εταιρεία. Συχνά το κάνουν αυτό διαφημίζοντας άπειρα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις υπηρεσίες τους, πράγματα που συνήθως δε χρειάζεστε. Άλλες φορές υπέρ-διαφημίζουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους και όταν αρχίζετε να τα χρησιμοποιείτε βλέπετε ότι τα πράγματα δεν είναι τελικά έτσι όπως τα φανταζόσταν.

Παρ’ όλα αυτά, τις δυσκολίες και την υπέρμετρη διαφήμιση,δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε μια καλή εταιρεία web hosting αρκεί να γνωρίζετε μερικά πράγματα. Σ’αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε και να κατανοήσετε μερικά πράγματα γύρω από τις υπηρεσίες του webhosting

Οι μεγάλες εταιρείες


Οι μεγάλες εταιρείες όπως ο Godaddy, η hostgator, και ούτω καθεξής, τείνουν να είναι λίγο πιο ακριβές από ότι οι άλλες εταιρείες. Αυτό γίνεται λόγω της υψηλής φήμης που έχουν, και προσφέρουν ως αντάλλαγμα την πολύ καλή υποστήριξη πελατών, τα user friendly περιβάλλοντα, κ.λπ. Ουσιαστικά, πέρα από την Google web hosting δεν υπάρχει άλλη μεγάλη εταιρεία που να αξίζει την προσοχή σας.

Οι μικρές εταιρείες


Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι μικρές εταιρείες web hosting που προσφέρουν καλές υπηρεσίες, σε χαμηλές τιμές. Δεν υπάρχει, συνήθως, μεγάλη και γρήγορη υποστήριξη, όμως ό,τι ρωτήσετε είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Συνήθως τρέχουν από 1-3 άτομα. Θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα έτσι κι αν η εταιρεία είναι αξιόπιστη, θα έχετε βρει έναν καλό συνεργάτη!

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν επιλέγουμε μια εταιρεία web hosting είναι να έχουμε αρκετές δυνατότητες και υπηρεσίες στο πακέτο μας. Να μην περιοριζόμαστε – όσο αυτό γίνεται – και να έχουμε την απόλυτη πρόσβαση στο πακέτο(ftp,ssh,cpanel)

Πρόσβαση σε ftp / ssh


Αν δε ξέρετε τι είναι το ftp και το ssh, τότε είστε ένας αρχάριος χρήστης. Κανένα πρόβλημα! Για αυτο υπάρχουν και οι πίνακες ελέγχου με γραφικό περιβάλλον, κατάλληλα για κάθε χρήστη! Η πρόσβαση μέσω ftp & SSH σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέεστε στο πακέτο φιλοξενίας σας και να έχετε απόλυτη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και τις λειτουργίες. Έτσι μπορείτε να κάνετε ό,τι αλλαγές θέλετε. Εαν δεν έχετε πρόσβαση ssh και θέλετε κάποιες αλλαγές, θα πρέπει να κάνετε ένα αίτημα στην ομάδα υποστήριξης της εταιρείας και να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί.

Αξιοπιστία εταιρείας


Το πιο σημαντικό ζήτημα στην επιλογή της εταιρείας που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας, είναι η αξιοπιστία. Τι να το κάνετε εαν μια εταιρεία είναι φθηνή αλλά το site σας είναι συνεχώς down; Ελέγξτε την εταιρεία πριν την αγορά σας και δείτε πρακτικά εαν όλα αυτά που διαφημίζει, ισχύουν στην πράξη.

Καλές κριτικές


Οι κριτικές είναι ένα από τα αμερόληπτα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να κάνετε την επιλογή σας. Γράφονται από πραγματικούς χρήστες και έτσι είναι καθαρές.

Ελληνικές εταιρείες


Εαν ψάχνετε για Ελληνική εταιρεία web hosting, τότε η επιλογή για αξιόπιστες υπηρεσίες με 24ωρη υποστήριξη είναι η μια, η Ελληνική tophost. Είναι η κορυφαία εταιρεία στο είδος της, με δεκάδες χιλιάδες πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Η tophost προσφέρει υπηρεσίες web hosting, domain names, dedicated servers, κ.λπ. Επιλέξτε Ελληνικές εταιρείες έτσι ώστε να έχετε και καλύτερη αντιμετώπιση στο support!…