Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας του, τον καθιστά πιό επικίνδυνο

i-amfisvitisi-tis-kyriarchias-tou-ton-kathista-pio-epikindyno

Ο αρρωστημένος εγωισμός του Σόιμπλε και το τρωθέν κύρος του στην Ευρώπη και όχι μόνο, τον καθιστούν περισσότερο επικίνδυνο τώρα, ακόμα και από όσο ήταν πριν την συμφωνία του Eurogroup, για τετράμηνη παράταση προς την Ελλάδα, της δανειακής σύμβασης. Ο Γερμανός, ''χτύπησε'' και πάλι, με συνέντευξή του, στη γνωστή για το ποιόν της, εφημερίδα Bild...

Με δηλώσεις όπως «η μπάλα βρίσκεται πλέον στην πλευρά της Ελλάδας» και «ο Αλέξης Τσίπρας έχει το λόγο» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, καθιστά την ελληνική Κυβέρνηση υπεύθυνη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την παροχή περαιτέρω βοήθειας από τους εταίρους της. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι εταίροι περιμένουν τώρα πράξεις από την ελληνική κυβέρνηση και την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας του, τον καθιστά πιό επικίνδυνο...

Παράλληλα, προειδοποιεί για άλλη μια φορά ότι, εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω βοήθεια. Ουσιαστικά, όπως σχολιάζουν αναλυτές, ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι από τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα εξαρτηθεί άμεσα και η μελλοντική στάση του Βερολίνου και αυτό αφορά φυσικά και ένα ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης.

Δεν πρόκειται φυσικά για ''το ποντίκι που βρυχάται'' - αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στην Ελλάδα - αλλά για τον λέοντα που του γιάτρεψαν τις πληγές οι λαοί της Ευρώπης, συγχωρώντας του, ότι η χώρα του έπνιξε στο αίμα την Ευρώπη, σε δύο πολέμους. Αυτός ο γερμανικός λέων, τώρα δυναστεύει οικονομικά και πολιτικά την Ευρώπη. Ας ελπίσουμε οι λαοί της Ευρώπης, να μην αποδειχθεί ότι έχουν κοντή μνήμη, όπως οι ηγεσίες των χωρών τους.

Και, τέλος, ας μην μας διαφεύγει καθόλου, ούτε στιγμή, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Ευρώπη, με τη Γερμανία ναδιατάζει κυριολεκτικά, τότε την επαύριον, θα προκύψουν με μαθηματική ακρίβεια, μεγαλύτερα δεινά, για όλη την Ευρώπη και πρωτίστως για τους πιό αδύναμους οικονομικά λαούς της, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Δυστυχώς, χωρίς καμία απολύτως εμπάθεια προς τον Γερμανικό λαό (ο οποίος φυσικά και έχει τις δικές του ευθύνες) οι κτητικές έως ισοπεδωτικές πολιτικές των ηγετών του, θέτουν όλους τους υπόλοιπους λαούς σε εγρήγορση και - δυστυχώς - απέναντί του.

Εύχομαι να μην πληρώσουμε, όλοι, ακριβά, πολύ ακριβά, τα σκοτεινά και ανομολόγητα σχέδια, μιάς πολιτικής και οικονομικής γερμανικής σέχτας, με γνωστούς ''μπροστινούς'' και αθέατους τους πραγματικούς εμπνευστές της χθεσινής, σημερινής και μελλοντικής καταστροφικής πολιτικής που έχουν αποφασίσει αμετάκλητα να ακολουθήσουν.

Μόνο τους εμπόδιο; Προς το παρόν, μόνο η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως αύριο και κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις, που γεννιούνται μέσα από τα ερείπια των εξουθενωτικών πολιτικών της λιτότητας και της ακατάσχετης κοινωνικής αιμοραγίας.